Διακοφτό: Ένα κρησφύγετο χαλάρωσης στην Αχαΐα

12:08 5/1/2015 - Πηγή: KoolNews

Αυτό τον τόπο τον λατρεύω! Όχι μόνο γιατί μεγάλωσα εκεί και υπάρχουν άνθρωποι που πάντα θα αγαπώ, αλλά επειδή ακόμα και τώρα, καταφέρνω να ηρεμώ με το που πατάω το πόδι μου στα «πάτρια εδάφη» του Διακοπτού.

Γράφει η Κατερίνα Θεοδωροπούλου

Δύο ώρες μακριά από την πολύβουη ζωή της Αθήνας, το Διακοπτό συνδυάζει βουνό και θάλασσα και ξεχωρίζει για τη φυσική του ομορφιά. Το Καλοκαίρι είναι ο ιδανικός προορισμός για να απολαύσεις τον

ήλιο και τα καθαρά νερά στις μικρές παραλίες αλλά το Χειμώνα το τοπίο γίνεται ακόμα πιο μαγικό.

Μία βόλτα στην κεντρική αγορά, όπου βρίσκεται και το άγαλμα του αείμνηστου Διονύση Παπαγιανόπουλου, μπορεί να αποδειχθεί μοναδική αφού τα μικρά μαγαζάκια σου προσφέρουν εκλεκτούς και ντόπιους θησαυρούς. Δεν γίνεται να πατήσεις το πόδι σου εκεί και να μην φας τις ξακουστές Καλαβρυτινές τυρόπιτες από το φούρνο του «Ξυνού» ή να μην πιεις ένα μερακλίδικο καφεδάκι ή τσίπουρο στο καφενείο του «Παυλόπουλου». Πάντα συνοδεία ιδιαίτερων και σπιτικών μεζέδων! Αξίζει να δοκιμάσεις τα εκλεκτά γλυκά του κουταλιού και το γαλακτομπούρεκο, από τα τοπικά ζαχαροπλαστεία, όπως το CoffeeWorld, αλλά και να γευματίσεις σε κάποια από τις ταβέρνες που υπάρχουν και σου σερβίρουν ό,τι πιο φρέσκο και εποχιακό υπάρχει.

1 από 5 < ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΠΟΜΕΝΗ >

Αφού τελειώσεις τη γαστριμαργική περιήγηση και βρίσκεσαι στην αγορά, μην παραλείψεις να πάρεις το μαγικό εισιτήριο για τον Οδοντωτό, για να βρεθείς στα Καλάβρυτα! Αν δεν το γνωρίζεις, ο φημισμένος «Οδοντωτός», το τρενάκι που «αναρριχάται» και οδηγεί στα Καλάβρυτα, ξεκινά από το σταθμό του Διακοπτού. Είναι μία διαδρομή που αξίζει να κάνεις αφού το φυσικό κάλος που θα συναντήσεις θα σε εκπλήξουν ευχάριστα.

Αν χρειάζεται να μάθεις κάτι ακόμα για το Διακοπτό, για να πειστείς να το επισκεφθείς, μάθε ότι εκτός των προαναφερθέντων, η εν λόγω κωμόπολη ξεχωρίζει και για τα ξενοδοχεία της. Μπορεί η έκταση της να είναι μικρή αλλά διατηρεί τέσσερα ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα δωμάτια που μπορούν να ικανοποιήσουν όλα τα γούστα και τις απαιτήσεις.

Για το τέλος, σου άφησα μία μικρή βόλτα μέχρι το λιμανάκι της περιοχής. Είναι ο καλύτερος επίλογος της επίσκεψής σου εκεί που όχι μόνο θα σε χαλαρώσει ακόμα περισσότερο αλλά θα σου δώσει και ένα λόγο παραπάνω να ανανεώσεις το ραντεβού σου με το μέρος!

The post Διακοφτό: Ένα κρησφύγετο χαλάρωσης στην Αχαΐα appeared first on KoolNews.

Keywords
Αναζητήσεις
κρησφύγετο καλαβρυτα, κατερινα νομικου διακοπτο φωτο
Τυχαία Θέματα