Το Έθνος «αδειάζει» τον Δελαστίκ: Απαράδεκτη και επικίνδυνη η άποψή του

Κατά του δημοσιογράφου και αρθρογράφου Γιώργου Δελαστίκ τάσσεται η εφημερίδα Έθνος με αφορμή άρθρο του με τίτλο «ΕΕ, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ απειλούν τη δημοκρατία», το οποίο «εκμεταλλεύτηκε» προς όφελός της η Χρυσή Αυγή.

Το Έθνος σε άρθρο του με τίτλο Ξεκάθαρα τονίζει πως

δεν ευθύνεται για το κείμενο του Γιώργου Δελαστίκ καθώς δημοσιεύθηκε σε άλλη ιστοσελίδα. Τονίζει μάλιστα πως την άποψη του δημοσιογράφου «Τη θεωρεί, άλλωστε, απαράδεκτη και επικίνδυνα αποπροσανατολιστική».

Παράλληλα αναφέρεται: «Το «Έθνος» ουδέποτε λογοκρίνει απόψεις αρθρογράφων του. Υπεράνω όλων, ωστόσο, είναι η υπεράσπιση της αλήθειας και της Δημοκρατίας. Γι' αυτό και δεν πρόκειται ποτέ να φιλοξενήσει απόψεις που παραβιάζουν αυτή την «κόκκινη γραμμή»...».

Το κείμενο του Έθνους

Ξεκάθαρα!

Το «Έθνος», εδώ και μία εβδομάδα, με σειρά δημοσιευμάτων, δίνει τον αγώνα για την αποκάλυψη της εγκληματικής δράσης της Χρυσής Αυγής, φέρνοντας στο φως ντοκουμέντα για τη σκληρή ιεραρχία που διαπερνά τη νεοναζιστική οργάνωση.

Επειδή υπήρξαν ιστοσελίδες που έσπευσαν να χρεώσουν στην εφημερίδα μας κείμενο του Γ. Δελαστίκ που δημοσιεύτηκε αλλού και υποστηρίζει το ανήκουστο -αφού ισχυρίζεται ότι για τη δολοφονία της Αμφιάλης «δύσκολα μπορεί κανείς να υποθέσει ότι την εντολή έδωσαν ηγετικά στελέχη πρώτης γραμμής του κόμματος στο οποίο ανήκει ο δράστης»- το «Εθνος» υπογραμμίζει:

Ουδέποτε φιλοξένησε στις σελίδες του τέτοια άποψη και ούτε θα μπορούσε. Τη θεωρεί, άλλωστε, απαράδεκτη και επικίνδυνα αποπροσανατολιστική.

Το τραγικό γεγονός της Αμφιάλης δεν είναι ένα μεμονωμένο περιστατικό που στοίχισε τη ζωή σε έναν νέο άνθρωπο, αλλά μία πολιτική δολοφονία με θύμα έναν αντιφασίστα, που, όπως αποκαλύπτεται, οργανώθηκε και εκτελέστηκε με συγκεκριμένο σχέδιο και ρητές εντολές.

Ασχέτως όσων υποστηρίζονται από οποιονδήποτε, το μόνο που καλύπτει αυτή την εφημερίδα είναι ο τίτλος του Σαββατιάτικου πρωτοσέλιδού της (21/09/13), το οποίο τόνιζε: «Με άνωθεν εντολή η δολοφονία».

Όλα τα υπόλοιπα, ένα και μόνο αποτέλεσμα έχουν: λειτουργούν απενοχοποιητικά για τη ναζιστική συμμορία.

Το «Έθνος» ουδέποτε λογοκρίνει απόψεις αρθρογράφων του. Υπεράνω όλων, ωστόσο, είναι η υπεράσπιση της αλήθειας και της Δημοκρατίας. Γι' αυτό και δεν πρόκειται ποτέ να φιλοξενήσει απόψεις που παραβιάζουν αυτή την «κόκκινη γραμμή»...

Το άρθρο του Γιώργου Δελαστίκ

«Ο χρυσαυγίτης δολοφόνος, αυτό το ανθρωπόμορφο κτήνος που έσφαξε εν ψυχρώ στη μέση του δρόμου τον αριστερό αντιφασίστα Παύλο Φύσσα στην Αμφιάλη, έδρασε με δική του πρωτοβουλία ή εκτελούσε εντολές; Και αν εκτελούσε εντολές, από ποιους πολιτικούς κύκλους προέρχονταν οι εντολές αυτές; Ή μήπως προέρχονταν από επιχειρηματικούς κύκλους; Δεν θα παραστήσουμε φυσικά τον αστυνομικό ντετέκτιβ για να απαντήσουμε. Θα παρακολουθούμε –με εξαιρετική δυσπιστία προς ό,τι λέει η αστυνομία, είναι αλήθεια– την εξέλιξη του αστυνομικού ρεπορτάζ για να διαμορφώσουμε τελική άποψη για τα γεγονότα.

Επειδή όμως το έγκλημα είναι καθαρά πολιτικό, θα κάνουμε ορισμένες πολιτικές σκέψεις γύρω από αυτό. Ακόμη και για τα πιο στυγερά πολιτικά εγκλήματα, το θεμελιώδες αφετηριακό σημείο της ανάλυσης, ξεκινάει πάντα από τις πιθανές απαντήσεις στο ερώτημα: «Ποιος ωφελείται πολιτικά από το έγκλημα;». Αυτός που ωφελείται δεν είναι πάντα ο ένοχος, γιατί ειδικά στην πολιτική οι συνέπειες μιας δολοφονίας μπορεί να είναι διαφορετικές από αυτές που υπολόγιζαν όσοι τη σχεδίασαν. Πάντως από πολιτική σκοπιά (το υπογραμμίζουμε, από πολιτική, όχι από αστυνομική σκοπιά, γιατί μπορεί να αποδειχθούν γεγονότα που ανατρέπουν τις πολιτικές εικασίες) πολύ δύσκολα μπορεί κανείς να υποθέσει ότι την εντολή δολοφονίας την έδωσαν ηγετικά στελέχη πρώτης γραμμής του κόμματος στο οποίο ανήκει ο δράστης, εκτός πια αν με κάτι τα εκβίαζαν άλλοι κύκλοι. Η Χρυσή Αυγή πάντως υφίσταται σοβαρή πολιτική ζημιά με τη δολοφονία που διέπραξε ο δράστης. Από κόμμα που εκφράζει την κοινωνική οργή και την απόγνωση πολιτικά καθυστερημένων δεξιών κυρίως ψηφοφόρων εναντίον της μνημονιακής πολιτικής της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, μετά τη δολοφονία και την επίθεση εναντίον μελών του ΚΚΕ και της ΚΝΕ στο Πέραμα εμφανίζεται ως κόμμα του …«να σφάξουμε τους αριστερούς»! Η μείωση της εκλογικής απήχησης της ΧΑ μετά τη δολοφονία του Π. Φύσσα πρέπει να θεωρείται δεδομένη.

Η Αριστερά σε όλες τις αποχρώσεις της τίποτα δεν κερδίζει από αυτή την υπόθεση, ούτε φυσικά το κίνημα. Μια δολοφονία προκαλεί πάντοτε φόβο, είτε το ομολογεί κανείς είτε όχι. Εννοούμε φόβο στο λαό, όχι στην πρωτοπορία. Άλλο πράγμα να διαδηλώνεις και άλλο πράγμα να απειλείσαι από μαχαιροβγάλτες. Η μόνη που ωφελείται πολιτικά από τη δολοφονία είναι η κυβέρνηση ΣαμαράΒενιζέλου. Ακριβώς όπως και στην περίπτωση της Μαρφίν, ενώ όλη η Ελλάδα απεργούσε εναντίον της κυβέρνησης, η δολοφονία υποχρέωσε δικαιολογημένα όλους τους Έλληνες να συζητούν για το έγκλημα που διέπραξε ο κτηνώδης χρυσαυγίτης. Επιπροσθέτως, μετά τη δολοφονία, η σύγχρονη εκδοχή της κυβέρνησης «Τσολάκογλου» των γερμανόδουλων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ αυτοπροβάλλεται ως …«εγγύηση για την αποτροπή του εμφύλιου πολέμου μεταξύ των δύο άκρων»! «Θείο δώρο» για τον Σαμαρά και τον Βενιζέλο η δολοφονία από πολιτική σκοπιά! Σαν όρνια όρμησαν να εκμεταλλευθούν πολιτικά τη δολοφονία. Πρέπει να σημειώσουμε ότι εμάς μας έκανε πολύ μεγάλη εντύπωση ο τρόπος που κινήθηκε ο δολοφόνος. Διέπραξε εν ψυχρώ το φόνο στο κέντρο της Αμφιάλης, με δεκάδες αυτόπτες μάρτυρες, χωρίς να προσπαθήσει έστω και με ένα κράνος μοτοσικλετιστή να καλύψει κάπως το πρόσωπό του. Δεν προσπάθησε καν να διαφύγει. Άφησε επί τόπου το μαχαίρι της δολοφονίας με τα δακτυλικά του αποτυπώματα. Όλα αυτά ενώ ήταν πασίγνωστος στην Αμφιάλη και επίσης πασίγνωστη η πολιτική του ταυτότητα.

Αυτή η συμπεριφορά υποδηλώνει άνθρωπο που δολοφονεί για να συλληφθεί, να καταδικαστεί με ισόβια και να μπει φυλακή για πολλά χρόνια. Έχει πλήρη επίγνωση ότι η δολοφονία θα αποδοθεί και στον πολιτικό του χώρο, τη Χρυσή Αυγή. Δεν παριστάνουμε τον επιθεωρητή Κλουζό, αλλά αυτή η στάση ταιριάζει πολύ περισσότερο σε δολοφόνο που εκτελεί εντολές, παρά σε ένα κτήνος που δρα εξ ιδίας πρωτοβουλίας. Αυτός ο τρόπος δράσης και τα σίγουρα ισόβια μειώνουν επίσης δραστικά την περίπτωση να είχε πάρει ο δολοφόνος εντολή από επιχειρηματικούς και όχι πολιτικούς κύκλους. Μεγάλη οργή προκαλεί η πολιτική στάση του Σαμαρά και του Βενιζέλου μετά τη δολοφονία του 34χρονου αντιφασίστα καλλιτέχνη. Τι μας είπε ο πρωθυπουργός διά στόματος του στενότατου συνεργάτη του, Χρύσανθου Λαζαρίδη, ο οποίος φυσικά δεν θα τολμούσε ποτέ να διακηρύξει τέτοιες πολιτικές θέσεις χωρίς την έγκριση του Αντώνη Σαμαρά; Ότι η δολοφονία αποδεικνύει πως …ο ΣΥΡΙΖΑ «παραμένει εκτός συνταγματικού τόξου»!!! Αυτή είναι η θέση του Σαμαρά! Τι μας είπε ο Βενιζέλος; Ότι «το πρόβλημα δεν είναι η θεωρία των άκρων, το πρόβλημα είναι ότι μέσα στο αμάλγαμα του λεγόμενου “αντιμνημονιακού τόξου” συνυπάρχουν δυνάμεις οι οποίες ειναι ακροδεξιές, ναζιστικές, παραδοσιακά κομμουνιστικές και βεβαίως δήθεν νεοριζοσπαστικές», όπως δήλωσε στο Βήμα FM! Με άλλα λόγια, αφού και ο χρυσαυγίτης δολοφόνος και το θύμα ήταν αντιμνημονιακοί, το κατά Βενιζέλο πρόβλημα είναι ότι …«οι αντιμνημονιακοί σφάζουν ο ένας τον άλλον»!!!

Δεν είναι απλώς εξοργιστικές οι θέσεις ΣαμαράΒενιζέλου. Το σοβαρότερο είναι ότι πυκνώνουν τις αναπόδεικτες –μέχρι στιγμής, τουλάχιστον– αμφιβολίες για το κατά πόσο ο δολοφόνος έδρασε όντως πρωτοβουλιακά ή αν σκότωσε εκτελώντας εντολές κάποιων άγνωστων σε εμάς κέντρων, διαφορετικών πάντως από την ηγεσία της Χρυσής Αυγής. Ίδωμεν…».

Η Χρυσή Αυγή εκμεταλλεύεται τον Δελαστίκ

Το κείμενο του Δελαστίκ εκμεταλλεύτηκε και η Χρυσή Αυγή η οποία παρά το γεγονός πως τονίζει ότι ο δημοσιογράφος είναι γνωστός «αντίφασίστας». Το κείμενο της Χρυσής Αυγής το οποίο υπογράφει ο Γιώργος Μάστορας έχει ως εξής:

«Όσο θα περνούν οι ημέρες τόσο θα περνάει η αρχική σύγχυση και θα ξεκαθαρίζει όπως πρέπει η κατάσταση γύρω από το τραγικό περιστατικό της Αμφιάλης. Πληθαίνουν, ήδη, οι φωνές εκείνες που αυτονομούνται από τα «παπαγαλάκια» των καθεστωτικών ΜΜΕ και - έστω και εμμέσως - ομολογούν ότι η Αλήθεια είναι πολύ διαφορετική από τα απίστευτα ψέμματα που σερβίρουν οι άβουλοι υπηρέτες της μνημονιακής συγκυβέρνησης. Ο Γιώργος Δελαστίκ είναι γνωστός «αντιφασίστας», επομένως δεν τίθεται κανένα ζήτημα συμπάθειας για την ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ. Με κείμενό του στο διαδίκτυο υπό τον τίτλο «ΕΕ, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ απειλούν τη Δημοκρατία», ο Δελαστίκ αναφερόμενος στην υπόθεση Φύσσα γράφει ότι «από πολιτική σκοπιά πολύ δύσκολα μπορεί κανείς να υποθέσει ότι την εντολή δολοφονίας την έδωσαν ηγετικά στελέχη πρώτης γραμμής του κόμματος στο οποίο ανήκει ο δράστης».

Ο Δελαστίκ λέει το αυτονόητο. Αυτό ακριβώς, το οποίο μέσα στην απύθμενη λάσπη που εκτοξεύουν τα τσοντοκάναλα και οι βρωμοφυλλάδες της διαπλοκής κάνουν ότι δεν βλέπουν οι «ανεξάρτητοι» δημοσιογράφοι. Τι θα μπορούσε να κερδίσει η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ από μια τέτοια ιστορία; Τίποτα απολύτως. Γι' αυτό και προσπαθούν καθημερινά με απίστευτες ιστορίες γι' αγρίους, ανύπαρκτες συνεντεύξεις δήθεν πρώην και νυν (!) μελών και σενάρια επιστημονικής φαντασίας να συντηρήσουν το ανήθικο και άνοστο αυτό παραμύθι περί εμπλοκής της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ στην εγκληματική αυτή ενέργεια.

Όπως πολύ σωστά αναφέρει πιο κάτω ο Δελαστίκ «Η μόνη που ωφελείται πολιτικά από τη δολοφονία είναι η κυβέρνηση Σαμαρά - Βενιζέλου», κάνοντας έναν παραλληλισμό με την υπόθεση της Marfin. Πράγματι, τα αδίστακτα όσο και άβουλα αυτά πιόνια των διεθνών τοκογλύφων, άρπαξαν την ευκαιρία από ένα ατυχές απολίτικο τραγικό συμβάν και με την βοήθεια των «νταβατζήδων» των καθεστωτικών ΜΜΕ το φούσκωσαν μέχρι εκεί που δεν παίρνει. Προσπαθούν να εκμεταλλευθούν πολιτικά το γεγονός, επιχειρώντας όχι μόνο να μειώσουν (ανεπιτυχώς) την εκλογική επιρροή της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ αλλά να την εξοντώσουν τελείως (επίσης ανεπιτυχώς) με νομικά εκτρώματα, τα οποία δεν αντέχουν σε καμία νομική και κυρίως ηθική λογική. Θέλουν να τρομοκρατήσουν τον Λαό, καλλιεργώντας ένα συλλογικό αίσθημα ευθύνης σ' όσους Έλληνες ψηφίζουν και υποστηρίζουν ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ, ενώ ταυτόχρονα θέλουν να παρουσιάζονται ως η εγγυήτρια δύναμη για την κοινωνική συνοχή και την αποτροπή ενός ενδεχόμενου εμφυλίου πολέμου.

Λίγο πιο κάτω ο Δελαστίκ συνεχίζοντας, λέει τα εξής: «Αυτός ο τρόπος δράσης και τα σίγουρα ισόβια μειώνουν επίσης δραστικά την περίπτωση να είχε πάρει ο δολοφόνος εντολή από επιχειρηματικούς και όχι πολιτικούς κύκλους». Ουσιαστικά, δηλαδή, ο δημοσιογράφος δεν πιστεύει ότι το έγκλημα είχε πολιτικό κίνητρο, επομένως καταρρέει το τεράστιο ψέμμα για εμπλοκή της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ. Θεωρώντας ξεκάθαρα ότι με την λογική των δύο άκρων η κυβέρνηση είναι αυτή που ωφελείται από το περιστατικό αυτό ο Δελαστίκ καταλήγει ως εξής:

«Δεν είναι απλώς εξοργιστικές οι θέσεις Σαμαρά - Βενιζέλου. Το σοβαρότερο είναι ότι πυκνώνουν τις αναπόδεικτες - μέχρι στιγμής, τουλάχιστον - αμφιβολίες για το κατά πόσο ο δολοφόνος έδρασε όντως πρωτοβουλιακά ή αν σκότωσε εκτελώντας εντολές κάποιων άγνωστων σε εμάς κέντρων, διαφορετικών πάντως από την ηγεσία της Χρυσής Αυγής. Ίδωμεν.»

Χρειάζεται να προσθέσουμε Εμείς κάτι άλλο; Οι ουτιδανοί της δημοσιογραφικής καφρίλας, οι οποίοι έσπευσαν να υιοθετήσουν κάθε πτυχή της συστημικής προπαγάνδας είναι σίγουρο ότι θα εξευτελιστούν πλήρως με την εξέλιξη των γεγονότων τις επόμενες ημέρες. Όσοι επένδυσαν στη λάσπη και τον βόθρο είναι σίγουρο ότι πολύ σύντομα θα τα λουστούν!».

Κάντε like στην σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Twitter

Keywords
εθνος, δελαστικ, το εθνος, χρυση αυγη, το εθνος, νεα δημοκρατια, ΠΑΣΟΚ, φως, συγκεκριμένο, υφίσταται, ΚΚΕ, κνε, σαμαρας, βενιζελος, ελλαδα, τσολάκογλου, συριζα, μμε, χρυση, αυγη, marfin, επιρροή, facebook, twitter, εφημεριδα δημοκρατια, www.facebook.com, νεα κυβερνηση, απεργια 1 δεκεμβριου, σκοπια, Καλή Χρονιά, εφημεριδα εθνος, αστυνομια, αυγη, βημα, ηγεσια, ηθικη, κνε, μμε, φως, marfin, αρθρο, αμφιαλη, αμφιβολιες, απιστευτα, αποκαλυψη, μαρφιν, αφορμη, βοηθεια, γεγονοτα, γεγονος, δυναμη, δικη, διαδικτυο, εγκληματα, ευκαιρια, ειπε, εβδομαδα, ενεργεια, εξελιξη, επιρροή, εφημεριδα, ζημια, ζωη, υποθεση, υφίσταται, θεωρια, κυβερνηση, κειμενο, κομμα, λογια, μειωση, νομικη, ντετεκτιβ, παντα, ορνια, ουσιαστικα, οφελος, πρωτοπορια, σελιδες, σιγουρα, σιγουρο, συγκεκριμένο, συντομα, σειρα, σκεψεις, σχεδιο, ταυτοτητα, τιτλος, των ακρων, φυλακη, φυσικα, χρυση, ανηκει, η εφημεριδα, οργη, θεσεις, βεβαιως
Τυχαία Θέματα