Ανωμερίτης: Ακόμα πιο αυστηροί οι κανόνες προστασίας περιβάλλοντος στα λιμάνια

«Ο ΟΛΠ ΑΕ εφαρμόζει περιβαλλοντική διαχείριση, πιστοποιημένος με το Ευρωπαϊκό Σύστημα PERS (Port Environmental Review System) της ESPO, ενώ παράλληλα είναι μέλος του ευρωπαϊκού δικτύου λιμένων Ecoports Status», τόνισε σήμερα σε ημερίδα για το περιβάλλον στα ευρωπαϊκά λιμάνια, ο πρόεδρος του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς, Γιώργος Ανωμερίτης.

Στην ημερίδα, που διεξήχθη σε αίθουσα του οργανισμού υπό τον τίτλο «Περιβάλλον στα Ευρωπαϊκά Λιμάνια-Ευρωπαϊκά Προγράμματα για το Περιβάλλον», εξετάστηκαν

τα περιβαλλοντικά προγράμματα του ΟΛΠ ΑΕ, στο πλαίσιο των ευρωπαϊκών δράσεων, σε συνεργασία με πανεπιστήμια και ιδιωτικούς φορείς (η δαπάνη των δράσεων φτάνει στα 2,2 εκατ. ευρώ), καθώς και οι διαγωνισμοί για νέες υποδομές.

Ο κ. Ανωμερίτης ανέφερε ότι δέκα χρόνια μετά την έκδοση από την ελληνική Προεδρία του 2003 και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή της «Διακήρυξης της Πάτμου» για την προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος, που οδήγησε στην καθιέρωση της έννοιας και των πολιτικών της «ποιοτικής ναυτιλίας», δέκα χρόνια μετά το καταστροφικό για το οικοσύστημα ναυάγιο του δεξαμενόπλοιου «Prestige», που οδήγησε στη ναυπήγηση πετρελαιοφόρων «διπλού τοιχώματος», οφείλουμε να συστηματοποιήσουμε ακόμα πιο αυστηρά τους κανόνες προστασίας του περιβάλλοντος στα λιμάνια, καθιερώνοντας τον όρο «ποιοτικό λιμάνι».

Την ημερίδα διοργάνωσε ο Τομέας Προστασίας Περιβάλλοντος του Οργανισμού σε συνεργασία με την ΕΛΙΜΕ και το πρόγραμμα SEEMariner.

Φωτογραφία: Eurokinissi

Κάντε like στην σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Twitter.

Keywords
Τυχαία Θέματα