Τον Προϋπολογισμό της Ελλάδας απειλεί να «μπλοκάρει» η Κομισιόν

Οι διαφορές ανάμεσα στην ελληνική πλευρά και την Τρόικα, με βασικό ζήτημα απόκλισης το δημοσιονομικό κενό και την απελευθέρωση πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας, καθιστά αναγκαία σύμφωνα με την Κομισιόν την ανάγκη κατάθεσης συμπληρωματικού προϋπολογισμού.

Λίγες ώρες μετά την κατάθεση του προϋπολογισμού 2014 στη Βουλή από τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα

η Κομισιόν πρακτικά προαναγγέλλει συμπληρωματικές αλλαγές. Σύμφωνα με τον εκπρόσωπος του Όλι Ρεν, Σάιμον Ο’ Κόνορ, ο προϋπολογισμός κατατίθεται χωρίς την έγκριση της Τρόικας. Πρόσθεσε ότι παραμένουν πολλά ζητήματα ανοιχτά με τον προϋπολογισμό και τα μεγέθη του και κυρίως σε σχέση με το δημοσιονομικό κενό.

Σύμφωνα με τον κ. Ό’ Κόνορ, οι ελληνικές αρχές θα χρειαστεί αν φέρουν συμπληρωματικό προϋπολογισμό όταν ολοκληρωθεί η διαπραγμάτευση με την Τρόικα και διαπιστωθούν τα κενά.

Υπενθυμίζεται ότι η συζήτηση του νέου προϋπολογισμού στην αρμόδια διαρκή Επιτροπή της Βουλής, θα ξεκινήσει, όπως ανακοίνωσε ο κ. Μεϊμαράκης, στις 25 Νοεμβρίου και θα ολοκληρωθεί σε τέσσερις συνεδριάσεις. Η συζήτησή του στην Ολομέλεια της Βουλής θα ξεκινήσει πιθανότατα στις 3 ή τις 4 Δεκεμβρίου και θα ολοκληρωθεί σε πέντε συνεδριάσεις μετά από την ψήφισή του με ονομαστική φανερή ψηφοφορία.

Η ύφεση επιβραδύνεται και οι εκτιμήσεις αναθεωρούνται επί τα βελτίω, ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, παρουσιάζοντας τα στοιχεία του προϋπολογισμού. Ο κ. Σταϊκούρας έκανε λόγο, μεταξύ άλλων, για ύφεση 4% φέτος, έναντι 4,5% που προέβλεπε ο περυσινός προϋπολογισμός, ενώ τόνισε πως η αυξητική δυναμική της ανεργίας ανακόπτεται, αν και παραμένει σε υψηλά επίπεδα.

Παρουσιάζοντας αναλυτικά τον προϋπολογισμό στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας έκανε λόγο για πρωτογενές πλεόνασμα 812 εκατ. ευρώ.

Κάντε like στην σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Twitter.

Keywords
Τυχαία Θέματα