Happy X-Mas χούλιγκανς…

Το ελληνικό ποδόσφαιρο -μέσα σε κλίμα σύμπνοιας, ομοψυχίας και αχαλίνωτης χαράς- πανηγύρισε τα γεννητούρια του Ιησού πριν από την ώρα τους. Αθάνατο…

Από τον Αντώνη Ντινιακό

Το ελληνικό ποδόσφαιρο -μέσα σε κλίμα σύμπνοιας, ομοψυχίας και αχαλίνωτης χαράς- πανηγύρισε τα γεννητούρια του Ιησού πριν από την ώρα τους. Είναι προφανές ότι ήθελε να προλάβει τους ανταγωνιστές και να στείλει πρώτο το μήνυμα αγάπης σε όλους τους Έλληνες. Γι’ αυτό οι χαρμόσυνες «ακολουθίες» που έλαβαν χώρα σε κατά τόπους ποδοσφαιρικούς ναούς –όπως της Κατερίνης, της Λάρισας και της Καισαριανής- εξασφάλισαν δια

περιπάτου βαθμούς και εντυπώσεις με το μελωδικά  εορταστικό ταρατατζούμ τους.

Πιο συγκεκριμένα στην Πιερία ο κραταιός ρέφερι-κομάντο, Δημήτρης Καλόπουλος υποδέχθηκε μια καλοκάγαθη χορωδία χούλιγκαν, η οποία αφού του έψαλλε τα κάλαντα –πάνω στα κάγκελα- στη συνέχεια του έριξε και τα χαρτιά, προβλέποντας ότι «μεγάλη τρύπα θα διαβεί». Ο διαιτητής συγκινημένος από την καλοσυνάτη χειρονομία των συμπαθών εγκληματιών υποσχέθηκε ότι αυτή η αγάπη θα τον κρατήσει στα ελληνικά γήπεδα για πολλά ακόμη χρόνια. Και χάθηκε στο ηλιοβασίλεμα. Για πάντα.

Ανάλογης αντιμετώπισης έτυχε στη Λάρισα και ο Άγγελος Χαριστέας, τον οποίο επισκέφτηκε έξω από το ασανσέρ του γηπέδου μια φιλήσυχη κομπανία με κρουστά και έγχορδα, ζητώντας του να τους συνοδέψει με το μπουζούκι του σε χριστουγεννιάτικους ήχους. Στο περιθώριο της αυτοσχέδιας συναυλίας, το σύνολο των ποδοσφαιρόφιλων στάθηκε περισσότερο στην αποκάλυψη ότι στην ελληνική ενδοχώρα υπάρχει γήπεδο με ασανσέρ.

Μια ημέρα μετά το πάρτι-έκπληξη στον Καλόπουλο, ήταν η σειρά του Ερνέστο Βαλβέρδε να ζήσει τι εστί ελληνική φιλοξενία και να τιμήσει τον Ξένιο Δία τραγουδώντας αθάνατα άσματα του ισπανικού εμφυλίου στο ρυθμό του Jingle Bells. Όσο για τις φήμες ότι του πέταξαν δυο κάσες ρετσίνες και έναν Πακιστανό μαζί με τις ομπρέλες του, να σημειωθεί ότι ήταν στο πλαίσιο των εορτασμών της  πόλης.

Αφήνοντας την στολισμένη Πιερία στην (αν)ησυχία της, το πνεύμα των Χριστουγέννων μετά κατηφόρισε προς Καισαριανή μεριά για να χτυπήσει φιλικά  στην πλάτη τον πλάγιο Γουργιώτη. Το πρόβλημα είναι ότι τον χτύπησε με τη μορφή  καρέκλας. Λεπτομέρειες.

Στο μεταξύ, εν μέσω χριστουγεννιάτικου κλίματος, οι «αιώνιοι» Ολυμπιακός και  Παναθηναϊκός αντάλλαξαν ταμπουρωμένοι ευχετήριες κάρτες ενώ δεν αποκλείεται να βγάλουν την περίοδο των γιορτών πάνω από τα πληκτρολόγια, μην τυχόν και τους ξεφύγει καμιά extra ανακοίνωση.  Από κοντά και ο αυτόκλητος υπερασπιστής της παναθηναϊκής ιδέας, Βλάσσης Τσάκας, πάντα πρόθυμος να τραγουδήσει αντάρτικα στο πλατύσκαλο του πολυτελούς ξενοδοχείου που διαμένει.

Έπειτα από τα εορταστικά του ελληνικού Κυπέλλου, δεν μένει παρά να ελπίζουμε ότι με τον καινούριο χρόνο το αθάνατο ελληνικό ποδόσφαιρο θα ξαναβρεί τον παλιό, καλό, λερωμένο εαυτό του. Μας έλειψε…

Διαβάστε ακόμα:

* The Vlassis Tsakas Show

* Στου κουφού την πόρτα όσο θέλεις… κλώτσα

* Ο βρώμικος κόσμος του κυρ Μισέλ

Keywords
Τυχαία Θέματα