Μετά από μία νυχτερινή έξοδο, η κόρη μου μοιράζεται μαζί μου ωραίες ιστορίες

Συγκαταλέγομαι στις μητέρες που τα παιδιά της μπορούν να μιλάνε ανοιχτά για ότι τους απασχολεί. Η αλήθεια είναι πως προσπαθώ καθημερινά για αυτό και νιώθω με ασφάλεια πια πως η σχέση που έχω χτίσει μαζί τους βασίζεται στην άνετη επικοινωνία. Αυτό που ονομάζουμε «χάσμα γενεών» επί της ουσίας δεν το πιστεύω τόσο όσον αφορά στην εμπιστοσύνη και όλο βασίζεται στους γονείς, από αυτούς ξεκινάει και σε αυτούς καταλήγει.

Σε κουβέντες που άκουγα ή μου μετέφερε η μεγάλη μου κόρη, άρχισα να διαπιστώνω όπως και να έχει μια μεγάλη αλλάγη σε σχέση με την προσέγγιση που έχει η νέα

γενιά με το nightlife. Η μη υπεύθυνη κατανάλωση αλκοόλ μετά την ενηλικίωση που οι έξοδοι πολλαπλασιάζονται, είναι ένα άγχος. Κι όμως, ίσως τελικά η γενιά των millennials είναι πολύ πιο ώριμη από όσο νομίζουμε. Μετά από κουβέντες που είχα με την ίδια και φίλους της, διαπίστωσα πως όχι μόνο είναι αφυπνισμένοι μα και πως το new trend είναι οι Moderate Drinkers. Τί σημαίνει αυτό στην πραγματικότητα;

Οι περισσότεροι νέοι θέλουν να έχουν τον έλεγχο του ευατού τους και αυτή η στάση είναι μια στάση που επιλέγουν ξεκάθαρα. Πρωταρχικό κίνητρο για τον περιορισμό της κατανάλωσης αλκοόλ, σε μια νυχτερινή έξοδο είναι να περάσουν όμορφα και να διασκεδάσουν, να χορέψουν, να ανακαλύψουν πολλά και με ενδιαφέροντα concept στέκια που υπάρχουν στην πόλη, απολαμβάνοντας την κάθε στιγμή με την παρέα. Η εικόνα τους είναι κάτι που μόνο αμελητέο δεν είναι, αντιθέτως κατάλαβα πως σε καμία περίπτωση ο cool τύπος δεν είναι αυτός που θα επιτρέψει με τη συμπεριφορά του να ανέβει μια φωτογραφία του στα social media με τον ίδιο εκτός ελέγχου.

Οι προτεραιότητες στην επιλογή αλκοόλ είναι η γεύση και η ποιότητα. Η γενιά των millennials είναι καλά εκπαιδευμένη και ξέρει πως η ωραίες βραδιές μετριούνται με αναμνήσεις από αστεία περιστατικά, από φλερτ και από κέφι και όχι με αμέτρητα ποτήρια που θα οδηγήσουν στην απώλεια αυτοελέγχου. Γιατί ο αυτοέλεγχος είναι πράγματι βασικό ζητούμενο. Κάθε φορά περιορίζουν την ποσότητα του αλκοόλ που καταναλώνουν στην πλειοψηφία των νυχτερινών τους εξόδων και αντίστοιχα σέβονται αυτή την απόφαση των φίλων να μετριάσουν την κατανάλωση του αλκοόλ, χωρίς πειράγματα ή πίεση που είναι καταλυτικοί παράγοντες για το λάθος «ένα ακόμα».

Όλη αυτή η αλλαγή θεώρησης με κάνει να νιώθω αισιόδοξη γιατί πάνω από όλα δείχνει πως οι νέοι ενδιαφέρονται και για την επόμενη ημέρα, για την εξέλιξή τους, για την απόδοση στις σπουδές ή στη δουλειά τους και πως ξέρουν πια καλά να περνάνε καλά και ουσιαστικά. Happy for #Moderate_Drinkers, όπως λέει και το αγαπημένο μου τηλεοπτικό spot. Πάνω από όλα για υπεύθυνους ανθρώπους!

Keywords
Τυχαία Θέματα