Μητσοτάκης: Αν είναι να πέσει η κυβέρνηση, να πέσει μαχόμενη

Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης εμφανίστηκε αισιόδοξος για την επίτευξη συμφωνίας με την Τρόικα αναγνωρίζοντας παράλληλα τη δυσμενή θέση στην οποία βρίσκεται η κυβέρνηση.

Σε σημερινές δηλώσεις του στον ΣΚΑΪ, ο κ. Μητσοτάκης απέκλεισε το ενδεχόμενο να πέσει η κυβέρνηση λόγω των πιέσεων που δέχεται σχεδόν από κάθε μέτωπο λέγοντας ότι «η κυβέρνηση δεν θα πέσει, αν είναι να πέσει, προτιμώ να πέσει μαχόμενη». Παράλληλα, ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης

απάντησε στον υπουργό Οικονομικών για το θέμα της φορολόγησης των Ελλήνων, λέγοντας ότι οι πολίτες είναι κακοφορολογημένοι.

Βασικό ζήτημα των διαπραγματεύσεων με την Τρόικα αποτελεί η απελευθέρωση των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας σύμφωνα με τον κ. Μητσοτάκη δηλώνοντας ότι «θα προστατευτεί η κατοικία όσων δεν μπορούν να πληρώσουν. Μπορεί να δοθεί λύση όσοι δεν μπορούν να πληρώσουν, πρέπει να μπορεί η τράπεζα να τούς δίνει ένα μεγαλύτερο χρονικό περιθώριο με μια χαμηλή δόση του δανείου να μην κινδυνεύει η πρώτη κατοικία».

«Δεν είμαι βέβαιος ότι οι ίδιες οι τράπεζες θα ήθελαν να βρεθούν με χιλιάδες ακίνητα• συμφωνώ ότι δεν μπορεί να συνεχιστεί η πρακτική όσοι έχουν τη δυνατότητα να μην πληρώνουν», σημείωσε ο υπουργός.

Τέλος παρατήρησε ότι το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης έχει ανακοινώσει ότι για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής μπορεί να ελέγξει τα πόθεν έσχες των δημοσίων υπάλληλων που έχουν βγάλει πάνω από 100.000 ευρώ στο εξωτερικό.

Φωτογραφία: Eurokinissi

Δημοσίευση by Koolnews.gr.
Keywords
Τυχαία Θέματα