Διάλεξε τον… ρόλο σου

Οι καταστάσεις καθημερινής τρέλας δεν αλλάζουν με τίποτα, αλλά εσύ έχεις την ευκαιρία να αλλάξεις την διάθεσή σου. Διάλεξε τον ρόλο που σου ταιριάζει καλύτερα αυτές της μέρες και γίνε ο “άλλος” σου εαυτός. Και από τις 2 Ιανουαρίου επιστρέφεις στα γνωστά.

Από τον Πέτρο Κωστόπουλο

Τι είναι το καλό ντύσιμο; Κάτι σαν ρόλος. Νομίζω πως όταν φτιάχνεις τον εαυτό σου εξωτερικά, μπορεί καμιά φορά να λειτουργήσει και λίγο ψυχοθεραπευτικά. Ιδιαίτερα μέσα σε μια περίοδο που τη χαρακτηρίζει ο ντουβρουρτζάς, θα έλεγα ότι το “homeless” styling από ότι βλέπω στους πιτσιρικάδες, είναι πολύ στη μόδα.

Εντάξει, όταν λέμε “homeless” δεν εννοούμε ότι τα ψώνισαν τα ρούχα στο Μοναστηράκι, ούτε τα βρήκαν σε κάδο σκουπιδιών. Αλλά λίγο το αξύριστο, λίγο το μαλλί χύμα, λίγο τα παλτά και τα μπουφάν ριγμένα άτσαλα, σου δίνουν καμιά φορά αυτή την εικόνα.

Οι γιορτές δεν είναι μόνο για τα παιδιά. Δίνει μια ευκαιρία να αλλάξεις λίγο ρόλο για μερικές μέρες ή έστω για μερικές ώρες. Οι γυναίκες πάντα προσέχουν το ντύσιμο και θέλουν αυτές τις μέρες να είναι λαμπερές. Γενικά οι γυναίκες θέλουν να είναι λαμπερές με εντελώς διαφορετικά κριτήρια από ότι οι άντρες. Και επίσης θέλουν να είναι λαμπερές σε κλαμπ ή ακόμα και σε μπουζουξίδικα. Χριστουγεννιάτικα θέλουν να λάμπουν και μέσα στο εστιατόριο – μην σου πω και μέσα στην ταβέρνα! Εμείς δεν έχουμε αυτό το κόλλημα, για αυτό άλλωστε μπορούμε να ετοιμαζόμαστε μέσα σε 10 λεπτά (το έχω μετρήσει σε μένα) μαζί με το ντους και το λούσιμο, προκειμένου να βγούμε έξω!

Απλά πιστεύω ότι αυτές της μέρες αξίζει να κάνεις το “πείραμα του ρόλου”. Αυτό που σε καλές εποχές, που δεν μας κυνηγούσε το άγχος, το έκανες πιο εύκολα. Ή να ντυθείς καλά, όσο καλύτερα μπορείς, να βάλεις ένα λευκό πουκαμισάκι, ένα κοστουμάκι, μια γραβατούλα, στο στυλ που έχεις διαλέξει ότι σου πάει. Ή κι αν δεν βάλεις αυτά, τουλάχιστον φοράς ένα αξιοπρεπές παντελόνι, με ένα σακάκι και ένα ανοικτό πουκάμισο. Ο ρόλος είναι να δείξεις τον εορταστικό σου εαυτό, σαν να παίζεις σε ταινία και να εκπέμπεις περισσότερη αισιοδοξία και περισσότερη χάρη στα μάτια των άλλων – και κυρίως των γυναικών. Οι γυναίκες είναι άκρως ανασφαλή όντα, που έλκονται πολύ πιο εύκολα από προσεγμένους και καλοντυμένους άντρες. Γιατί αυτό εκπέμπει ασφάλεια. Τώρα τι ασφάλεια νιώθεις ότι εκπέμπεις εσύ, κανείς δεν ξέρει.

Αλλά είπαμε, ένας ρόλος είναι σαν και αυτούς που μας αρέσουν στον κινηματογράφο. Το τζιν, το κατάσαρκο πουλόβερ και το ξεχειλωμένο σακάκι ή παλτό μπορεί να επανέλθει -και θα επανέλθει σίγουρα- από τις 2 Ιανουαρίου. Αυτό που μου έλεγε η μάνα μου παλιά, κάθε τόσο, μέσα στη φτώχια της, όταν την έβλεπα να στολίζεται για να πάει με τον πατέρα μου σε καμιά ταβέρνα είναι φιλοσοφημένο. Και απλό και ανθρώπινο. Ποιο; Το “η φτώχεια θέλει καλοπέραση και η πουτανιά φτιασίδι”!

Διαβάστε ακόμα:

* All time classic ερωτήματα

* Πίσω στο ντιβάνι

* The show must go on, λεβέντες…

Keywords
Τυχαία Θέματα