Μητσοτάκης: Δεν είναι δυνατόν να υπάρχει το θέμα με τα ΑΕΙ και ο Πελεγρίνης να παίζει θέατρο

Κρίσιμη θεωρείται η σημερινή μέρα τόσο για το μέλλον των απεργιακών κινητοποιήσεων των διοικητικών υπαλλήλων στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και στο ΕΜΠ, καθώς και για την τύχη του διδακτικού χειμερινού εξαμήνου.

Μέλη του ΔΣ του συλλόγου των διοικητικών υπαλλήλων στο ΕΚΠΑ καλούν σε Γενική Συνέλευση το σήμερα, Δευτέρα, το πρωί, απόφαση που ωστόσο δεν αναγνωρίζουν άλλα μέλη του ΔΣ, επικαλούμενα την ήδη υπάρχουσα

απόφαση για απεργία έως την Τρίτη και για το λόγο αυτό καλούν σε περιφρούρηση της απεργίας.

Η απεργιακή επιτροπή υπενθυμίζει ότι ο αγώνας συνεχίζεται επικαλούμενη την τελευταία απόφαση της γενικής συνέλευσης όπου αποφασίστηκαν τρεις 24ωρες απεργίες (για 29/11, 2/12, 3/12) και νέα Γενική Συνέλευση την Τρίτη 3/12, με αιτήματα:

να ανασταλούν οι δύο Κοινές Υπουργικές Αποφάσεις για την διαθεσιμότητα, καθώς και οι πράξεις που απορρέουν από αυτές,να αρθούν όλες οι πειθαρχικές διώξεις των μη απογραφέντων συναδέλφων και να αποσυρθεί η πρόταση του υπουργείου Παιδείας να συμπεριλάβει τους μη απογραφέντες στις λίστες της διαθεσιμότητας, είτε με μηδενική μοριοδότηση, είτε με μειωμένη μοριοδότηση, ως ένδειξη τιμωρίας για την μη απογραφή.

Σύμφωνα με πληροφορίες που είδαν χθες τη δημοσιότητα από την εφημερίδα Έθνος της Κυριακής, ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών πρόκειται να παραπεμφθεί σε πειθαρχικό συμβούλιο με την αιτιολογία της μη άσκησης των καθηκόντων του, με υπουργική απόφαση. Σημειώνεται ότι σε περίπτωση που πραγματοποιηθεί η παραπομπή του κ. Πελεγρίνη θα είναι η πρώτη φορά που ένας πρύτανης θα τεθεί εκτός καθηκόντων.

Εναντίον του πρύτανη στράφηκε και ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης. Μιλώντας στον ΣΚΑΙ το πρωί της Δευτέρας είπε πως ο πρύτανης δεν είναι κατάλληλος να ασκεί τα καθήκοντά του. «Ο πρύτανης δεν είναι κατάλληλος να ασκεί τα καθήκοντά του. Δεν είναι δυνατόν να υπάρχει αυτό το θέμα και αυτός να παίζει θέατρο» σημείωσε, αναφερόμενος στο ταξίδι του κ. Πελεγρίνη στο Παρίσι για το ανέβασμα θεατρικού του έργου το Σαββατοκύριακο.

«Εδώ ο κόσμος χάνεται οι φοιτητές αγωνιούν και ο πρύτανης να παίζει θέατρο. Αν ένας πολιτικός έφευγε και κάνε το κέφι του τη στιγμή μιας κρίσης δεν θα ασκούσατε κριτική εσείς οι δημοσιογράφοι; Θα τον είχατε κάνει με τα κρεμμυδάκια» σημείωσε.

Φωτογραφία: Eurokinissi

Δημοσίευση by Koolnews.gr.
Keywords
Τυχαία Θέματα