25 χρόνια ιδιωτικής τηλεόρασης – Τα προγράμματα που… τίναξαν στον αέρα την τηλεθέαση!

Τα γενέθλιά της γιορτάζει η ελληνική, ιδιωτική τηλεόραση με τα αφιερώματα και τις ευχές των εκπροσώπων της να έχουν τον πρώτο λόγο το τελευταίο διάστημα. Έτσι, μία μίνι ανασκόπηση σε προγράμματα, σειρές και εκπομπές που έκαναν τα μηχανάκια της τηλεθέασης να χτυπήσουν κόκκινο… απαιτείται.

Η αναδρομή ξεκινά με την πολυαγαπημένη σειρά του Μανούσου Μανουσάκη, «Ψίθυροι καρδιάς». Ο έρωτας της Άννας Μαρίας Παπαχαραλάμπους και του Απόστολου Γκλέτσου κατάφερε

να κερδίσει την εμπιστοσύνη των τηλεθεατών και να σημειώσει την 9η Φεβρουαρίου του 1998 το ποσοστό του 62,6%.

Παραμένοντας στην ελληνική μυθοπλασία, σειρά έχει «Το νησί», μία από τις μεγαλύτερες ελληνικές παραγωγές. Το σίριαλ, που εντυπωσίασε με την πλοκή και το σενάριο, αγαπήθηκε ιδιαίτερα και κατάφερε να χαραχτεί στη μνήμη της ελληνικής τηλεόρασης, κατακτώντας 64,6% στις 25 Μαρτίου του 2011.

Η ιστορία έχει αποδείξει ότι στη λίστα με τα πιο επιτυχημένα προγράμματα, βρίσκονται πάντα και οι αγώνες ποδοσφαίρου. Έτσι, δεν θα μπορούσε να απουσιάζει από αυτό εδώ το θέμα ο αγώνας της Εθνικής μας με την Αλβανία, στις 30 Μαρτίου 2005, που συγκέντρωσε 67,5%.

Αν μιλάμε για υψηλά νούμερα τηλεθέασης, αμέσως έρχεται στο μυαλό και η σειρά «Στο παρά πέντε». Το σίριαλ του Γιώργου Καπουτζίδη με τις Σμαράγδα Καρύδη ως Ντάλια και την Ελισάβετ Κωνσταντινίδου ως Ζουμπουλία να μένουν ανεξίτηλες, στις 18 Ιουνίου του 2007, έκανε τα μηχανάκια της Nielsen να δείξουν 68,2%.

Αρκετά χρόνια πίσω, το 1992, και συγκεκριμένα στις 9 Μαρτίου, η Βάσια Τριφύλλη κάνει τα μηχανάκια της Nielsen να δείξουν 68,6% και να τρελάνει τους τηλεθεατές με το τηλεπαιχνίδι – εκπομπή, «Ραντεβού στα τυφλά».

Μετρώντας αντίστροφα για την πρώτη θέση του αφιερώματος, φτάνουμε στα καλλιστεία του Ant1 το 1992 με παρουσιάστρια την Ελένη Μενεγάκη. Το πρόγραμμα συγκέντρωσε 68,8% και έχει επάξια παρουσία στη λίστα των πιο υψηλών τηλεθεάσεων.

Παραμονή Πρωτοχρονιάς του 2001 και το 70,4% των τηλεθεατών βρίσκεται καθηλωμένο στη μικρή οθόνη. Ο λόγος; Ο Ανδρέας Μικρούτσικος ετοιμάζεται να ανακοινώσει ότι μεγάλος νικητής του πρώτου «Big Brother» είναι ο Γιώργος Τσάκας.

Τα πιο επιτυχημένο σόου στην ελληνική τηλεόραση ακούει στο όνομα «The Voice». Λίγο πριν την ανακοίνωση του Γιώργου Λιάγκα ότι η πρώτη νικήτρια είναι η Μαρία Έλενα Κυριάκου, το σόου κατέκτησε το ποσοστό του 70,8%.

Ο μετρ της υψηλής τηλεθέασης δεν είναι άλλος από το Λάκη Λαζόπουλο. Εδώ και χρόνια καταφέρνει με το «Αλ τσαντίρι νιουζ» να τρελαίνει κοινό και Nielsen. Αντιπροσωπευτικό παράδειγμα, η 18η Δεκεμβρίου του 2007, όπου ο Λάκης συγκέντρωσε το αξιοσημείωτο 75,8%.

Η πρώτη θέση ανήκει σε μια από τις πλέον μακροχρόνιες εκπομπές τηλεοπτικών συνεντεύξεων, στο «Ενώπιος Ενωπίω». Ο Νίκος Χατζηνικολάου, έχοντας καλεσμένη την Αλίκη Βουγιουκλάκη, το 1993, κέρδισε το 78,1% του κοινού μένοντας στην ιστορία.

The post 25 χρόνια ιδιωτικής τηλεόρασης – Τα προγράμματα που… τίναξαν στον αέρα την τηλεθέαση! appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα