Η μάχη της χρονιάς στο ΣΕΦ – Για νίκη τίτλου ο Ολυμπιακός, για την ανατροπή ο ΠΑΟ

14:01 1/6/2014 - Πηγή: KoolNews

Το τέταρτο παιχνίδι των τελικών της Α1 στο μπάσκετ διεξάγεται στις 19.45’ το βράδυ της Κυριακής στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας.

Ο Ολυμπιακός βρίσκεται μια νίκη μακριά από την κατάκτηση του πρωταθλήματος και αυτό θα επιχειρήσει να κάνει στην έδρα του.

Ο Παναθηναϊκός μετά την ήττα της περασμένης Πέμπτης που του αφαίρεσε το πλεονέκτημα των τελικών δίνει την ύστατη μάχη για να ισοφαρίσει

τους αγώνες σε δύο δύο και να ξαναγυρίσει στο ΟΑΚΑ, όπου στην έδρα του πλέον θα έχει τη δυνατότητα να διεκδικήσει με πλεονέκτημα την τρίτη και τελευταία νίκη που θα κρίνει τον τίτλο.

Χωρίς να υποτιμά κανείς την ομάδα του Παναθηναϊκού, στη σειρά των τελικών, ο Ολυμπιακός έχει αποδώσει συνολικά καλύτερα και η νίκη του στο ΟΑΚΑ μετά από ένα αρνητικό σερί 25 ηττών, του δίνει το ψυχολογικό προβάδισμα για τον τίτλο, τον 11ο στην ιστορία του.

Οι «ερυθρόλευκοι» είναι πάνοπλοι-αφού και ο Ματ Λοτζέσκι ξεπέρασε τον μικροτραυματισμό του-και εμφανίζονται προσγειωμένοι αλλά αποφασισμένοι να τελειώσουν τη δουλειά το βράδυ της Κυριακής, στο «σπίτι» τους και με τους δικούς τους όρους. Σε περίπτωση κατάκτησης του τίτλου, ο Ολυμπιακός θα γίνει ο πρώτος σύλλογος που η αντρική του ομάδα παίρνει την ίδια σεζόν το πρωτάθλημα σε ποδόσφαιρο, μπάσκετ, βόλεϊ και πόλο.

Οι πληγωμένοι πράσινοι

Ο Παναθηναϊκός παρά το γεγονός ότι οι Ματσιούλις, Γκιστ και Λάσμε θα σφίξουν τα δόντια και θα παίξουν τραυματισμένοι, και ψυχολογικά, βρίσκεται σε κακή αγωνιστική κατάσταση.

Το βάρος της φανέλας του επιτάσσει να το παλέψει και μπορεί να του δώσει αυτοπεποίθηση πως μπορεί να τα καταφέρει. Όπως το 1999, όταν κατέκτησε το πρωτάθλημα στον πέμπτο και τελευταίο τελικό στο ΣΕΦ (53-62), αλλά και τις άλλες έξι φορές σε συνολικά 30 αναμετρήσεις σε τελικούς που έχει κερδίσει τον Ολυμπιακό στο «σπίτι» του.

Διαιτητές του αγώνα θα είναι οι κ.κ. Αναστόπουλος, Καρακατσούνης και Παναγιώτου.

Keywords
Τυχαία Θέματα