Σε κατάσταση συναγερμού η Κεφαλονιά – Εκκενώνεται το νοσοκομείο στο Ληξούρι

Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης παραμένει για τέταρτη μέρα συνεχίζει να είναι η Κεφαλονιά, ενώ οι μετασεισμοί εξακολουθούν να ταρακουνούν το νησί του Ιονίου.

Μάλιστα, έπειτα από τους δυνατούς μετασεισμούς που ακολούθησαν αυτόν της Κυριακής, εκκενώθηκε το νοσοκομείο Ληξουρίου, ενώ ανησυχία υπάρχει και για δύο σχολικά συγκροτήματα.

Μέχρι στιγμής έχουν καταγραφεί περισσότεροι από 250 μετασεισμοί με αποτέλεσμα τα στατικά προβλήματα που είχε ήδη προκαλέσει ο σεισμός

της Κυριακής στο νοσοκομείο Ληξουρίου να επιδεινωθούν και έτσι να εκκενωθεί. Σύμφωνα με το Βήμα, ασθενείς και τρόφιμοι του γηροκομείου που φιλοξενούνταν εκεί θα μεταφερθούν στο γενικό νοσοκομείο Αργοστολίου.

Την ίδια στιγμή, προβλήματα καταγράφονται και σε δύο σχολικά συγκροτήματα, στο Αργοστόλι και το Ληξούρι, ενώ την Παρασκευή στο νησί θα φθάσει ο υπουργός Παιδείας, Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, προκειμένου να δει ο ίδιος τις σχολικές εγκαταστάσεις που εμφανίζουν προβλήματα. Μάλιστα, όπως δήλωσε ο δήμαρχος της Κεφαλονιάς, Αλέξανδρος Παρίσης, στο «Βήμα», γίνονται ενέργειες προκειμένου οι μαθητές να επιστρέψουν στα θρανία τη Δευτέρα, ενώ κάποιοι θα μεταστεγαστούν σε αίθουσες του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων το οποίο δεν αντιμετωπίζει προβλήματα.

Την ίδια ώρα, πολλά είναι ακόμη τα προβλήματα που ταλαιπωρούν τους κατοίκους της Κεφαλονιάς. Ένα από αυτά είναι και η ακαταλληλότητα του νερού από τα δίκτυα σε πολλές περιοχές του νησιού, αφού πλέον έχει απαγορευθεί η χρήση του είτε για πόση είτε για μαγείρεμα σε αρκετές περιοχές του νησιού.

Keywords
Τυχαία Θέματα