ΦΟΒΟΙ ΓΙΑ 700 ΝΕΚΡΟΥΣ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ

Κάθε ώρα που περνά μειώνει την πιθανότητα να έχουν διασωθεί οι εγκλωβισμένοι στα έγκατα της γης, στα σπλάχνα του ανθρακωρυχείου στη Σόμα της Τουρκίας.

Ήδη, ο υπουργός Ενέργειας μιλά για το πλέον πολύνεκρο δυστύχημα στην ιστορία της χώρας.

Σε βάθος δύο χιλιομέτρων έχει ξεσπάσει πυρκαγιά μέσα στις στοές, που κάνει τους υπέυθυνους για τη διάσωση εξαιρετικά απαισιόδοξους.

Ο νέος προσωρινός απολογισμός που ανακοινώθηκε από τον υπουργό Ενέργειας, ο οποίος βρίσκεται επί τόπου, έχει φθάσει στους 205 νεκρούς. «Οι ελπίδες μας για την ανεύρεση επιζώντων μειώνονται συνεχώς», είπε.

Στο

ίδιο μήκος κύματος ο υπουργός Ενέργειας και Φυσικών Πόρων Τανέρ Γιλντίζ δήλωσε ότι «οι ελπίδες να βρεθούν επιζώντες μειώνονται».

Σύμφωνα με τον ίδιο, «μαίνεται η πυρκαγιά» που εκδηλώθηκε στο ανθρακωρυχείο και δημιουργεί φόβο για τη ζωή εκατοντάδων εγκλωβισμένων ανθρακωρύχων.

Συνολικά, 787 ανθρακωρύχοι βρίσκονταν στα έγκατα της γης στο ορυχείο και σύμφωνα με τον υπουργό, 80 ανθρακωρύχοι διασώθηκαν τραυματισμένοι εκ των οποίων οι τέσσερις νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση.

Ο Τούρκος πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ανέβαλε την προγραμματισμένη για σήμερα επίσκεψή του στην Αλβανία, μετά την τραγωδία σε ανθρακωρυχείο στην Τουρκία.

Ο πρωθυπουργός της Αλβανίας Έντι Ράμα, σε μήνυμα στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης "Facebook" αναφέρει: "Θλιβερή συνομιλία με τον πρωθυπουργό Ερντογάν για την τραγωδία με τους ανθρακωρύχους και συνεννόηση για την αναβολή της επίσκεψης στα Τίρανα! Με την καρδιά κοντά στον πόνο τους".

Ο Τούρκος πρωθυπουργός επρόκειτο να πραγματοποιήσει μονοήμερη επίσκεψη στα Τίρανα, ύστερα από πρόσκληση του Αλβανού ομολόγου του.

Ο κ. Ερντογάν επρόκειτο να έχει σειρά συναντήσεων με τον πρόεδρο της Αλβανικής Δημοκρατίας Μπουγιάρ Νισάνι, με τον πρόεδρο της Βουλής, Ιλίρ Μέτα, ενώ θα εκφωνούσε και ομιλία στο αλβανικό Κοινοβούλιο.

Οι κύριοι Ερντογάν και Ράμα επρόκειτο ακόμη -σύμφωνα με το πρόγραμμα που είχε ανακοινωθεί- να συμμετάσχουν σε συνεδρίαση του Συμβουλίου Συνεργασίας Αλβανίας-Τουρκίας.

1 από 11 < ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΠΟΜΕΝΗ >

Keywords
Τυχαία Θέματα