5 + 1 ταινίες που ανυπομονούμε να δούμε στις αρχές του 2015

12:08 5/1/2015 - Πηγή: KoolNews

Με την υποδοχή του νέου έτους, αρχίζουμε να ψάχνουμε τι περιμένουμε τη χρονιά που διανύουμε σε όλους τους τομείς. Σε αυτό το πλαίσιο, λοιπόν, βρήκαμε τις πολυαναμενόμενες ταινίες των πρώτων μηνών του 2015 και σου τις παρουσιάζουμε!

Το Παιχνίδι της Μίμησης

Υποψήφια για πέντε χρυσές σφαίρες, καλύτερης ταινίας, σεναρίου, μουσικής, πρώτου ανδρικού και δεύτερου γυναικείου ρόλου, η ταινία του Μόρτεν Τίλντουμ με τους Μπενεντίκτ Κάμπερμπατς και Κίρα Νάιτλι, είναι βασισμένη στο βιβλίο θρύλο του Άντριου Χότζες και θα κάνει τη ν πρώτη της επίσημη στις αίθουσες στις 8 Ιανουαρίου. Πρόκειται

για μια πραγματική ιστορία, το προφίλ του πρωτοπόρου και ιδιοφυή επιστήμονα στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές, Άλαν Τιούρινγκ, ο οποίος κατά τη διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου πολέμου είχε καθοδηγήσει με επιτυχία μια ομάδα επιστημόνων, κι «έσπασε» τον κώδικα της περίφημης Γερμανικής μηχανής Enigma. Ωστόσο το 1952, οι βρετανικές συνέλαβαν τον μαθηματικό για «απρεπή συμπεριφορά», μια κατηγορία που αργότερα θα οδηγούσε στην καταδίκη του με την κατηγορία της ομοφυλοφιλίας.

Birdman: Η Απρόσμενη Αρετή της Αφέλειας

Μια ταινία-κινηματογραφική έκπληξη, δια χειρός Αλεχάντρο Γκονζάλες Ινιαρίτου, με τους Μάικλ Κίτον, Έντουαρντ Νόρτον, Ναόμι Ουότς, Έμα Στόουν, Ζακ Γαλιφιανάκι, Έιμι Ράιαν και Άντρια Ράιζμποροου, που κάνει πρεμιέρα στις 22 Ιανουαρίου. Ο Αλεχάντρο Γκονζάλες Ινιαρίτου, σκηνοθέτης των «Babel» και «Amores Perros», επιστρέφει με μια μαύρη κωμωδία, για την ιστορία του άλλοτε διάσημου ηθοποιού Ρίγκαν Τόμσον στην προσπάθειά του να ανεβάσει ένα έργο στο Μπρόντγουεϊ. Ο ηθοποιός αυτός - τον οποίον υποδύεται καταπληκτικά ο υπέροχος Μάικλ Κίτον - ελπίζει πως με το παράτολμο ανέβασμα ενός υποσχόμενου θεατρικού έργου θα καταφέρει, μεταξύ άλλων, να αναβιώσει την άλλοτε συναρπαστική και σπουδαία καριέρα του, αποδεικνύοντας τελικά στους γύρω του ότι δεν είναι ένας ακόμη ξοφλημένος, πρώην χολιγουντιανός αστέρας.

Ελεύθερος Σκοπευτής

Το καθηλωτικό πορτρέτο του ηρωισμού του Κρις Κάιλ και της εσωτερικής του πάλης, σε σχέση με την στρατιωτική του ιδιότητα και τον αντίκτυπο που είχε στην οικογενειακή του ισορροπία, έφτασε τα 1,04 εκατομμύρια δολάρια εισπράξεις τις 5 πρώτες μέρες κυκλοφορίας της στις ΗΠΑ, σπάζοντας το προηγούμενο αντίστοιχο ρεκόρ, με το εντυπωσιακό νούμερο των 260.000 δολαρίων ανά αίθουσα. H νέα ταινία του Κλιντ Ίστγουντ, με πρωταγωνιστές τους Μπράντλεϊ Κούπερ και Σιένα Μίλερ, έρχεται στις ελληνικές αίθουσες στις 22 Ιανουαρίου. Πρόκειται για πολεμικό δράμα που είναι βασισμένο σε πραγματική ιστορία και παρακολουθεί την ιστορία του ελεύθερου σκοπευτή του Αμερικανικού Πολεμικού Ναυτικού, Κρις Κάιλ, ο οποίος στέλνεται στο Ιράκ προκειμένου να σώσει τις ζωές των συμπατριωτών του. Η ταινία είναι βασισμένη στην αυτοβιογραφία του Κρις Κάιλ, που επισήμως σκότωσε 150 ανθρώπους και κατατάχθηκε στην πρώτη θέση των ελεύθερων σκοπευτών στην ιστορία των ΗΠΑ.

Jupiter Ascending

Οι Άντι και Λάνα Γουατσόφκσι του Cloud Atlas και του Matrix, επανέρχονται, έπειτα από πολλές γκρίνιες και αναβολές, με μια περιπέτεια δράσης και φαντασίας με τους Μίλα Κούνις, Τσανινγκ Τέιτουμ και Ντάγκλας Μπουθ. Η ταινία, κάνει πρεμιέρα στις 2 Φεβρουαρίου, υπόσχεται πολύ καλά εφέ και επικεντρώνεται στο μέλλον, σε μια κοπέλα που λέγεται Jupiter, είναι ανθρώπινης καταγωγής και απειλείται η ζωή της, καθώς είναι προορισμένη να σώσει την ανθρωπότητα.

Άγρια

Η Ρις Γουίδερσπουν υποδύεται ένα υπαρκτό πρόσωπο, την Σέριλ Στρέιντ, η οποία έγραψε το βιβλίο «Wild: From Lost to Found on the Pacific Crest Trail» στο οποίο περιγράφει μια εμπειρία ζωής. Έχοντας αποτύχει στο γάμο της και αφού χάνει και τη μητέρα της, περνά ένα μεγάλο διάστημα κατάθλιψης και αυτοκαταστροφικής συμπεριφοράς, ώσπου αποφασίζει να τα αφήσει όλα πίσω και να ξεκινήσει ένα ταξίδι αυτογνωσίας, στο άγνωστο. Εκτός πολιτισμού, στην άγρια φύση. To φιλμ κάνει πρεμιέρα στις 12 Φεβρουαρίου.

Cake
Για τα τέλος, αφήσαμε την πολυαναμενόμενη ταινία «Cake», που βγαίνει στους κινηματογράφους στις 26 Φεβρουαρίου. Τσαλακωμένη, ταλαιπωρημένη, όπως δηλαδή δεν την έχουμε ξαναδεί, η Τζένιφερ Άνιστον βρίσκεται μπροστά στη μεγαλύτερη πρόκληση της καριέρας της.
Δραματικός ρόλος αυτή τη φορά για την ηθοποιό, που υποδύεται μια γυναίκα όχι νέα αλλά ούτε και μεγάλη, η οποία είναι εθισμένη στα παυσίπονα και έχει αναπτύξει μια συμπεριφορά που την έχει απομονώσει στο σπίτι της. Ξαφνικά βρίσκει νόημα για να συνεχίσει τη ζωή της, «ερευνώντας» κατά κάποιο τρόπο τις συνθήκες κάτω από τις οποίες αυτοκτόνησε μια γυναίκα από του γκρουπ ψυχολογικής υποστήριξης στο οποίο συμμετέχει.

The post 5 + 1 ταινίες που ανυπομονούμε να δούμε στις αρχές του 2015 appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα