Χάθηκαν οι προκαταβολές τους επιδόματος θέρμανσης- Τρίτη εβδομάδα αναμονής για τους δικαιούχους

Τρεις εβδομάδες από την έναρξη υποβολής ηλεκτρονικών αιτήσεων, η Γενική Γραμματεία Πληροφορικών Συστημάτων έχει παραλάβει 262.000 συνολικά αιτήσεις, έναντι 225.000 πριν από μία εβδομάδα. Από αυτές, δικαιούχοι έχουν κριθεί οι 232.000 και 30.000 έχουν κοπεί. Οι δικαιούχοι ωστόσο δεν έχουν δει ούτε ευρώ στους τραπεζικούς λογαριασμούς από την προκαταβολή του 25% του επιδόματος θέρμανσης, ενώ σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών οι προκαταβολές θα χορηγούνταν άμεσα.

Οι δικαιούχοι του επιδόματος θέρμανσης πλήρωσαν στο 100% της τρέχουσας τιμής, δηλαδή προς 1,26 ευρώ το λίτρο, όσο και οι

μη δικαιούχοι, χάνοντας το όφελος της προκαταβολής.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Τα Νέα», κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών αιτιολογούν τις καθυστερήσεις στο γεγονός ότι είναι η πρώτη φορά που το σύστημα καταβολής του επιδόματος λειτουργεί κατ' αυτόν τον τρόπο, δίνοντας δηλαδή προκαταβολές, οπότε απαιτούνταν περίπλοκες διασταυρώσεις στοιχείων των δικαιούχων.

Εκτιμάται ωστόσο πως φέτος θα είναι τελικά περισσότεροι οι καταναλωτές πετρελαίου οι οποίοι θα λάβουν το επίδομα μετά την περυσινή παταγώδη αποτυχία, όταν από τα 280 εκατ. ευρώ τα οποία ήταν εγγεγραμμένα στον προϋπολογισμό δόθηκαν μόλις 80 εκατ. ευρώ. Σημειώνεται ότι κάτω από 90 λεπτά ανά λίτρο πετρελαίου θα πληρώσουν οι δικαιούχοι του επιδόματος θέρμανσης καθώς η επιδότηση ανέρχεται στα 35 λεπτά.

Κάντε like στην σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Twitter.

Keywords
Τυχαία Θέματα