Süddeutsche Zeitung κατά Βενιζέλου – Λαϊκίζει και έριξε με πραξικόπημα τον Παπανδρέου

14:28 9/1/2014 - Πηγή: KoolNews

Με ένα πολύ αιχμηρό δημοσίευμα για τον Ευάγγελο Βενιζέλο κυκλοφορεί η γερμανική εφημερίδα Süddeutsche Zeitung κάνοντας λόγο για «διακριτικό πραξικόπημα» με το οποίο εκτόπισε τον Γιώργο Παπανδρέου από το ΠΑΣΟΚ ενώ δεν δίστασε

να του καταλογίσει ότι ρέπει προς έναν ανέξοδο λαϊκισμό.

Όπως μεταδίδει η Deutsche Welle, το δημοσίευμα αναφέρει πως «ο Έλληνας αντιπρόεδρος της κυβέρνησης έχει αποδείξει ότι μπορεί να αξιοποιεί προς το συμφέρον του ευαίσθητες καταστάσεις» σημειώνοντας αιχμηρά πως «την καλύτερη του επίδοση σημείωσε το 2011, όταν ανέτρεψε τον αποδυναμωμένο πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου με ένα διακριτικό πραξικόπημα για να αναλάβει λίγο αργότερα την ηγεσία των Σοσιαλιστών».

Η εφημερίδα σχολιάζει πως το ΠΑΣΟΚ βρίσκεται στα πρόθυρα της διάλυσης κάτι που ο Ευάγγελος Βενιζέλος θέλει να αποτρέψει. «Επειδή τον Μάιο επίκεινται δύο εκλογικές αναμετρήσεις βρίσκεται σε διάθεση προεκλογικού αγώνα. Με το αίτημα του να φύγει από την Τρόικα των εποπτών το ΔΝΤ, ο Βενιζέλος μιλά μέσα από την ψυχή των πολιτών. Ωστόσο, ο λαϊκισμός δεν επαρκεί για να βγάλει την Ελλάδα από την κρίση και να σώσει το κόμμα», καταλήγει σκωπτικά η Süddeutsche Zeitung.

Keywords
Τυχαία Θέματα