«Αποκλειστικό» του koolnews.gr: Η Γερμανία… νικήτρια του Μουντιάλ της Βραζιλίας

Το koolnews.gr σας αποκαλύπτει την ομάδα που θα κατακτήσει το Μουντιάλ, καθώς επίσης και την πορεία της Ελλάδας στα γήπεδα της Βραζιλίας...

Συγκεκριμένα, με την βοήθεια του Pro Evolution soccer 2014, βρήκαμε τον Παγκόσμιο πρωταθλητή, την πορεία της Ελλάδας,

αλλά και ποια ομάδα - έκπληξη έφθασε ως τους «8» της διοργάνωσης. Ας τα δούμε όλα αυτά ανά όμιλο.

Α' όμιλος

Η Βραζιλία είναι το απόλυτο φαβορί και στο πρώτο παιχνίδι μπροστά στον κόσμο της απέναντι στην Κροατία δείχνει να έχει τρακ και παραχωρεί ισοπαλία. Το Καμερούν, από την πλευρά του, μπορεί λίγες μέρες νωρίτερα να δήλωνε άρνηση, να ταξιδέψει στη Βραζιλία, λόγω ότι οι ποδοσφαιριστές δεν είχαν πάρει το καθιερωμένο πριμ, αλλά όχι μόνο ταξίδεψαν, έκλεισαν και τις υποχρεώσεις τους στον όμιλο, χωρίς να χάσουν παιχνίδι, έκαναν το απόλυτο και προκρίθηκαν στην επόμενη φάση. Η Βραζιλία είχε έναν βαθμό και έπρεπε να κερδίσει το Μεξικό, για να συνεχίσει στη διοργάνωση όπερ και εγένετο.

Β' όμιλος

Ο Β' όμιλος ήταν παράσταση για... δύο. Τόσο η Ισπανία, όσο και η Ολλανδία είχαν τους ίδιους βαθμούς, καθώς και στο μεταξύ τους παιχνίδι καμία ομάδα δε κατάφερε να επιβληθεί. Η Ισπανία τερμάτισε πρώτη καθότι είχε βάλει περισσότερα γκολ, συνολικά.

Γ' όμιλος

Ο όμιλος της Εθνικής Ελλάδος. Στη 2η αγωνιστική του ομίλου, η Κολομβία έχει 4 βαθμούς, η Ιαπωνία με την Ελλάδα έχουν 2 βαθμούς και με 1 βαθμό η Ακτή Ελεφαντοστού. Η λογική λέει πως η Κολομβία κερδίζει τους Ιάπωνες και εξασφαλίζει την πρόκριση ενώ η Ελλάδα πηγαίνει στην πεπατημένη του 0-0 απλά και μόνο για να προκριθεί με 3 βαθμούς. Ποιος είπε ότι στο ποδόσφαιρο υπερισχύει η λογική; Η Ιαπωνία κερδίζει την Κολομβία και η Ελλάδα κερδίζει επίσης την Ακτή Ελεφαντοστού, χάρη στο εύστοχο πέναλτι του Κώστα Μήτρογλου. Συνεπώς στην φάση των «16», προκρίνονται η Ιαπωνία ως πρώτη και η Ελλάδα ως δεύτερη.

Δ' όμιλος

Όλα όσα έγιναν το 2014, σηματοδοτούσαν πως η Αγγλία θα σηκώσει το Παγκόσμιο Κύπελλο. Αντ' αυτού ούτε τους ομίλους δεν κατάφερε να περάσει καθώς ο μοναδικός βαθμούς που συνέλεξε ήταν μια ισοπαλία με την Κόστα Ρίκα. Ιταλία και Ουρουγουάη κέρδισαν τόσο την Κόστα Ρίκα όσο και την Αγγλία, ενώ στο μεταξύ τους παιχνίδι η Ιταλία είχε τον πρώτο λόγο.

Ε' όμιλος

Στον Ε' όμιλο η Γαλλία απλά έκανε το καθήκον της. Τους κέρδισε όλους και απλά περίμενε τον αντίπαλό της. Η Ελβετία απογοήτευσε στο Μουντιάλ και την δεύτερη θέση που οδηγεί στη φάση των νοκ – άουτ παιχνιδιών πήρε το Εκουαδόρ.

Ζ' όμιλος

Παράσταση για έναν ρόλο ήταν και αυτός ο όμιλος, με την Αργεντινή να προκρίνεται ως πρώτη και χωρίς απώλεια βαθμών. Την ακολούθησε η Βοσνία η οποία τελείωσε τον όμιλο με 6 βαθμούς και προκρίθηκε στη φάση των «16» από τη 2η θέση.

Η' όμιλος

Άλλη μια ομάδα που πετυχαίνει το απόλυτο στον όμιλο, είναι η Γερμανία. Τα «πάντσερ» δεν είχαν κανέναν πρόβλημα να καταταγούν πρώτοι, με την Πορτογαλία να την ακολουθεί και τον Κριστιάνο Ρονάλντο να τραυματίζεται στο πρώτο παιχνίδι και αποχαιρέτησε πρόωρα τη διοργάνωση.

ΣΤ' όμιλος

Το koolnews.gr σας είχε... προειδοποιήσει για την ομάδα του Βελγίου. Η νεανική παρέα του Αζάρ και των λοιπών αστέρων, έκαναν πάρτι στα δύο ματς, όχι όμως και σε αυτό με την Αλγερία, η οποία τους προσγείωσε, με 3-0 νίκη και τους υποχρέωσε να αντιμετωπίσουν στην επόμενη φάση τη Γερμανία.

Φάση των «16»

Η Ελλάδα ως δεύτερη αντιμετωπίζει την πρώτη Ιταλία. Στο ματς, το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα βρέθηκε πίσω στο σκορ, από το τέρμα που πέτυχε ο Τζουσέπε Ρόσι, όμως στο δεύτερο μέρος ο Γιώργος Σαμαράς, με μια οβίδα ισοφάρισε το παιχνίδι και το έστειλε να κριθεί στα... πέναλτι, αφού στην παράταση καμία ομάδα δεν σκόραρε. Στην ψυχοφθόρο διαδικασία των ένδεκα βημάτων η Ιταλία ήταν πιο εύστοχη καθώς έβαλε και τα πέντε πέναλτι, η Ελλάδα ευστόχησε μόλις σε τρία κι έτσι αποχαιρέτησε τη διοργάνωση με το κεφάλι ψηλά.

Αναλυτικά τα υπόλοιπα αποτελέσματα:

Καμερούν – Ολλανδία 0-1

Ισπανία – Βραζιλία 2-0

Ιταλία – Ελλάδα 1-1 (5-3 πεν)

Ιαπωνία – Ουρουγουάη 0-2

Γαλλία – Βοσνία 2-0

Αργεντινή – Εκουαδόρ 3-1

Γερμανία – Βέλγιο 2-0

Πορτογαλία – Αλγερία 0-1

Η φάση των «8»

Η έκπληξη της διοργάνωσης, η Αλγερία, ξεπέρασε όλα τα προγνωστικά έφθασε ως τους «8» της διοργάνωσης και αποκλείστηκε από την Γερμανία.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα:

Ολλανδία – Ισπανία 0-2

Ιταλία – Ουρουγουάη 1-0

Γαλλία – Αργεντινή 0-2

Γερμανία – Αλγερία 2-0

Τα ημιτελικά

Οι αριθμοί έδειχναν πως στον τελικό θα πάει η Ισπανία με τη Γερμανία, όμως τα νούμερα ποτέ δεν λένε την αλήθεια. Ας δούμε τα αποτελέσματα της φάσης των ημιτελικών

Αναλυτικά τα αποτελέσματα:

Ισπανία – Ιταλία 0-1

Αργεντινή – Γερμανία 1-2

Μικρός Τελικός

Η Ισπανία, δεν κατάφερε να υπερασπιστεί το τρόπαιο που κέρδισε το 2010 στη Νότια Αφρική και το μόνο που μπορούσε να κάνει ήταν να κερδίσει την τρίτη θέση με αντίπαλο την Αργεντινή και τα κατάφερε αφού κέρδισε, με 1-0.

Τελικός

Δύο μεγάλες δυνάμεις του ποδοσφαίρου κοντράρονταν για το ποια θα κατακτήσει την κορυφή του κόσμου και αυτό που υπερίσχυσε ήταν η... ατάκα του Γκάρι Λίνεκεν. Η Γερμανία κατέκτησε την το Κύπελλο καθώς επιβλήθηκε της Ιταλίας, με 2-0.

Keywords
Τυχαία Θέματα