Έσοδα 3,3 δισ. ευρώ από τις αποκρατικοποιήσεις περιμένει το υπουργείο Οικονομικών για το 2014

Έσοδα ύψους 3,3 δισ. ευρώ αναμένει το υπουργείο Οικονομικών από τα προγράμματα αποκρατικοποιήσεων για το 201 συνεκτιμώντας τα έσοδα από το πρόγραμμα του Ταμείου Αξιοποίησης της ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου δεν αναμένεται να ξεπεράσουν τα 1,23 δισ. ευρώ για το 2013, σύμφωνα με την εισηγητική έκθεση του προϋπολογισμού.Στο πρόγραμμα του ΤΑΙΠΕΔ στο οποίο «ποντάρει» το υπουργείο Οικονομικών προκειμένου να εισπραχθούν τα 3,3 δισ. ευρώ βρίσκονται πωλήσεις μετοχών της ΕΥΔΑΠ,του 35% των Ελληνικών Πετρελαίων, της ΔΕΠΑ

καθώς και υπό πώληση τίθενται δικαιώματα διαχείρισης και εκμετάλλευσης της υποθαλάσσιας αποθήκης στην περιοχή «Νότια Καβάλα» αλλά και επιλεγμένων ακινήτων του Δημοσίου.

Το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων για το 2014 συμπληρώνουν η παραχώρηση και πώληση μετοχών 12 μεγάλων λιμένων, συμπεριλαμβανομένων του ΟΛΠ και του ΟΛΘ, η παραχώρηση μαρινών, η πώληση μετοχών στον Αερολιμένα Αθηνών «Ελ. Βενιζέλος», η πώληση μετοχών των Ελληνικών Ταχυδρομείων αλλά και η αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας του Δημοσίου και 3.000 ακινήτων.

Φωτογραφία: Eurokinissi

Κάντε like στην σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Twitter.

Keywords
Τυχαία Θέματα