Ατάκες με πολλά G

Οι πέντε καλύτερες ατάκες που ακούσαμε φέτος από το χώρο της τεχνολογίας. Και όλες είναι γεμάτες με πολλά Gbites…

Από τον Γιάννη Κωνσταντόπουλο

* “Το Χρηματιστήριο μισεί την τεχνολογία”
Τον Αύγουστο έγινε μια ολόκληρη κουβέντα στη Wall Street Journal για το αν το ίντερνετ είναι μια οικονομική φούσκα με επιχείρημα το ότι οι εισηγμένες μετοχές στο Χρηματιστήριο είναι υποτιμημένες. Σαχλαμάρα επιχείρημα. Το διαδίκτυο ήρθε για να μείνει. Ο γενναίος νέος κόσμος είναι ψηφιακός. Δεν χρειάζεται να είσαι ο Χάξλεϊ για να το καταλάβεις.

* “Υπάρχουν δυο συναισθήματα

που μπορούν να αλλάξουν το πρόσωπο μιας εταιρίας. Το πρώτο είναι η απληστία και το δεύτερο είναι ο φόβος”
Ένας μηχανικός της Google εξηγεί γιατί η εταιρία που δουλεύει αναγκάστηκε να χτίσει ένα κοινωνικό δίκτυο, social network στα ελληνικά, για να μείνει στην τροχιά του Facebook. Δηλαδή “φόβος”.

* “Πιστεύω πως ήταν περισσότερο σαν να είχαμε και οι δυο έναν πλούσιο γείτονα που λεγόταν Xerox και μπήκα στο σπίτι του για να του κλέψω την τηλεόραση μόνο για να ανακαλύψω πως εσύ την ήδη είχες κλέψει”
Το ευφυές παράδειγμα που χρησιμοποίησε ο Bill Gates για να αποκρούσει την χιλιοειπωμένη κατηγορία του Steve Jobs πως η Microsoft έκλεψε την τεχνολογία της Apple. Η φράση υπάρχει στην βιογραφία του Steve Jobs δια χειρός του συγγραφέα Walter Isaacson.

* “Δυστυχώς η αφοσίωση μας στο επιχειρείν είναι αισθητά μεγαλύτερη από την αφοσίωση μας να πηδάμε δεξιά και αριστερά (fucking around)…”
Ο C.E.O. της Groupon, μιας από τις μεγαλύτερες εταιρίες στον κόσμο με 7.000 υπαλλήλους και πρόβλεψη να γίνει η πρώτη που θα καταφέρει πιο γρήγορα από κάθε άλλη να πετύχει το στόχο του ενός δισεκατομμυρίου πωλήσεων, έκανε τη δήλωση της χρονιάς. Το “δυστυχώς” το προσέξατε στην αρχή;

* “Συλλάβετε μας. Σας προκαλούμε. Είμαστε η ασταμάτητη γενιά των χάκερς και εσείς είστε ένα μάτσο σκατά”
Το καλοκαίρι μια ομάδα από χάκερς με το όνομα LuizSec προκάλεσαν χάος σε μεγάλες εταιρίες και πόσταραν άκομψα σχόλια στο Twitter.

Διαβάστε ακόμα:

* Διαφάνεια στον κόσμο των pc!

* Οι φυλές του ελληνικού Twitter

* Talk of the world

Keywords
Τυχαία Θέματα