Tα μυστικά της γυμνής φωτογράφησης για το AIDS!

Επί 10 ημέρες, 39 γνωστοί Θεσσαλονικείς, δημοσιογράφοι, επιχειρηματίες, σχεδιαστές μόδας, άνθρωποι της Τέχνης αλλά και πολιτικοί φωτογραφιζόταν γυμνοί!

Σκοπός αυτής της φωτογράφησης  η ευαισθητοποίηση αλλά και η ενημέρωση ανδρών και γυναικών για το AIDS αλλά και η έμπρακτη στήριξη, αφού έσοδα από πωλήσεις και καταχωρήσεις του τεύχους θα δοθούν στο Εθνικό Κέντρο Αναφοράς AIDS Β. Ελλάδος -Μονάδα Ειδικών Λοιμώξεων Νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ.

Η διευθύντρια σύνταξης του Adore Σοφία Τουντούρη αποκάλυψε στο pkool για τη φωτογράφηση: «Η όλη διαδικασία της φωτογράφησης διήρκησε 10 ημέρες. Πολλοί από αυτούς που φωτογραφήθηκαν είχαν ένα θέμα με το concept αφού θα έπρεπε να φωτογραφηθούν γυμνοί. Εισπράξαμε κάποια «όχι» που ευτυχώς δεν ήταν πολλά, κυρίως από πολιτικούς».

Μία από τις πολιτικούς που έκανε ήταν η «ωραία Ελένη» της Θεσσαλονίκης, Έλενα Ράπτη, αλλά… κορμί δεν είδαμε! «Δεν ήθελε παραπάνω και το σεβαστήκαμε», απάντησε στην ερώτησή μας η διευθύντρια σύνταξης του Adore! Τι έκανε εντύπωση στη Σοφία Τουντούρη, κατά τη διάρκεια της φωτογράφησης;

«Το πολύ γυμνασμένο σώμα της Σοφίας Πατουλίδου», απαντά χωρίς δεύτερη σκέψη… «Επίσης, αν και μας δυσκόλεψε μέχρι να πει το «ναι» ο Στέφανος Αθανασιάδης, ο ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ, στη φωτογράφηση ήρθε με μεγάλη άνεση, «πέταξε» τα ρούχα του, «φόρεσε» τα παπούτσια του και σε 5’ λεπτά το «είχαμε»!

Φυσικά, επικεντρωθήκαμε και στη Νάντια Σερλίδου, το μοντέλο που κάνει καριέρα στο εξωτερικό! «Ήμασταν τυχεροί γιατί την πετύχαμε στη Θεσσαλονίκη. Αποφασίσαμε πως δεν θα την αφήναμε να φύγει (έπρεπε να φύγει και πάλι), αν δεν φωτογραφιζόταν»!

Τέλος, επειδή θέλαμε να είμαστε υποψιασμένοι, ρωτήσαμε τη Σοφία Τουντούρη για το… αν χρησιμοποιήθηκε photoshop και σε ποιο βαθμό. «Όχι, δεν έχουν πολύ photo shop οι φωτογραφίες» ήταν η απάντησή της!

Ο art director της φωτογράφησης ήταν ο Στέφανος Μάλαμας, ενώ οι φωτογράφοι ήταν οι Κώστας Αμοιρίδης, Μάρα Λαζαρίδου και Μπάμπης Συμεωνίδης.

Για να δείτε όλη τη φωτογράφηση πατήστε εδώ !

Keywords
Τυχαία Θέματα