Ρόδος -Υπόθεση Καριώτη: Την Τρίτη στον ανακριτή ο 41χρονος που συνελήφθη -Τι φέρεται να είπε στις Αρχές

Την Τρίτη θα απολογηθεί στον ανακριτή ο 41χρονος που κρατείται για την υπόθεση δολοφονίας του Γιώργου Καριώτη στη Ρόδο το 2022.

Πρόκειται για μια ανατρεπτική τροπή στην υπόθεση, καθώς για την δολοφονία του 75χρονου έχει ήδη καταδικαστεί σε ισόβια ο γιος του. Ωστόσο, μία μαρτυρία γυναίκας, αλλά και κάποια στοιχεία που έφτασαν στα χέρια των αρχών, έφεραν τη σύλληψη του 41χρονου ανηψιού του θύματος, που θεωρείται ότι πιθανόν να ήταν συνεργός στο έγκλημα.

Σύμφωνα με την

dimokratiki, την Παρασκευή 6 Ιουνίου συνελήφθη συγκεκριμένα στη Ρόδο 41χρονος ημεδαπός, ως συνεργός στην ανθρωποκτονία του Γιώργου Καριώτη.

Η σύλληψη ήρθε ύστερα από εκτεταμένη αστυνομική έρευνα που διενεργήθηκε από την Υποδιεύθυνση Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Ρόδου.

Κατά την έρευνα των αρχών, βρέθηκε DNA του 41χρονου στην πετσέτα και στον βρόχο που χρησιμοποιήθηκε για τη δολοφονία.

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε, το πρωί της προηγούμενης ημέρας, δηλαδή στις 4 Ιουνίου, ενώ βρισκόταν στην οδό Γ. Λέοντος στην πόλη της Ρόδου, δέχθηκε επίθεση από τον 41χρονο, ο οποίος κατηγορείται και ως συνεργός του ήδη καταδικασμένου γιου.

Η επίθεση, όπως περιγράφεται, ξεκίνησε με χτυπήματα στο κεφάλι που δέχθηκε από τον δράστη με τα χέρια του.

Στη συνέχεια, η βία κορυφώθηκε όταν ο 41χρονος τύλιξε κορδόνια παπουτσιών γύρω από τον λαιμό του θύματος σε μια απόπειρα στραγγαλισμού. Ακολούθως, του αφαίρεσε ένα κινητό τηλέφωνο, αξίας περίπου 100 ευρώ, και τράπηκε σε φυγή.

Σε βάρος του 41χρονου σχηματίστηκε δικογραφία για τα αδικήματα της ληστείας και της απόπειρας ανθρωποκτονίας για τα οποία θα απολογηθεί όπως και για την συνέργεια στη δολοφονία Καριώτη.

Η κατάθεση -κλειδί της γυναίκας

Στις 18 Δεκεμβρίου 2024, μια 47χρονη γυναίκα εμφανίστηκε αυθόρμητα στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Ρόδου, και κατέθεσε ενόρκως πως ο πραγματικός δράστης της δολοφονίας δεν είναι ο γιος του θύματος, αλλά ένας άλλος 41χρονος άνδρας με τον οποίο διατηρούσε προσωπική σχέση. Πρόκειται για το άτομο που συνελήφθη αναφέρει το δημοσίευμα.

Αν και υπήρχαν επιφυλάξεις από τις αρχές, η ίδια είπε ότι το κάνει για να μην υπάρξει αδικία στην υπόθεση. Μάλιστα, το όνομα του 41χρονιο ενεπλάκη ξανά στην υπόθεση από κάποιες αναφορές του γιου του θύματος, χωρίς όμως να υπάρξει περαιτέρω έρευνα. Ο ανιψιός του θύματος, έχει απασχολήσει ξανά τις αρχές και έχει φυλακιστεί για υποθέσεις ναρκωτικών και κλοπών. Η γυναίκα υποστήριξε ότι τον Αύγουστο του 2024 της εκμυστηρεύτηκε ότι σκότωσε τον Καριώτη και εκείνη παρότι τρομοκρατήθηκε «πήγε με τα νερά» του για να μάθει κι άλλα…

Οπως φέρεται να υποστήριξε, ο 41χρονος φίλος της μπήκε στην οικία του Καριώτη με μία τοξικοεξαρτημένη γυναίκα από την Θεσσαλονίκη και αιφνιδίασε το θύμα πιάνοντάς τον από το λαιμό. Στη συνέχεια, κατά τα λεγόμενά της, του έβαλε μία πετσέτα στο στόμα και όταν άρχισε να τρέχει αίμα από τα μάτια του το σκούπισε με την πετσέτα.

Η 47χρονη γυναίκα επέμεινε πως ο κρατούμενος δολοφόνησε και τη συνεργό του γιατί φοβόταν να μη μιλήσει.

Τι υποστήριξε ο 41χρονος στις αρχές

Ο ύποπτος για τον φόνο, φέρεται να αρνήθηκε την κατηγορία και να είπε στους αστυνομικούς για την πρώην σύντροφό του: «Δεν θέλω να πω. Τα υπόλοιπα τα είπε γιατί με έχει άχτι. Δεν είναι τίποτα άλλο, αλήθεια».

Παραδέχτηκε στις αρχές ότι έχει συγγενική σχέση με το θύμα, ενώ τα σπίτια τους ήταν δίπλα δίπλα στη Παλιά Πόλη. Υποστήριξε ότι με τον γιο του θύματος διατηρούσαν συνεργασία στο εμπόριο ναρκωτικών και για ένα διάστημα έμενε μαζί του. 

Οσο για την δολοφονία, είπε ότι ο γιος του θύματος, του χρωστούσε χρήματα από ναρκωτικά και τον απείλησε πως θα αντιδράσει. Γνωρίζοντας ότι ο πατέρας του έχει χρήματα μέσα στο σπίτι, αποφάσισε να τον ληστέψει, με τον φυλακισμένο γιο να λέει πως συναίνεσε. Θα έμπαινε ο ίδιος στο σπίτι και ο κατηγορούμενος θα τον περίμενε να του δώσει τα λεφτά.

Οπως ισχυρίστηκε στις αρχές, ο γιος του θύματος αντί να τον ληστέψει, σκότωσε τον πατέρα του και τα ξημερώματα του μετέφερε το νέο: «Τι έκανες; Εσύ μου είπες θα τον κλέψεις, όχι θα τον σκοτώσεις» φέρεται να είπε πως αντέδρασε στο άκουσμα της είδησης, ενώ πρόσθεσε στις αρχές ότι ο συνεργός του, του απάντησε: «Πρέπει να το κάνουμε να φανεί ότι τον ληστέψανε.»

Μετά περιέγραψε πως συμφώνησαν να περάσουν ένα σχοινί από τον λαιμό του για να φανεί σαν πνιγμός και τον άφησαν νεκρό στο κρεβάτι.

«Είχα πιει κόκα και δεν καταλάβαινα τίποτα. Ο Κουλιανός ήξερε τις κρυψώνες του πατέρα του. Άνοιξε το μαξιλάρι, πήρε πορτοφόλι, ένα πουγγί που φορούσε ο πατέρας του στον λαιμό, και ο κατηγορούμενος πήρε τα χρήματα που ήταν πίσω από την τηλεόραση, μέσα σε μια σχολική κίτρινη τσάντα». Σύμφωνα με τον ίδιο, το ποσό ήταν περίπου 34.000 ευρώ.

Αφού πήρε τα χρήματα και τα έδωσε εκεί που χρωστούσε, διέκοψε κάθε επαφή με τον γιο του θύματος. 

Διαβάστε περισσότερα στο iefimerida.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ρόδος -Υπόθεση Καριώτη, Τρίτη, 41χρονος, -Τι,rodos -ypothesi karioti, triti, 41chronos, -ti