Η Ελένη Πετρουλάκη δίνει τις δικές της συμβουλές

Η Ελληνίδα γυμνάστρια μιλάει στο jenny.gr

Αν έπρεπε να δώσετε κάποιες συμβουλές στις γυναίκες, ποιες θα ήταν αυτές;

Αρχικά θα ήθελα να αναφέρω ότι είμαι κατά των χημικών διαιτών. Είναι λάθος οι γυναίκες να βρίσκουν μία δίαιτα σε ένα περιοδικό ή σε κάποιο site και να την ακολουθούν πιστά. Κάθε δίαιτα είναι εξατομικευμένη και είναι αποτέλεσμα κάποιων εξετάσεων. Συγκεκριμένα πριν ακολουθήσει κάποιος μία δίαιτα θα πρέπει πρώτα να έχουν γίνει οι εξής εξετάσεις: αίματος, ούρων, ενδοκρινολογικές και ορμονικές.
Αφού ελεγχθούν αυτές στη συνέχεια θα πρέπει να κοιτάξουμε τη ζωή που ακολουθεί το συγκεκριμένο άτομο. Κάνει καθιστική ζωή λόγω της εργασίας του ή κινείται συνεχώς. Αφού εξετάσουμε όλα αυτά, στη συνέχεια θα βγει το πλάνο της δίαιτας που πρέπει να ακολουθήσει.
Θα πρέπει να ενημερωθεί ο κόσμος τι σημαίνει τρώω σωστά, κάνω άσκηση, κάνω δίαιτα.
Επίσης πρέπει ο κόσμος να γυμνάζεται και να μάθουν και τα παιδιά τους. Από τριών χρονών να τα ξεκινήσουν κάποιο άθλημα θα τα βοηθήσει αρκετά και στην εφηβεία τους αλλά και γενικότερα θα αποκτήσουν μία σωστή φιλοσοφία στη ζωή τους. Στην Ελλάδα μόλις το 4-5% του πληθυσμού γυμνάζεται. Το ποσοστό είναι πολύ μικρό, αν σκεφτείτε ότι θα έπρεπε να είναι στο 30% ή και στο 40%.

Τί είναι αυτό που θέλουν οι γυναίκες στη γυμναστική;

Οι περισσότερες γυναίκες νοιάζονται κυρίως για την εξωτερική τους εμφάνιση. Θέλουν απλά να αποκτήσουν ένα καλαίσθητο σώμα. Εγώ προσωπικά θα ήθελα να ξεφύγουν από αυτό το μοτίβο και να δουν με άλλο μάτι τη γυμναστική.
Η γυμναστική είναι πάνω από όλα πρόληψη για την υγεία του κάθε ανθρώπου, ύστερα χαρίζει ενέργεια και ευεξία στο σώμα και το τελευταίο είναι ότι χαρίζει μία ωραία εμφάνιση.
Η άποψή μου από την εμπειρία μου είναι ότι αυτοί που βλέπουν τη γυμναστική ως θέμα αισθητικής θα την κάνουν για δύο μήνες μόνο.

Άρα για εσάς η γυμναστική είναι τρόπος ζωής…

Φυσικά, αν δεν γίνει τρόπο ζωής δε θα έχουμε ικανοποιητικό αποτέλεσμα. Τους δύο πρώτους μήνες ο κόσμος απογοητεύεται γιατί ενεργοποιούνται όλες οι τοξίνες που έχουν στον οργανισμό και γι αυτό νιώθουν την κούραση και την κατάπτωση.
Θα πρέπει να δώσουν λίγο χρόνο στη γυμναστική έτσι ώστε να συνηθίσει ο οργανισμός τους. Είναι και θέμα θέλησης φυσικά για να πετύχει αυτό.

Μπορούμε να δούμε μεγάλες αλλαγές στο σώμα μας με τη γυμναστική;

Όπως είναι ο χαρακτήρας των ανθρώπων που 50% είναι το DNA μας και το υπόλοιπο 50% είναι η συμβολή του εξωτερικού περιβάλλον, έτσι είναι και το σώμα σας. Με τη γυμναστική λοιπόν επεμβαίνουμε μόνο σε αυτό το 50 %.
Είναι και κάποια γονιδιακά θέματα που δεν αλλάζουν. Κάποιοι άνθρωποι είναι τυχεροί έχουν διαφορετικό σωματότυπο και πιο ενεργό μεταβολισμό από κάποιους άλλους. Ναι μπορούμε να επέμβουμε αλλά μέχρι ένα σημείο. Αυτό όμως δε σημαίνει ότι δεν πρέπει να προσπαθούμε.
Επίσης όπως είναι η δίαιτα είναι και η γυμναστική, ο καθένας θέλει ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα. Δεν είμαι υπέρ του ότι όλοι πρέπει να πάνε στο γυμναστήριο . Η κίνηση είναι το σημαντικό. Αρνούμαι να πιστέψω ότι δεν υπάρχει ένα τέταρτο ελεύθερο στο χρόνο κάποιου για να πάει να τρέξει η έστω να περπατήσει. Αν αυτό έχει διάρκεια στο χρόνο θα δουν αποτέλεσμα. Σκεφτείτε έναν άνθρωπο που δεν κινείται ποτέ, ξαφνικά να ξεκινήσει να περπατάει για είκοσι λεπτά καθημερινά. Πιστέψτε με θα δει τεράστια αποτελέσματα.

Τα media βάλλουν την σημερινή γυναίκα με εικόνες από αψεγάδιαστα κορμιά. Ποια είναι η άποψή σας πάνω σε αυτό.

Αρχικά είναι γνωστό ότι δεν υπάρχει το τέλειο πουθενά, όλοι έχουμε ένα μειονέκτημα. Πρέπει απλά αυτό το μειονέκτημα να το κάνουμε προτέρημα. Από εκεί και πέρα δε σημαίνει ότι πρέπει ο κόσμος να είναι σαν τα πρόβατα. Δεν πρέπει να πιστεύουν όλα τα ερεθίσματα που λαμβάνουν από τα media. Είμαστε όλοι μας, διάσημοι ή μη, άνθρωποι φυσιολογικοί. Θα πρέπει ο κόσμος να ξέρει ότι και οι διάσημοι έχουν ανασφάλειες και περιττά κιλά και όλα όσα έχει ο κάθε ένας από εμάς.
Ύστερα το τέλειο δεν είναι η εξωτερική εμφάνιση, είναι ένα σύνολο πραγμάτων. Τα κορίτσια στην εφηβεία που ψάχνονται και ασχολούνται το καταλαβαίνω να ασχολούνται με τις εικόνες που βλέπουν και να τους νοιάζουν όλα αυτά. Θεωρώ όμως ότι οι υπόλοιπες γυναίκες δεν τους απασχολεί μόνο η εξωτερική εμφάνιση μιας γυναίκας. Είναι απαράδεκτο να στεκόμαστε μόνο σε αυτό.

Πόσο πολύτιμο είναι το νερό στην καθημερινότητά μας;

Tο 70% του ανθρώπινου οργανισμού είναι νερό. Άρα σκεφτείτε πόσο ανάγκη το έχει ο οργανισμός μας. Βοηθάει στη διούρηση και αποβάλλονται οι τοξίνες.

Έχετε κάνει αλλαγές στις τιμές στα γυμναστήρια, λόγω της οικονομικής κρίσης;

Εγώ αυτή τη στιγμή συνεργάζομαι με γυμναστήρια, δεν έχω ιδιόκτητα. Συνεργάζομαι με αρκετά γυμναστήρια στα όποια έχουμε ρίξει πολύ τις τιμές σε βαθμό που μπορεί ο κάθε άνθρωπος να κάνει την καθημερινή γυμναστική του.
Στα βόρεια προάστια συνεργάζομαι με τα γυμναστήρια “PLANET FITNESS AND MORE” στη Νέα Ερυθραία, στα Βριλήσσια, στο Ψυχικό και στο Περιστέρι.
Στα Νότια προάστια είναι τα “ASANA GYM TONIC”, όπου κι εκεί έχουμε ρίξει αρκετά τις τιμές. Θα ήθελα ο κόσμος να έρθει σε όποιο γυμναστήριο μπορεί και να ενημερωθεί για τις τιμές και τις προσφορές που προσφέρουμε.
Επίσης υπάρχει το site asana tv στο οποίο ο κόσμος μπορεί να γυμναστεί και να ενημερωθεί δωρεάν.

Υπάρχει μαγική συνταγή για ένα τέλειο κορμί;

Όχι δεν υπάρχει μαγική συνταγή. Ένας άνθρωπος για να είναι fit πρέπει να κάνει από όλα. Να έχει αερόβια ικανότητα, να έχει ευλυγισία, να έχει μυϊκή δύναμη, αντοχή στη δύναμη και γράμμωση. Άρα πρέπει να κάνει από όλα τα είδη γυμναστικής.

Πώς μπορούν οι γυναίκες να αντιμετωπίσουν την κυτταρίτιδα;

Βασικά θα πρέπει να μάθουν ότι δεν υπάρχει γυναίκα που να μην έχει κυτταρίτιδα και είναι απόλυτα φυσιολογικό. Απλά η κάθε μία την έχει σε ένα από τα τρία στάδιά της. Είναι ορμονικό θέμα, πρόκειται για λιποκύτταρα που συσσωρεύονται σε συγκεκριμένα σημεία, όπως είναι οι γλουτοί, στα οποία δε γίνεται σωστή κυκλοφορία του αίματος. Είναι απόθεμα ενέργειας για την περίοδο της εγκυμοσύνης. Μια γυναίκα και καθόλου να μην φάει στην εγκυμοσύνη έχει απόθεμα στα πολυκύτταρα αυτά.
Η κυτταρίτιδα θέλει συνδυασμό πραγμάτων, για να αντιμετωπιστεί. Θέλει διατροφή, άσκηση και κάποια κρεμά.
Επίσης πολλές γυναίκες έχουν περισσότερο επιδερμική χαλάρωση και όχι τόσο κυτταρίτιδα. Μπορούν μόνες τους να το διαπιστώνουν με το συγκεκριμένο τεστ. Αν ανασηκώσουν λίγο τους γλουτούς με τα χεριά τους, τραβήξουν το δέρμα προς τα πάνω και δουν ότι δεν υπάρχει κυτταρίτιδα, τότε είναι απλά επιδερμική χαλάρωση.

Κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης τι μπορεί να κάνει μία γυναίκα;

Δεν πρέπει να πάρει πάνω από δώδεκα κιλά και πρέπει να ακολουθεί σωστή διατροφή. Φυσικά να γυμνάζεται κανονικά, ιδιαίτερα αν γυμναζόταν και πριν.

Εσείς ακολουθήσατε ποτέ κάποια αυστηρή δίαιτα;

Αυστηρή ναι, στερητική όχι. Μετά τις εγκυμοσύνες μου ακολούθησα δίαιτα στην οποία λάμβανα όλα τα θρεπτικά συστατικά, στερήθηκα απλά τα τηγανητά και τα γλυκά για κάποιο χρονικό διάστημα.

< ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΠΟΜΕΝΗ > 1 από 6

Η Ελένη Πετρουλάκη δίνει τις σωστές συμβουλές στις γυναίκες.

< >

The post Η Ελένη Πετρουλάκη δίνει τις δικές της συμβουλές appeared first on Jenny.gr.

Keywords
ελενη, πετρουλακη, jenny gr, jenny, site, συγκεκριμένο, σημαίνει, ελλαδα, εμφάνιση, dna, media, fitness, νέα, βριλήσσια, περιστερι, gym, προσφορες, ευλυγισία, τεστ, διαιτα, αποτελεσματα δημοτικων εκλογων 2010, εκλογες 2010 αποτελεσματα , παγκόσμια ημέρα της γυναίκας 2012, η ζωη ειναι ωραια, αποτελεσματα, τι σημαινει, γλυκα, γυναικα, διατροφη, δωρεαν, εγκυμοσυνη, εικονες, θεμα, καθημερινη, κυτταριτιδα, προγραμμα, σημερινη, σωστη διατροφη, τεστ, υγεια, dna, gym, jenny.gr, jenny, ανθρωπος, απλα, ατομο, βορεια, βορεια προαστια, βριλήσσια, γινει, γινεται, γλουτοι, δερμα, διαστημα, δυναμη, δωδεκα, υπαρχει, ενεργεια, εμφάνιση, εξετασεις, επρεπε, ερυθραια, ευεξια, ευλυγισία, ζωη, ζωης, εικοσι, κινηση, κιλα, λαθος, ματι, μηνες, μικρο, νερο, παιδια, περιβαλλον, προβατα, συγκεκριμένο, συγκεκριμενα, συνεχεια, συνταγη, σωμα, τι ειναι, τρια, φυσικα, ψυχικο, ειδη, fitness, ιδιαιτερα, media, σημαίνει, site, τοξινες, θεματα, χερια
Τυχαία Θέματα