Èze: Το μεσαιωνικό χωριό στη Γαλλική Ριβιέρα που αξίζει να ανακαλύψετε

Το μεσαιωνικό χωριό, Eze με τα πλακόστρωτα σοκάκια, τα πέτρινα αρχοντικά και την πανοραμική θέα θα σας ενθουσιάσει με την ομορφιά του. Αποδράστε και εξερευνήστε ένα χωριό με μεγάλη ιστορία.

Χτισμένο σε μια πλαγιά του βουνού πάνω από τη Μαύρη Θάλασσα ανάμεσα στο St Jean Cap Ferrat και το Μονακό, το Èze είναι από τα ωραιότερα χωριά με μια πανέμορφη πανοραμική θέα στη Γαλλική Ριβιέρα.

Τα πλακόστρωτα σοκάκια, η εντυπωσιακή θέα και η μεσαιωνική αρχιτεκτονική που διατηρείται μέχρι σήμερα μεταφέρουν τους επισκέπτες σε προηγούμενους αιώνες. Άλλωστε,

το μεσαιωνικό χωριό «κουβαλάει» τη δική του ιστορία.

Αναποφασίσετε να φτάσετε στο Èzeμετο τοπικό λεωφορείο θα απολαύσετε μιαμοναδική διαδρομή, ενώ μόλις αντικρίσετετη θέα από το μεσαιωνικό χωριό, όπου απόκάτω απλώνεται η Κυανή Ακτή, θα εκπλαγείτεαπό τη συγκλονιστική ομορφιά του τοπίου.Πραγματικά είναι σαν όλο το τοπίο ναξεπροβάλλει ως πίνακας ενός σπουδαίουζωγράφου. Όσο για τις βόλτες μέσα σταγραφικά στενά θα έχετε την αίσθηση πωςβρίσκεστε σε σκηνικό -θα έχει το καλύτεροφόντο για να τραβήξετε φωτογραφίες.

Eze:Οιεντυπωσιακές αντιθέσεις

Απότη μία το παραλιακό μέτωπο με τιςσύγχρονες υποδομές που χαρίζουν μιακοσμοπολίτικη ατμόσφαιρα στο μέρος καιαπό την άλλη σκαρφαλωμένο στο βουνό τομεσαιωνικό χωριό, στο οποίο απαγορεύεταιστο κέντρο η διέλευση των οχημάτων.

Πέτρινα αρχοντικά, αυλές με έντονα χρώματα λουλουδιών, μικρά σοκάκια που οδηγούν σε γειτονιές και αξιοθέατα είναι αυτά που θα αντικρίσετε φτάνοντας στο χωριό της Γαλλικής Ριβιέρας. Λόγω της προσέλευσης των επισκεπτών είναι προτιμότερο να φτάσετε στο χωριό νωρίς το πρωί για να απολαύσετε τις βόλτες σας, χωρίς συνωστισμό, και φυσικά να κάνετε στάση για καφέ σε μαγαζιά με θέα το παραθαλάσσιο μέτωπο.

Το παλαιότερο κτήριο του χωριού είναι το Chapelle de la Sainte Croix, το οποίο χρονολογείται από το 1306. Μια φορά το χρόνο στο "Eze d'Antan", το Èze μεταμορφώνεται σε μεσαιωνική πόλη και για μια μέρα. Πάγκοι με μεσαιωνικές χειροτεχνίες, έμποροι με τις κατάλληλες στολές και ένα πολύχρωμο ψυχαγωγικό πρόγραμμα δίνουν στον επισκέπτη μια εντύπωση για το πώς θα μπορούσε να ήταν τότε στο χωριό Èze.

Από τα αξιοθέατα που επιβάλλεται να δείτε στο Eze είναι το Jardin Exotique, που βρίσκεται φωλιασμένο σε βράχους προσφέροντας μια μοναδική εμπειρία. Ο κήπος είναι σαν ένας γιγαντιαίος βραχόκηπος, ιδανικά εκτεθειμένος και προσφέρει πανοραμική θέα στο Πριγκιπάτο. Η επίσκεψη στον Κήπο ολοκληρώνεται με επισκέψεις στο Σπήλαιο του Αστεροσκοπείου και στο Μουσείο Προϊστορικής Ανθρωπολογίας. Να σημειώσουμε πως πριν το επισκεφτείτε να μπείτε στην ιστοσελίδα γιατί κάποιους μήνες είναι κλειστό.

ΤιςΚυριακές στοEzeστήνονται πάγκοι όπου οι τοπικοί πωλητέςπουλάνε ντόπια προϊ’οντα και χειροτεχνίες-μια υπαίθρια αγορά που ταιριάζει τόσοπολύ στη μεσαιωνική αρχιτεκτονική τουμέρους.

Κάτι άλλο που μπορείτε να κάνετε είναι να ακολουθήσετε το μονοπάτι του Νίτσε , ο οποίος εμπνεύστηκε πολύ από το μεσαιωνικό χωριό, και να ακολουθήσετε τη διαδρομή που οδηγεί από το Eze στο Eze-sur-Mer.

Από τα πιο γνωστά μέρη για να απολαύσετε την πανοραμική θέα είναι το Bella Vista -βρίσκεται στην κορυφή ενός λόφου όπου θα μπορέσετε να θαυμάσετε το χωριό από ψηλά και ολόκληρη την Κυανή Ακτή που απλώνεται μπροστά σας.

Φωτογραφίες: Shutterstock

Διαβάστε περισσότερα στο iefimerida.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα