#fitbyNiki Η Νίκη Ξάνθου μας λέει πως να κάνουμε τον μεταβολισμό μας να «τρέχει»

12:13 1/3/2016 - Πηγή: Jenny.gr

Ο μεταβολισμός σου έχει κολλήσει και παρόλο που έχεις μειώσει κατά πολύ τις θερμίδες που καταναλώνεις καθημερινά, δεν χάνεις ούτε γραμμάριο; Αυτός ακριβώς είναι ο λόγος που ξεκινάει το πρόβλημα! Όταν ακολουθείς ολιγοθερμιδικές δίαιτες κάτω του επιτρεπτού για μεγάλα χρονικά διαστήματα, ο οργανισμός σου λαμβάνει το μήνυμα ότι υποσιτίζεται .

Το πρώτο πράγμα που θα κάνει είναι να κατεβάσει τον μεταβολικό του ρυθμό και να μειώσει τις καύσεις του για να μπορέσει να προφυλάξει το σώμα από την «πείνα». Και μόλις εσύ κουραστείς και απογοητευτείς, βλέποντας ότι η μακροχρόνια προσπάθεια να χάσεις

βάρος δεν φέρνει αποτέλεσμα, ξεκινάς και πάλι να τρως σαν φυσιολογικός άνθρωπος .

Ο οργανισμός μόλις αντιληφθεί ότι επιτέλους του δίνεται περισσότερη τροφή, θα τρέξει να την αποθηκεύσει σε μορφή λίπους για να το χρησιμοποιήσει την επόμενη φορά που εσύ αποφασίσεις να του την στερήσεις και πάλι. Αν αυτό το κάνεις επανειλημμένα για μεγάλα χρονικά διαστήματα, τότε ο μεταβολισμός σου έχει καταστραφεί και ενώ τρως 1000 θερμίδες δεν χάνεις ούτε γραμμάριο!

Τα καλά νέα είναι ότι μπορείς να κάνεις κάποια στοχευμένα βήματα για να μπορέσεις να βοηθήσεις τον μεταβολισμό σου να «τρέχει» και πάλι έτσι ώστε να τρως σαν φυσιολογικός άνθρωπος και να χάνεις συγχρόνως βάρος!

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνεις είναι να αυξήσεις τις θερμίδες που τρως! Ακούγεται περίεργο αλλά είναι το πρώτο βήμα για να πετύχεις το σκοπό σου! Για τέσσερις εβδομάδες άρχισε να καταναλώνεις 1400 θερμίδες την ημέρα και μην πέσεις ποτέ κάτω από αυτόν τον αριθμό αλλά μην τον ξεπερνάς κιόλας.

Συγχρόνως βάλε την άσκηση στη ζωή σου, για τουλάχιστον 4 με 5 φορές την εβδομάδα διάρκειας τουλάχιστον 40 λεπτών. Για ένα διάστημα δεν θα χάνεις άλλα και δεν θα παίρνεις βάρος αλλά μετά από περίπου 4 εβδομάδες ο μεταβολισμός σου θα έχει ρυθμιστεί και πάλι και θα λειτουργεί σε γρήγορους ρυθμούς!

Θα χρειαστεί να έχεις υπομονή και να επιμείνεις για ένα διάστημα αλλά το αποτέλεσμα θα σε δικαιώσει. Μετά μπορείς να διαφοροποιείς λίγο την κατανάλωση θερμίδων αλλά ποτέ μα ποτέ μην πέφτεις κάτω από τις 1.200 θερμίδες την ημέρα. Εννοείται, βέβαια ότι η διατροφή σου θα περιλαμβάνει άφθονα λαχανικά και σαλάτες, φρούτα, ψάρια και πουλερικά αποφεύγοντας τα λιπαρά κρέατα, τα γλυκά και το αλκοόλ. Και μην ξεχνάς να πίνεις καθημερινά τουλάχιστον 2.5 λίτρα νερό την ημέρα!

Θα ήθελα εδώ να σας δώσω μια συμβουλή από προσωπική εμπειρία: Μην λες ποτέ ότι κάνεις δίαιτα! Πες: Αρχίζω μια υγιεινή διατροφή και αλλάζω τις διατροφικές μου συνήθειες κάνοντας πιο υγιεινές επιλογές για το σώμα μου. Η λέξη δίαιτα αγχώνει και συνδέεται στο μυαλό μας με την στέρηση και την πείνα, οπότε δεν χρειάζονται τέτοιες δηλώσεις.

Το φαγητό είναι απόλαυση και πρέπει να μπορούμε όλοι να το απολαμβάνουμε αρκεί να επιλέγουμε κατά το μεγαλύτερο ποσοστό σωστές και ευεργετικές τροφές για τον οργανισμό μας! Μια στο τόσο θα απολαύσουμε και κάτι «απαγορευμένο» για να μην νιώθουμε ότι στερούμαστε τίποτα αλλά πάντα με μέτρο.

Παν μέτρον άριστον και στην διατροφή!

Keywords
Αναζητήσεις
πωσ να κανω τον μεταβολισμο μου να τρεχει
Τυχαία Θέματα