Αξιολόγηση και στις συγκοινωνίες – Ετοιμάζουν απολύσεις για το πλεονάζον προσωπικό

Σε τροχιά αξιολόγησης και απολύσεων έχει μπει από την περασμένη εβδομάδα και ο τομέας των συγκοινωνιών με τη διαδικασία αξιολόγησης των εργαζομένων στον σιδηρόδρομο και στις συγκοινωνιακές εταιρείες να βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη. Στόχος είναι να αποτυπωθούν οι ανάγκες των μέσων και να εντοπιστεί το πλεονάζον προσωπικό.

Η διαδικασία αυτή σύμφωνα με το Έθνος θα έχει ως αποτέλεσμα να βρεθούν χωρίς αντικείμενο περίπου 400-500 άτομα που δουλεύουν στη συντήρηση γραμμών του ΟΣΕ.

Στόχος

της κυβέρνησης είναι να καλυφθούν οι αριθμοί που ζητά η Τρόικα από το σύνολο των ΔΕΚΟ, ώστε να αποφευχθεί το σενάριο του «ξαφνικού θανάτου» κάποιας μικρής επιχείρησης του Δημοσίου, κάτι που παραμένει ακόμη στο τραπέζι.

Από την πλευρά του το υπουργείο Υποδομών σπεύδει να σημειώσει πως ο αριθμός των αποχωρήσεων δεν θα είναι τόσο μεγάλος και διαψεύδει τις πληροφορίες που έκαναν λόγο για αποχώρηση του 5% των εργαζομένων από κάθε εταιρεία.

Η διαδικασία της αξιολόγησης και η καταγραφή των αναγκών αναμένεται να ολοκληρωθεί πριν το τέλος του έτους, ώστε η ηγεσία του υπουργείου σε συνεννόηση με τις διοικήσεις των εταιρειών, να καταλήξει σε οριστικές αποφάσεις.

Κάντε like στην σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Twitter.

Keywords
Τυχαία Θέματα