Τραγωδία στην Ινδία: Τουλάχιστον 24 νεκροί, κυρίως παιδιά, από φωτιά που ξέσπασε σε λούνα παρκ [βίντεο]

Τουλάχιστον 24 άνθρωποι, ανάμεσά τους πολλά παιδιά, έχασαν τη ζωή τους σε μια πυρκαγιά που ξέσπασε σήμερα σε ένα λούνα παρκ στο κρατίδιο Γκουτζαράτ στη δυτική Ινδία, δήλωσε κυβερνητικός αξιωματούχος.

Μετις επιχειρήσεις διάσωσης να συνεχίζονταιστο σημείο στην επαρχία Ραζκότ, ο τοπικόςδήμαρχος είπε στο Reuters ότι ο αριθμός τωννεκρών αναμένεται να αυξηθεί. Έναςτοπικός αξιωματούχος έκανε λόγο γιατουλάχιστον 16 νεκρούς.

Περισσότερααπό 300 άτομα βρίσκονταν στον χώρο διώροφηςκατασκευής όταν ξέσπασε η φωτιά είπεσε

δημοσιογράφους ένας αξιωματικός τηςπυροσβεστικής του Ραζκότ.

«Επικεντρωνόμαστεστις επιχειρήσεις διάσωσης και νασώσουμε ζωές. Θα διασφαλίσουμε ότι θατιμωρηθούν αυστηρά εκείνοι που ευθύνονταιγια αυτό το περιστατικό», δήλωσε ηδήμαρχος Ναγιάνα Πεχνταντίγια.

Πλάνα έδειχναν πυροσβέστες να καθαρίζουν συντρίμμια γύρω από τις κατεστραμμένες κατασκευές τσίγκινης στέγης που, σύμφωνα με δημοσίευμα των μέσων ενημέρωσης, χρησιμοποιούνταν για μπόουλινγκ, καρτ και τραμπολίνο, αναφέρει το AP.

Έναςαξιωματούχος σε τοπικό νοσοκομείο είπεότι ορισμένα από τα πτώματα απανθρακώθηκανσε βαθμό που δεν μπορεί να ταυτοποιηθούν.

Ο πρωθυπουργός Ναρέντρα Μόντι έγραψε στο Χ ότι ήταν «εξαιρετικά θλιμμένος από την πυρκαγιά ... στο Ρατζκότ. Οι σκέψεις μου είναι με όλους εκείνους που έχασαν τους αγαπημένους τους. Προσεύχομαι για τους τραυματίες».

Υπό έλεγχο η φωτιά στο λούνα παρκ στην Ινδία - Συνελήφθησαν δύο άτομα

Οεπικεφαλής της πυροσβεστικής τηςπεριοχής, τόνισε ότι οι πυροσβέστεςέχουν θέσει τη φωτιά υπό έλεγχο. Η φωτιάεξαπλώθηκε γρήγορα λόγω των εύφλεκωνυλικών των κατασκευών, τόνισε.

«Ηαιτία της πυρκαγιάς δεν έχει ακόμηεξακριβωθεί», είπε.

Σύμφωνα με ΜΜΕ δύο άτομα συνελήφθησαν από την αστυνομία σε σχέση με το τραγικό συμβάν.

Διαβάστε περισσότερα στο iefimerida.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα