Δεν ιδρώνει το αυτί του Γιούνκερ από τις απειλές: Θα είμαι ο νέος πρόεδρος της Κομισιόν

02:48 2/6/2014 - Πηγή: KoolNews

Παρά τις απειλές του Ντέιβιντ Κάμερον για αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου από την ΕΕ σε περίπτωση που ο Γιούνκερ εκλεγεί πρόεδρος, π πρώην πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου δεν φαίνεται να ενδιαφέρεται και πολύ καθώς σε συνέντευξη του εμφανίστηκε σίγουρος για την επιτυχία του.

«Η Ευρώπη δεν θα πρέπει να εκβιάζεται» δήλωσε ο Γιούνκερ στην γερμανική εφημερίδα Bild am Sonntag. Ο Γιούνκερ πρόσθεσε ότι έχει «ευρεία υποστήριξη» από τους ηγέτες της ΕΕ -τόσο τους συντηρητικούς όσο και τους

σοσιαλιστές- ώστε να επιλεγεί για την προεδρία της Κομισιόν και ότι μπορεί να έχει αναλάβει καθήκοντα ως τα μέσα Ιουλίου.

Σημειώνεται ότι σε δημοσίευμα του περιοδικού Der Spiegel, αναφέρεται ότι ο Κάμερον είπε σε ορισμένους πολιτικούς, συμπεριλαμβανομένης της Γερμανίδας καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ, ότι ο διορισμός του Γιούνκερ θα αποσταθεροποιήσει την βρετανική κυβέρνηση κατά τέτοιον τρόπο που θα πρέπει να προωθηθεί ένα σχεδιαζόμενο δημοψήφισμα για την παραμονή της Βρετανίας στην ΕΕ και ότι θα αυξάνονταν οι πιθανότητες επικράτησης ενός «όχι» σε αυτό.

Τα κόμματα της Μέρκελ και του Γιούνκερ ανήκουν στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα (ΕΛΚ), το οποίο κέρδισε τις περισσότερες έδρες στις Ευρωεκλογές που έγιναν την περασμένη εβδομάδα. Η καγκελάριος της Γερμανίας εξέφρασε την περασμένη εβδομάδα την στήριξη της στην υποψηφιότητα Γιούνκερ για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Ωστόσο, εκτός από την Βρετανία, επιφυλάξεις για την εν λόγω υποψηφιότητα έχουν εκφράσει επίσης η Ουγγαρία, η Ολλανδία και η Σουηδία.

Keywords
Τυχαία Θέματα