Αστρολογικό δελτίο για όλα τα ζώδια: από 19 έως 22 Νοεμβρίου

Πόλεμος, πατήρ πάντων

«Ο πόλεμος είναι πατέρας όλων, όλων βασιλιάς. Άλλους ανέδειξε σε θεούς και άλλους σε ανθρώπους, άλλους έκανε δούλους και άλλους ελεύθερους»

Αυτή η καθ’ όλα ρεαλιστική θεώρηση του Ηράκλειτου, είναι που -ελέω Άρη- έρχεται στο προσκήνιο αυτές τις ημέρες, αναγκάζοντας μας είτε να αποδεχτούμε την αλήθεια της, είτε να παλέψουμε για τη διάψευση της.

Αρωγός ως προς το δεύτερο είναι βέβαια ο Ποσειδώνας, ο πλέον φιλειρηνιστής εξ όλων των πλανητών, έστω κι αν μερικές φορές η ειρήνη του γίνεται συνώνυμη της συγκάλυψης, της δολιότητας ή της εθελοτυφλίας.

Κατά

λάθος νικητές

Το τετράγωνο του με τον Ήλιο, μας προσφέρει την δυνατότητα να χρησιμοποιήσουμε πόρτες και παράθυρα διαφυγής, όπου και όταν χρειαστεί. Να ξεφύγουμε από τις πιέσεις, υπερβαίνοντας τις με μια μάλλον πνευματική πτήση, να ξεγελάσουμε τον «εχθρό», να εξαφανίσουμε τα ίχνη μας ή ακόμη να χάσουμε ένα ραντεβού, μια υποτιθέμενη ευκαιρία, τη «σωστή» αλλά τελικά έξοδο-παγίδα από την εθνική οδό ή μια πτήση που θα κατέληγε σε δυσάρεστη περιπέτεια. Είναι πραγματικά θαυμαστός ο τρόπος που το σύμπαν αποφασίζει το πιο ασφαλές ή συμφέρον για μας, την ίδια στιγμή που εμείς μπορεί να καταριόμαστε θεούς και δαίμονες για την «ατυχία» μας. Ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά του Ποσειδώνα είναι το λάθος, ένα λάθος όμως που στην θετική εκδοχή του μας βγάζει από δύσκολους μπελάδες. Κι όλα αυτά βέβαια με έναν φαινομενικά τυχαίο τρόπο, αφού στο τιμόνι της διαφυγής, μαζί με τη λογική μας θα κάθονται η διαίσθηση και ο φύλακας άγγελος μας.

Η λογική από μόνη της θα είναι εξαιρετικά δύσκολο να βρει το σωστό δρόμο, ως συνοδηγός όμως, μπορεί να κάνει άριστα τη δουλειά της διερευνώντας και επεξηγώντας πρόσωπα ή καταστάσεις που ανήκουν στην αντίπερα όχθη της Ποσειδώνειας επιρροής, εκεί όπου βασιλεύουν χίμαιρες και φαντάσματα, απατεωνίσκοι και δολοπλόκοι, πρόθυμοι να εκμεταλλευθούν την αφελή βεβαιότητα μας.

Οι Παρθένοι, οι Δίδυμοι και οι Τοξότες καλούνται πρώτοι να δοκιμαστούν στην διαπλοκή της αλήθειας με το ψέμα, ενώ οι Ιχθύες θεωρητικά, έχουν το απόλυτο προβάδισμα στις σωστές για τους ίδιους επιλογές, αρκεί να κινηθούν με βάση την «λάθος» οπτική τους.

Μαζί τους και μια μερίδα των σταθερών (Ταύροι, Σκορπιοί, Λέοντες και Υδροχόοι), όσες και όσοι δηλαδή έχουν τον Ήλιο τους κοντά στην 6η μοίρα του ζωδίου τους.

Όμως οι εκπρόσωποι των τεσσάρων έχουν ένα πιο σύνθετο και δυσκολότερο έργο, αφού παράλληλα πάνω από τις ζωές τους δεσπόζει ο Κρόνος.

Η «κρυφή» σύνοδος του ρεαλιστή πλανήτη με τον αστρικό Ήλιο γίνεται την Τετάρτη, επηρεάζοντας εκτός από τους παραπάνω πρωταγωνιστές και κάθε καλόπιστο ή κακόπιστο παρατηρητή του ανεκδήλωτου.

Το φάντασμα στη μηχανή

Εδώ το αίτημα της σύνθεσης ανάμεσα στην πραγματικότητα και τη φαντασία γίνεται ένα μεγάλο στοίχημα, που αν χαθεί όλα θα βρεθούν στη δίνη της διάψευσης και της μελαγχολίας, αν όμως κερδηθεί, οι αγωνιστές δικαιούχοι θα τιμηθούν με την αποκρυστάλλωση μιας αλήθειας που φυλακισμένη κάτω από προκ

Keywords
Τυχαία Θέματα