3 μυστικά αντιγήρανσης που δεν κοστίζουν

Εάν θέλετε να διατηρήσετε νεανικό το πρόσωπό σας και λαμπερό το δέρμα σας αυτά τα τρία μυστικά θα σας βοηθήσουν.

1 Απλώστε την κρέμα προσώπου αμέσως μετά το ντους

Όλοι ξέρουμε ότι με ένα ζεστό μπάνιο ανοίγουν οι πόροι του δέρματος και έτσι αποβάλλεται η περίσσια λιπαρότητα. Τότε ακριβώς είναι η κατάλληλη στιγμή για να επενδύσετε στην ενυδατική σας ή το σέρουμ ώστε να εισχωρήσουν τα συστατικά τους σε βάθος και να δράσουν καλύτερα. Το μυστικό είναι να τα εφαρμόσετε μέσα σε 10′ αφότου κάνετε ντους. Όσο το δέρμα είναι ακόμα νωπό, οι ευεργετικές ουσίες των προϊόντων περιποίησης διεισδύουν πιο

εύκολα στο εσωτερικό. Ένας άλλος τρόπος για να επωφεληθείτε από τα θετικά που εξασφαλίζει η υγρασία στο μπάνιο είναι να απλώσετε ένα πολυχρηστικό προϊόν, όπως μια κρέμα BB ή CC. Κατ’ αυτό τον τρόπο θα ενισχυθούν οι αντιγηραντικές ιδιότητες που διαθέτουν οι έξυπνες αυτές φόρμουλες και τα αποτελέσματα θα είναι ακόμα πιο εντυπωσιακά.

2 Κάντε συχνά απολέπιση

Η επιδερμίδα ενός μωρού έχει την ικανότητα να ανανεώνεται κάθε 14 ημέρες. Καθώς όμως μεγαλώνουμε η συγκεκριμένη διαδικασία επιβραδύνεται. Για παράδειγμα, στην ηλικία των 30 η ανανέωση γίνεται κάθε 28 ημέρες. Το διάστημα που μεσολαβεί οδηγεί στην αποδιοργάνωση των κυττάρων και στην εμφάνιση σημαδιών γήρανσης. Τα αποθέματα υγρασίας του δέρματος μειώνονται και η λάμψη δίνει τη θέση της στη θαμπή όψη. Ο μόνος τρόπος να επισπεύσετε τη λειτουργία του φυσικού μηχανισμού ανανέωσής του είναι να κάνετε πίλινγκ με ένα ήπιο προϊόν απολέπισης μια δυο φορές την εβδομάδα. Τα νεκρά κύτταρα θα απομακρυνθούν, το δέρμα θα αναπνεύσει και θα αναζωογονηθεί αισθητά. Για να μην πάει χαμένη η περίσσια ποσότητα την ώρα της εφαρμογής, απλώστε τη στα χέρια σας και κάντε μασάζ.

3 Ακολουθείτε σωστή διατροφή

Όταν καταναλώνετε καθημερινά 4-5 μερίδες φρούτων και λαχανικών, πίνετε τουλάχιστον 8 ποτήρια νερό, ενώ δεν προσλαμβάνετε παραπάνω από 35% των θερμικών σας αναγκών από λίπη, τότε η επιδερμίδα του προσώπου σας αλλά και του σώματός σας θα αρχίσει σιγά σιγά να λάμπει και να αποκτάει και πάλι τη χαμένη ελαστικότητά της.

Το μυστικό

Το μυαλό χρειάζεται να γυμνάζεται όπως όλο το σώμα. Μάθετε μια νέα ξένη γλώσσα, διαβάζετε βιβλία ή ακόμα εξασκήστε το μυαλό σας με πράγματα που υπάρχουν τριγύρω σας όπως μυρωδιές, ήχοι, οπτικά ερεθίσματα, κ.τ.λ. Ότι και να επιλέξετε, η εξάσκηση του μυαλού είναι ένα από τα βασικότερα στοιχεία για να διατηρείστε νέοι.

Keywords
Τυχαία Θέματα