Μάθετε ποιες «επικίνδυνες» τροφές σας κάνουν καλό!

Το λίπος έχει κατηγορηθεί αρκετές φορές, λόγω του ότι μπορεί να προκαλέσει πολλές ασθένειες, όπως καρδιαγγειακά και διαβήτη. Όμως, οι συκοφαντίες αυτές δεν έχουν βάση για όλα τα τρόφιμα, που περιέχουν λιπαρά. Υπάρχουν πολλές τροφές που έχουν δαιμονοποιηθεί, αδίκως. Δείτε παρακάτω ποιες θεωρούνται «επικίνδυνες», λόγω της περιεκτικότητάς τους σε λιπαρές ουσίες, αλλά στην πραγματικότητα είναι εξαιρετικά υγιεινές.

Κρέας. Πολλοί άνθρωποι σήμερα πιστεύουν, ότι το κρέας να είναι ανθυγιεινό. Όμως, όταν καταναλώνεται με μέτρο και στη σωστή ποσότητα, μόνο καλό μπορεί να κάνει. Το μοναδικό πρόβλημα

είναι, ότι σήμερα συνήθως τα ζώα τρέφονται με εμπορικές τροφές, που είναι γεμάτες ορμόνες και αντιβιοτικά, ώστε να μεγαλώνουν γρηγορότερα και να παχύνουν σε υπερβολικό βαθμό. Αν όμως, πάρουμε για παράδειγμα τις αγελάδες, που τρέφονται με χορτάρι, τότε το κρέας τους είναι πλούσιο σε ωμέγα-3 λιπαρά οξέα και λιγότερο σε ωμέγα-6. Ενώ εκείνες που καταναλώνουν τροφές με ορμόνες, έχουν την αντίθετη αναλογία. Το κρέας είναι επίσης, μια μεγάλη πηγή πρωτεΐνης και άλλων θρεπτικών συστατικών, όπως οι βιταμίνες Β12, Κ2, D3, που είναι απαραίτητες για την υγεία.

Αυγά. Τα αυγά είναι ένα από τα πιο θρεπτικά τρόφιμα. Για σκεφτείτε το … ένα αυγό περιέχει όλα τα θρεπτικά συστατικά που απαιτούνται για να μετατρέψει ένα μόνο κύτταρο σε ένα ολόκληρο κοτόπουλο. Ο λόγος που τα αυγά έχουν δαιμονοποιηθεί στο παρελθόν είναι επειδή, περιέχουν χοληστερόλη. Ωστόσο, νέες μελέτες δείχνουν ό,τι η χοληστερόλη στη διατροφή, δεν αυξάνει πραγματικά την κακή χοληστερόλη στο αίμα σας. Σε μια μαζική μετα-ανάλυση 17 μελετών, δεν βρέθηκε καμία συσχέτιση μεταξύ της κατανάλωσης αυγών και της καρδιακής νόσου ή του εγκεφαλικού επεισοδίου. Ένα μεγάλο αυγό περιέχει : Μόνο 77 θερμίδες, με 5 γραμμάρια λίπους και 6 γραμμάρια πρωτεΐνης ποιότητας και πολλές βιταμίνες. Δεν υπάρχει άρα, λόγος να φοβάστε τα αυγά. Είναι πολύ θρεπτικά και σας προσφέρουν πολλά οφέλη.

Το λάδι καρύδας είναι ένα μάλλον μοναδικό είδος του λίπους. Είναι περίπου 90% κορεσμένο, κυρίως Τριγλυκερίδια Μέσης Αλυσίδας (MCTs). Αυτά τα είδη των λιπών μεταβολίζονται διαφορετικά από τα υπόλοιπα λίπη. Διότι, πηγαίνουν κατευθείαν στο ήπαρ, όπου χρησιμοποιούνται είτε για ενέργεια ή για να μετατραπούν σε κετονικά σώματα. Περίπου το ήμισυ των λιπαρών οξέων στο έλαιο καρύδας, καταπολεμάνε τους παθογόνους οργανισμούς, όπως βακτήρια, ιούς και μύκητες. Επίσης, τα MCT στο έλαιο καρύδας μπορεί να σας βοηθήσουν, να χάσετε βάρος. Αυτά τα λίπη μεταβολίζονται διαφορετικά, με αποτέλεσμα την καθαρή αύξηση των δαπανών της ενέργειας και μπορούν να βελτιώσουν το αίσθημα κορεσμού, μειώνοντας την πρόσληψη τροφής . Φροντίστε όμως, να το καταναλώνετε με μέτρο, γιατί έχει αρκετές θερμίδες και να αποφύγετε τις επεξεργασμένες ή εξευγενισμένα ποικιλίες , επιλέγοντας μόνο παρθένο λάδι καρύδας

Keywords
Τυχαία Θέματα