Μήπως το τζιν σας λέει να ξεκινήσετε δίαιτα;

Για πολλές γυναίκες το jean παντελόνι είναι το ρούχο που τους λέει πότε να ξεκινήσουν δίαιτα.

Χαλαρώσατε λίγο παραπάνω από το επιτρεπτό, φάγατε περισσότερο το σαββατοκύριακο στο τραπέζι που ήσασταν, βαρεθήκατε μέσα στην εβδομάδα να πάτε γυμναστήριο. Αυτές είναι μερικές αιτίες που δεν κουμπώνει πλέον το αγαπημένο σας jean. Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να σας πιάνει πανικός και να ξεκινήσετε κάποια στερητική δίαιτα ή να ξοδέψετε δύο ώρες πάνω σε έναν διάδρομο. Πάνω από όλα είστε άνθρωποι και δεν είναι τόσο ακραίο που πήρατε κάποια κιλά παραπάνω. Όλα διορθώνονται με υπομονή, σωστή διατροφή

και γυμναστική. Επιλέξτε λοιπόν ένα υγιεινό πλάνο διατροφής και ορίστε ένα πρόγραμμα που θα περιλαμβάνει περίπου 4 ώρες την εβδομάδα άσκησης.

Καλό είναι το διατροφικό σας πλάνο να περιλαμβάνει τα παρακάτω, έτσι ώστε να χάσετε κιλά με σωστό και υγιεινό τρόπο:

Θερμίδες ανά ημέρα: Στην απώλεια βάρους είναι όλα σχετικά. Ανάλογα με το σωματότυπό σας και τα κιλά που πρέπει να χάσετε, πρέπει καθημερινά να καταναλώνετε συγκεκριμένο αριθμό θερμίδων. Αυτό που πρέπει να κάνετε είναι να ρωτήσετε έναν διατροφολόγο ή το γιατρό σας πόσες θερμίδες πρέπει να καταναλώνετε καθημερινώς, έτσι ώστε να μην εξαντληθείτε και να χάσετε με ελεγχόμενο τρόπο τα κιλά που πρέπει.

Πρέπει να παρακολουθείτε : Παρακολουθήστε τις θερμίδες σας όσο ακριβέστερα μπορείτε. Αναζητήστε πόσες θερμίδες περιέχει το γεύμα σας ή το snack σας. Ό, τι βάζετε στο στόμα σας πρέπει να μετριέται σε θερμίδες, έτσι ώστε να μην ξεφεύγετε. Κάποια snacks δείχνουν αθώα ωστόσο δεν είναι τόσο. Στη συνέχεια πρέπει να ζυγίζεστε μία ή δύο φορές την εβδομάδα για να παρακολουθείτε την πρόοδό σας .

Να μετράτε τις μερίδες: Έχετε ειδικά κύπελλα , κουτάλια , και κλίμακες τροφίμων σε ετοιμότητα για να μετρήσετε τις μερίδες που επιβάλλει το διατροφικό σας πλάνο. Όταν είστε πεινασμένοι μπορείτε να υπερεκτιμήσετε τις μερίδες σας. Ιδιαίτερα στην αρχή , θα πρέπει να μετράτε τα πάντα, από το γάλα που ρίχνετε στο μπολ με τα δημητριακά μέχρι το λάδι για τη σαλάτα. Μετά από λίγο , θα γίνετε εξοικειωμένοι με τις μερίδες που σας αρμόζουν.

Τρώτε πέντε φορές την ημέρα : Για να να αποφύγετε το συναίσθημα της πείνας που σας αναγκάζει να τρώτε παραπάνω, πρέπει να τρώτε περίπου ανά τρεις ώρες.
Δείτε ένα ενδεικτικό πλάνο παρακάτω:

7 πμ – Πρωινό

9:30 πμ – Σνακ

12.30 μ.μ. – Γεύμα

15:30 – Σνακ

18:30 – Δείπνο

Τι να φάτε : Κάθε φορά που τρώτε , να είστε βέβαιοι ότι περιλαμβάνεται πρωτεΐνη για να ικανοποιήσετε την πείνα σας , φυτικές ίνες για να νιώσετε χορτασμένοι και υγιείς υδατάνθρακες για να διατηρήσετε την ενέργειά σας. Ενδεικτικά το πρωινό , μεσημεριανό και βραδινό γεύμα σας μπορεί να είναι μεταξύ 300 και 500 θερμίδες το καθένα , καιτα snacks από 150 το καθένα .

Keywords
Τυχαία Θέματα