Πυρά δικαστών και εισαγγελέων κατά Παπούλια: Ανεπίτρεπτοι οι χαρακτηρισμοί σας

13:58 9/1/2014 - Πηγή: KoolNews

Οξύτατη επίθεση κατά του Προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια εξαπολύει η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων για τις επικρίσεις που δέχθηκε πρόσφατα από τον ανώτατο άρχοντα της χώρας και τον υπουργό Δημόσιας Τάξης για το θέμα της αθώωσης εμπλεκόμενων στο λεγόμενο σκάνδαλο του Χρηματιστηρίου.

«Εντός διαστήματος ολίγων ημερών, επιμένει να επαναλαμβάνει δυσμενή κριτική εναντίον της Δικαιοσύνης, χρησιμοποιώντας, μάλιστα, χαρακτηρισμούς, κατά την άποψή μας, ανεπίτρεπτους, τόσον γενικότερα, όσο και κυρίως όταν προέρχονται από τον κορυφαίο Πολιτειακό παράγοντα («αποκρουστική»

απόφαση)». αναφέρει μεταξύ άλλων η Ένωση στην ανακοίνωσή της και συνεχίζει: «Επισημαίνουμε ότι το σκάνδαλο του Χρηματιστηρίου υπήρξε σοβαρότατο πολιτικό σκάνδαλο, για το οποίο, εν τούτοις, ουδεμία πολιτική ευθύνη αποδόθηκε σε πολιτικά πρόσωπα ενώ, αντίθετα, αποδίδεται ευθύνη στους Δικαστές, χωρίς, προφανώς γνώση των στοιχείων της δικογραφίας, τα οποία οδήγησαν το (Πρωτοβάθμιο)Δικαστήριο στην απαλλαγή των κατηγορουμένων. Εξάλλου, η ορθή άσκηση του Λειτουργήματός τους επιβάλλει στους Δικαστικούς Λειτουργούς, να απονέμουν δίκαιο, με τρόπο συνετό και αντικειμενικό και όχι «να παίρνουν κεφάλια», όπως ζητήθηκε».

Keywords
Τυχαία Θέματα