Άρης Σπηλιωτόπουλος: Ο πλέον ανύπαρκτος βουλευτής…θέλει να κατέβει για δήμαρχος!

Εαυτόν διαθέσιμο για τη μάχη της Αθήνας στις δημοτικές εκλογές έθεσε με συνέντευξη του στον Real Fm ο βουλευτής της ΝΔ, Άρης Σπηλιωτόπουλος.

«Δεν έχω αρνηθεί ποτέ ρόλους. Προφανώς δεν είμαι από αυτούς που αρνούνται να δίνουν μάχες» ήταν η χαρακτηριστική απάντηση που έδωσε ερωτηθείς σχετικά.

Ρεπορτάζ: Δημήτρης Δεμεσούκας

Η είδηση βέβαια δεν

είναι αυτή. Η είδηση είναι ότι δηλώνει ουσιαστικά μόνος του υποψηφιότητα για την επίλυση των τεράστιων προβλημάτων που αντιμετωπίζουν δεκάδες γειτονιές της Αθήνας, ο πλέον ανύπαρκτος βουλευτής του Ελληνικού Κοινοβουλίου.

Ο βουλευτής Άρης Σπηλιωτόπουλος λοιπόν που φαίνεται ότι αντιλαμβάνεται εντελώς διαφορετικά την κοινοβουλευτική του ευθύνη και τον ρόλο του μέσα στη Βουλή είναι ίσως ο μοναδικός βουλευτής που κατά τη διάρκεια της τελευταίας θητείας του δεν έχει ανέβει ούτε ΜΙΑ φορά στο βήμα της Βουλής!

Είναι απίστευτο και όμως αληθινό. Συλλέξαμε τα στοιχεία από την κοινοβουλευτική του παρουσία και διαπιστώσαμε τα εξής τραγικά. Έχουμε και λέμε:

Ο βουλευτής Άρης Σπηλιωτόπουλος που δεν «αρνείται ποτέ κανέναν ρόλο και δεν είναι από αυτούς που αρνούνται να δώσουν μάχες» έχει:

-0 (αριθμός μηδέν) ομιλίες στη Βουλή

-1 και μοναδική ερώτηση(πολύ θα θέλαμε να μάθουμε τι του κέντρισε το ενδιαφέρον και μπήκε στον κόπο να υποβάλλει έστω αυτή την ερώτηση σε 19 μήνες «παρουσίας» του στη Βουλή)

-0 (αριθμός μηδέν) αναφορές. Οι αναφορές είναι συνήθως ερωτήματα πολιτών ή φορέων που αποστέλλονται στους βουλευτές για να κοινοποιηθούν στους αρμόδιους υπουργούς προς επίλυση.

Και από την άλλη ο βουλευτής Άρης Σπηλιωτόπουλος έχει συμμετάσχει σε 113 επιτροπές υπεύθυνες για το νομοπαρασκευαστικό έργο. Και για κάθε μία συμμετοχή του σε αυτές τις επιτροπές έχει πάρει-όπως κάθε βουλευτής άλλωστε-από 75 ευρώ. Κάντε τον υπολογισμό για να βγάλετε τα συμπεράσματά σας.

Ή μάλλον επειδή θα θέλετε να διαβάσετε και άλλα άρθρα θα σας διευκολύνουμε. 113 επιτροπές επί 75 ευρώ έκαστη, σύνολο 8.475 ευρώ μόνο από τις επιτροπές επαναλαμβάνουμε.

Κάποιοι λένε ότι αυτή η κοινοβουλευτική οπτασία που περιφέρεται στο κοινοβούλιο χωρίς ουσιαστικό ρόλο κάνει σαν «απατημένη σύζυγος» εκφράζοντας την δυσφορία του για την μη αξιοποίηση του από τον πρωθυπουργό. Ένα είδος «λευκής απεργίας« δηλαδή ως «τιμωρία» στον Σαμαρά.

Επειδή λοιπόν ο κ. Σπηλιωτόπουλος δεν αρνείται ρόλους καλά θα είναι κάποιος να του υπενθυμίσει ότι ο ρόλος του βουλευτή είναι να ασκεί κοινοβουλευτικό έλεγχο και έλεγχο στην εκτελεστική εξουσία.

Και το πιθανότερο είναι ότι ο Σαμαράς δεν καταλαβαίνει από «λευκές απεργίες». Αυτοί που ίσως μπορεί να καταλάβουν κάτι είναι όσοι τον ψήφισαν για να κάνει μία ερώτηση και καμία ομιλία σε 19 μήνες! Μπορεί να είναι και παγκόσμιο ρεκόρ...

Keywords
Τυχαία Θέματα