Αυτός είναι ο επιχειρηματίας Γιάννης Μπενίσης, σύντροφος της Ρένας Δούρου, μέλος της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ

14:01 1/6/2014 - Πηγή: KoolNews

Η νέα περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου, ζει εδώ και 3,5 χρόνια στο Αιγάλεω, με τον εκλεκτό της καρδιάς της, μέλος της κεντρικής επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννη Μπενίση.

Πάντα δίπλα της, αλλά μακριά από τα φώτα δημοσιότητας η κυρία Δούρου και ο 63χρονος επιχειρηματίας έχει έντονη πολιτική δράση και είναι από νέος στρατευμένος στην Αριστερά. Στην δικτατορία συνελήφθη

και φυλακίστηκε ως μέλος του ΚΚΕ. Συμμετείχε στις διεργασίες για την ίδρυση του Ενιαίου Συνασπισμού και μετά τη διάσπασή του έμεινε εκεί.

Το 2010 ήταν υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Πεντέλης -όπου ζουν τα δύο παιδιά του από τον προηγούμενο γάμο του- με το ψηφοδέλτιο Πεντέλη Εν Δράσει και υποψήφιο δήμαρχο τον Αντώνη Φειδοπιάστη.

Τον Δεκέμβριο του 2012 εξελέγη μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, με 266 σταυρούς ως μέλος του ενιαίου ψηφοδελτίου και από τότε έχει ενταχθεί στην επιτροπή ενέργειας του ΣΥΡΙΖΑ.

Για τα ζητήματα αυτά αρθρογραφεί τακτικά μέσα από τις στήλες της εφημερίδας Αυγή, αλλά και ειδικά έντυπα. Μετέχει επίσης στη χάραξη της στρατηγικής του ΣΥΡΙΖΑ για τα θέματα της ενέργειας.

Εχει σπουδάσει μαθηματικός αλλά μια από τις επιχειρηματικές του δραστηριότητες ήταν οι εναλλακτικές μορφές ενέργειας και ιδίως τα φωτοβολταϊκά. Διατηρούσε επίσης κατάστημα εστίασης στην Αγία Παρασκευή.

Με την κυρία Δούρου έχει υπογράψει σύμφωνο συμβίωσης εδώ και 3,5 χρόνια. Πάντως και οι δύο αποφεύγουν να δημοσιοποιούν τα προσωπικά τους, κινούμενοι πάντα με διακριτικότητα ακόμη και στις κοινές τους εμφανίσεις με φίλους και παρέες.

Η φωτογραφία έχει ληφθεί στην κεντρική προεκλογική ομιλία της κυρίας Δούρου στο Χαλάνδρι και ο κ. Μπενίσης είναι πρώτος από δεξιά.

Πηγή φωτογραφίας: aparaskevi-images.gr

Keywords
Αναζητήσεις
τατιάνα μπενισης, giannis benisis
Τυχαία Θέματα