Απόλαυση με το καλημέρα! Pancakes με σιρόπι σοκολάτας

12:08 5/1/2015 - Πηγή: KoolNews

Η καλή μέρα από το πρωί φαίνεται! Γι’ αυτό φρόντισε να φτιάξεις ένα λαχταριστό πρωινό και να το απολαύσεις με αγαπημένη παρέα. Pancakes, λοιπόν, με σιρόπι σοκολάτας και κομματάκια μπανάνας!

Υλικά

3/4 φλιτζ. γάλα2 κουταλιές βούτυρο λιωμένο1 αυγό1 φλιτζ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις2 κουταλάκια μπέικιν πάουντερ2 κουταλιές ζάχαρη1/2 κουταλάκι αλάτι2-3 μπανάνες, κομμένες κομματάκια250 ml νερό200 γραμμ. ζάχαρη1 πρέζα αλάτι100 γραμμ. κακάο σε σκόνη1 φακελάκι βανίλια

Διαδικασία

Χτυπάμε

ελαφρά το αυγό με το γάλα και το λιωμένο βούτυρο. Σε άλλο μπολ, ανακατεύουμε το αλεύρι, το μπέικιν, ζάχαρη και αλάτι και τα προσθέτουμε στο πρώτο μείγμα.

Βουτυρώνουμε ελαφρά ένα τηγάνι και μόλις ζεσταθεί ρίχνουμε 2 γεμάτες κουταλιές της σούπας από το μείγμα, χωρίς να το απλώσουμε. Το ψήνουμε σε μέτρια φωτιά. Μόλις αρχίσουν να φαίνονται τρυπούλες πάνω στην ζύμη, το γυρίζουμε και από την άλλη με μία σπάτουλα μέχρι να πάρει χρώμα. Για κάθε pancake που κάνουμε, βουτυρώνουμε πάντα ελαφρά το τηγάνι. Μόλις ψηθεί το pancake, προσθέτετουμε τις κομμένες μπανάνες.

Για το σιρόπι σοκολάτας: Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το νερό, το αλάτι και την βανίλια να βράσουν. Μόλις πάρει μια βράση προσθέτουμε την σκόνη κακάο και ανακατεύουμε συνεχώς με ένα σύρμα. Σιγοβράζουμε για 5 λεπτά. Σερβίρουμε τα puncakes με κανέλα και περιχύνουμε με το σιρόπι σοκολάτας.

The post Απόλαυση με το καλημέρα! Pancakes με σιρόπι σοκολάτας appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα