Διαψεύδει η Κομισιόν τα δημοσιεύματα για συντάξεις βάσει εισοδήματος

Η ηγεσία του υπουργείου Εργασίας αλλά και πηγές της Κομισιόν διαψεύδουν κατηγορηματικά ότι τέθηκε εκ μέρους της Τρόικας θέμα χορήγησης συντάξεων βάσει εισοδήματος.

Το ζήτημα φέρεται να τέθηκε την Τρίτη σε συνάντηση με τη συμμετοχή ομάδας των συμβούλων της τεχνικής βοήθειας αποτελούμενη από τους Τόμας Στόρι, Τζον Κρότι, Πάτρικ Ντε Μετς, με στελέχη του υπουργείου Εργασίας, ενώ παρόντα ήταν και μέλη της ομάδας Ράιχενμπαχ.

Σύμφωνα με όσα διαμηνύουν τα στελέχη της Κομισιόν,

στη συνάντηση των συμβούλων της Τρόικας με το υπουργείο Εργασίας συζητήθηκαν ασφαλιστικά μοντέλα που υιοθετούνται σε άλλες χώρες όμως προτάθηκε η υιοθέτησή τους από την ελληνική κυβέρνηση.

Σημειώνεται ότι η χορήγηση συντάξεων βάσει εισοδήματος προβλέπει ότι οι συντάξιμες αποδοχές διαμορφώνονται ανάλογα με το συνολικότερο εισόδημα που έχει από άλλες πηγές ο ασφαλισμένος συμπεριλαμβανομένης και της αποτίμησης της ακίνητης περιουσίας του. Έτσι, το ποσό της σύνταξης εξαρτάται από την ηλικία, τα έτη ασφάλισης, την οικογενειακή κατάσταση του δικαιούχου, αλλά και από τη γενικότερη εισοδηματική και περιουσιακή του κατάσταση.

Τη διαβεβαίωση ότι η κυβέρνηση δεν πρόκειται να προχωρήσει σε αλλαγές στα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης ή σε μειώσεις συντάξεων έδωσε την Κυριακή ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης. Ωστόσο ο κ. Βρούτσης παραδέχθηκε ότι το ασφαλιστικό σύστημα της χώρας μας «δε χτίστηκε πάνω σε υγιείς ασφαλιστικές βάσεις».

Φωτογραφία: Eurokinissi

Δημοσίευση by Koolnews.gr.
Keywords
Τυχαία Θέματα