Στις 80.000 οι αιτήσεις για υπερχρεωμένα νοικοκυριά – Πανζουρλισμός με δίκες μέχρι και το 2025

Με γοργούς ρυθμούς αυξάνονται οι ελληνικές οικογένειες που δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις της εποχής. Οι αιτήσεις των δανειοληπτών για ένταξη στον - γνωστό και ως - νόμο Κατσέλη έφθασαν τις 80.000, δημιουργώντας συνωστισμό στα Ειρηνοδικεία όλης της χώρας, που δίνουν ημερομηνία εκδίκασης ακόμη και το 2025!

Ο αριθμός έχει υπερδιπλασιαστεί και μόνο σε σχέση με τις αρχές της χρονιάς, αφού τότε το αντίστοιχο νούμερο δεν ξεπερνούσε καν τις 35.000. Πλέον οι αριθμοί έχουν πάρει την... ανηφόρα, η ανεργία διογκώνεται, ενώ οι ρυθμίσεις των τραπεζών

για τις όποιες υποχρεώσεις τους ξεπερνούν τις 800.000 δεν φαίνεται να κάνουν αισθητά καλύτερη την οικονομική κατάσταση την υπόχρεων.

Σύμφωνα με στοιχεία που παρουσιάστηκαν σε πρόσφατη ημερίδα από τον λέκτορα στη Νομική Αθηνών κ. Ιάκωβο Βενιέρη, οι αποφάσεις που έχουν εκδοθεί μέχρι σήμερα από τα Ειρηνοδικεία όλης της χώρας, φθάνουν τις 7.600 και το 35% αυτών είναι απορριπτικές ενώ ένα ποσοστό του 65% έχει γίνει αποδεκτό και παραπέμπεται προς εκδίκαση.

Ο αριθμός των προσφύγων από ανθρώπους που αδυνατούν να πληρώσουν τις οφειλές τους,σύμφωνα με την εφημερίδα Καθμερινή, αναμένεται να εκτιναχθεί με την άρση της κατάργησης των πλειστηριασμών, χωρίς την ίδια στιγμή να υπάρχουν κίνητρα για την αποσυμφόρηση των δικαστηρίων.

Κάντε like στην σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Twitter.

Keywords
Τυχαία Θέματα