Μια... κάμπια στο Delta Restaurant, ο Παπαϊωάννου στη Μύκονο και τρεις ακόμα αφίξεις γαστρονομίας και design

Ειδήσεις, αφίξεις και πολυαναμενόμενα openings από τον λαμπερό χώρο της ελληνικής γαστρονομίας και του design

Τι δουλειά είχε η αποστολή του οίκου Hermes που διέσχιζε, την περασμένη Τετάρτη, με μια πομπή από μαύρα θεόρατα τζιπ τους ορεινούς χωματόδρομους και τα λατομεία της Τήνου; Πώς αντιδρούν οι πελάτες βλέποντας μια χαριτωμένη κάμπια πάνω στα τραπέζια ενός κορυφαίου fine dining εστιατορίου; Ποια premium αθηναϊκή ψαροταβέρνα απέκτησε νέο σπίτι στη Μύκονο; Πού και πότε θα γίνει το 1ο Cocktail Festival με τη συμμετοχή των πιο γνωστών μπαρ της Αθήνας; Σε αυτά και σε άλλα ερωτήματα από τον πλανήτη της γαστρονομίας και του design θα απαντήσει το ρεπορτάζ που ακολουθεί.

O οίκος Hermès ήρθε στην Τήνο: Τα backstages από το fashion travel

Ο γνωστός αρχιτέκτονας, ντιζάινερ και visual artist Rasem Kamal, με καταγωγή από την Ιορδανία, η Martina Bonnier -editor-in-chief τoυ περιοδικού Vogue Scandinavia-, αλλά και ο Δανός connoisseur της διεθνούς ωρολογοποιίας Kristian Haagen είναι μερικοί από τους VIP καλεσμένους του οίκου Hermes σε ένα press trip που διοργανώθηκε αυτή την εβδομάδα στην Τήνο, για την παρουσίαση των πολυτελών ρολογιών του οίκου.

Οι καλεσμένοι του θρυλικού γαλλικού brand από την περασμένη Τετάρτη και Πέμπτη (22-23/5) τροφοδοτούσαν καθημερινά το Instagram account τους με τα παρασκήνια της αποστολής.

Εικόνες από το ελληνικό καλοκαίρι στο νησί κάνουν τον γύρο του κόσμου μέσω των σόσιαλ μίντια, κι αυτό είναι η ωραιότερη καμπάνια για τον luxury τουρισμό στο Αιγαίο.

Mια φοβερή κινηματογραφική αυτοκινητοπομπή πάνω στα βουνά του κυκλαδίτικου νησιού, με τα μαύρα πολυτελή τζιπ τυλιγμένα στη σκόνη των χωματόδρομων, ένα fashion shooting με καθρέφτες στα βράχια των λατομείων, παραλίες με φοβερές αμμουδιές και λευκά σπιτάκια πάνω στο κύμα, αλλά και πολυτελή δείπνα κάτω από τις ελιές στην εντυπωσιακή πισίνα του νέου luxury resort Odera Tinos, είναι μερικά από τα πιο χαρακτηριστικά ενσταντανέ των όσων έλαβαν χώρα στην Τήνο τις περασμένες ημέρες και μοιραζόμαστε μαζί σας. 

Δείτε τα νέα πιάτα-γλυπτά του Delta Restaurant

Το κορυφαίο και πολυβραβευμένο εστιατόριο υψηλής γαστρονομίας της Αθήνας παρουσίασε το νέο του μενού. Τα ανανεωμένα, τολμηρά στάδια στην ιεροτελεστία ενός δείπνου στο Delta χρειάστηκαν εκατοντάδες εργατοώρες για την προετοιμασία, τις δοκιμές και τις βελτιώσεις ώστε τα νέα πιάτα να είναι όμορφα σαν γλυπτά, αλλά ταυτόχρονα να προσφέρουν με τη γεύση τους ένα συναρπαστικό ταξίδι γεμάτο μνήμες και συγκινήσεις. Ισπανία, Γαλλία, Σκανδιναβία και Ελλάδα παντρεύονται γαστρονομικά με τη γνωστή ευφυΐα που χαρακτηρίζει κάθε μενού του Delta.

«Κοσμοπολιτισμός που εμπεριέχει ουσία, πειραματισμός που αποδίδει, βιωσιμότητα που είναι εφικτή, εντοπιότητα που γεφυρώνει τις αποστάσεις. Πλάι σε αυτά στέκεται η αποφυγή σπατάλης φαγητού και η αξιοποίηση κάθε υλικού στο έπακρο, η farm to table φιλοσοφία και τα βιολογικά προϊόντα, το fermentation που αντιπροσωπεύει μεγάλο μέρος των παρασκευών», εξηγεί η ομάδα του Delta περιγράφοντας τη φιλοσοφία του εστιατορίου, που είναι πραγματικά εμπειρία να το επισκεφθεί κανείς.

Συμπληρώνοντας τρία χρόνια λειτουργίας τον Ιούλιο του 2024, το Delta Restaurant, το οποίο δημιουργήθηκε από το Δειπνοσοφιστήριον το 2021, με πρωτοβουλία και δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) και στόχο να αποτελέσει έναν πρότυπο γαστρονομικό προορισμό αντάξιο των υψηλών προδιαγραφών του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ), αναδεικνύοντας συγχρόνως την ελληνική κουζίνα σε όλο τον κόσμο, κάνει τον απολογισμό του: Με πλήθος βραβείων στο ενεργητικό του, έχει κερδίσει το στοίχημα, αφού αφενός έχει καταφέρει να λειτουργήσει εκπαιδευτικά στο ελληνικό κοινό για το τι σημαίνει στην πράξη Haute Cuisine, αλλά και παραμένοντας το μοναδικό εστιατόριο στην Ελλάδα που έχει 2 αστέρια Michelin και ένα πράσινο αστέρι Michelin για τη βιώσιμη γαστρονομία που προσφέρει. Οι συντελεστές δεν κρύβουν ότι, με το νέο μενού που έχει σχεδιάσει ο σεφ Γιώργος Παπαζαχαρίας, φιλοδοξούν να αποκτήσουν ένα τρίτο αστέρι Michelin στη φαρέτρα τους.

«Με το νέο μενού γιορτάζουμε την αφοσίωση, τη δημιουργικότητα, την έμπνευση και το πάθος για την τελειότητα. Όλοι εμείς που ασχολούμαστε με το Delta Restaurant, υπερβαίνοντας συχνά τα βιολογικά και ψυχικά μας όρια, νιώθουμε ότι ήρθε η στιγμή να δρέψουμε τους καρπούς της εντατικής εργασίας και να κινηθούμε σε μεγαλύτερα ύψη. Να δικαιωθούμε για τη σκληρή δουλειά και να απολαύσουμε την επιτυχία όπως ποτέ άλλοτε. Αναμφίβολα, για μένα πρόκειται για το καλύτερο μενού της καριέρας μου. Με τη στήριξη και τη συνεχή εκπαίδευση της ομάδας μου, καθημερινά αυτό το μενού θα βελτιώνεται, θα εξελίσσεται και θα γίνεται κομμάτι του εαυτού μας. Πρόκειται για ένα μενού που απαίτησε μήνες προετοιμασίας και δοκιμών, έρευνας και ανάπτυξης, ώστε να απευθύνεται και στις πέντε αισθήσεις, να μιμείται τη φύση με σεβασμό και να υπερασπίζεται τη βιωσιμότητα με συνέπεια», δηλώνει ο σεφ Γιώργος Παπαζαχαρίας.

Εκτός από τις νέες αφίξεις, τα καινούργια πιάτα-γλυπτά που σας παρουσιάζουμε, κάποια από τα εμβληματικά signature dishes θα παραμείνουν, αφού πρώτα περάσουν στη συνέχεια κι αυτά από μια διαδικασία ριζικής ανανέωσης. Ταυτόχρονα, ο Τηλέμαχος Παπανδρέας, με πάνω από 1000 ετικέτες από τον διεθνή και τον ελληνικό αμπελώνα, συνεχίζει να παντρεύει τις γεύσεις του Delta με εκλεκτά κρασιά, δημιουργώντας αξέχαστα wine pairings. 

Ο Παπαϊωάννου κατεβαίνει φέτος στη Μύκονο

Tο διάσημο και εξαιρετικό εστιατόριο «Παπαϊωάννου» αποκτά φέτος τον Ιούνιο έναν νέο χώρο στη Μύκονο, σερβίροντας στην παραλία του Αγίου Στεφάνου τα εκλεκτά ψαροφαγικά και θαλασσινά του πιάτα, με καλό κρασί και μια ατμόσφαιρα χαλαρής πολυτέλειας.

Ξεκινώντας ως οικογενειακή επιχείρηση από το Μικρολίμανο, στον Πειραιά, στις αρχές της δεκαετίας του '90, ο Παπαϊωάννου έγινε συνώνυμο του καλού ψαριού. Σήμερα, συμπράττοντας με τον όμιλο S | One Hospitality Group, που στο portfolio του περιλαμβάνει περισσότερα από 30 εστιατόρια και 3 ξενοδοχεία σε όλη την Ελλάδα, το εστιατόριο Παπαϊωάννου έχει επεκτείνει την παρουσία του και σε άλλες περιοχές της Αθήνας, εκτός από τον Πειραιά, όπως η Κηφισιά και η Βουλιαγμένη.

Αυτή τη σεζόν προστίθεται και το Παπαϊωάννου Μύκονος σε συνεργασία με την Doğuş Group, κορυφαίο όμιλο παγκοσμίως στον κλάδο της φιλοξενίας και συνιδιοκτήτρια διεθνών brands, όπως τα Zuma, Coya, Amazonico.

Τη διακόσμηση του χώρου υπογράφει το interior design studio Stones & Walls, που μεταξύ άλλων έχει σχεδιάσει τα Nobu Hotel Santorini, Beefbar Mykonos και Παπαϊωάννου Κηφισιά.

Στο τιμόνι της κουζίνας, ως executive chef θα βρίσκεται ο ιδρυτής του εστιατορίου, Γιώργος Παπαϊωάννου, δημιουργώντας αυτή τη φορά στη Μύκονο, εκτός από τις signature προτάσεις με θαλασσινά και ψάρια, και πιάτα με βάση το κρέας, όπως Black Angus Beef Tenderloin και Tomahawk Steak, με στόχο να ικανοποιήσει τις ανάγκες των διεθνών επισκεπτών. Το εστιατόριο θα είναι ανοιχτό καθημερινά από τη 1:00 μ.μ. έως τη 1:00 π.μ.

«Η Αθήνα, αν και αγαπημένος προορισμός, δεν αποτελούσε την πρώτη επιλογή διακοπών για τους διεθνείς ταξιδιώτες. Όντας έτοιμοι πια να συστήσουμε τις γεύσεις μας σε πιο διευρυμένο κοινό και στους λάτρεις των εκλεκτών θαλασσινών απ' όλα τα μέρη του κόσμου, δεν θα μπορούσαμε παρά να επιλέξουμε τη Μύκονο, το πιο δημοφιλές νησί της Ελλάδας, για τον πρώτο εκτός πρωτεύουσας προορισμό του εστιατορίου», αναφέρει ο Γιώργος Παπαϊωάννου.

Συναντήσεις βραβευμένων σεφ στο Restia's Culinary Soirees στην Κέρκυρα

Ο Μίλτος Αρμένης, executive chef του ανανεωμένου πεντάστερου resort Restia Suites, διοργανώνει φέτος τα Restia's Culinary Soirees, κατά τα οποία θα υποδεχθεί βραβευμένους, ταλαντούχους και πολυσυζητημένους σεφ, όπως οι Μανώλης Παπουτσάκης, Γιάννης Λουκάκος, Μιχάλης Χάσικος, Jerome Serres και Γιάννης Μπαξεβάνης, σε βραδιές αφιερωμένες στη γαστρονομία.

Τα VIP δείπνα με τους γνωστούς και καταξιωμένους σεφ θα σερβίρονται δίπλα στην πισίνα του ξενοδοχείου, όπου βρίσκεται το εστιατόριο Pietra.

«Οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν τους διακεκριμένους σεφ να συνυπογράφουν ένα ξεχωριστό κάθε φορά μενού με παραδοσιακές και σύγχρονες πινελιές, ενώ η εμπειρία θα αναβαθμιστεί με μια εκλεκτή επιλογή κρασιών για να ταιριάζουν απόλυτα με κάθε πιάτο. Με την υπογραφή των καλεσμένων σεφ Μανώλη Παπουτσάκη στις 13 Ιουνίου, Γιάννη Λουκάκο και Μιχάλη Χάσικο στις 6 Ιουλίου, Γιάννη Μπαξεβάνη και Jerome Serres στις 28 Αυγούστου, το Restia Suites υπόσχεται να συνεπάρει τις αισθήσεις με εκλεκτές γευστικές εκπλήξεις», εξηγεί η ομάδα του Restia Suites.

Messinia Terroirs Wine Festival: Ένα φεστιβάλ αφιερωμένο στο κρασί

Το Ίδρυμα Καπετάν Βασίλη & Κάρμεν Κωνσταντακόπουλου, έχοντας στόχο του να αναδείξει την αξία του τοπικού μεσσηνιακού οίνου, διοργανώνει για 2η χρονιά το Messinia Terroirs Wine Festival, στις 14-17 Ιουνίου.

Καλλιτεχνικές εκδηλώσεις, διαλέξεις ειδικών, εκπαιδευτικές δράσεις, αλλά και κινηματογραφικές προβολές ταινιών, θα πλαισιώσουν την παρουσίαση των τοπικών οινοποιείων. 

Cocktail festival στο Navarino Agora τον Ιούλιο

Για τρεις ημέρες, από τις 5 έως τις 7 Ιουλίου, σε συνεργασία με το W Costa Navarino, η Navarino Agora θα φιλοξενήσει το 1ο Cocktail Festival. Γνωστοί bartenders, αλλά και δημοφιλή μπαρ όπως τα Barro Negro, The Clumsies, Τhe Bar in Front of The Bar και 42, θα παρουσιάσουν στον κόσμο signature cocktails, ενώ στα decks θα παίζουν μουσική οι DJ Myronas, Shaya και DJ Nick Devon.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ 13+1 διαχρονικές νοστιμιές της Αθήνας που θα θέλαμε να υπάρχουν για πάντα -Σταθερή αξίαΤο κοινό μυστικό της Αθήνας για καλή ιαπωνική κουζίνα -Πώς η φήμη του Kinjo στα Βριλήσσια έφτασε φέτος στη ΜύκονοΤο success story του oyster bar Hams & Clams στον Πειραιά -Στρείδια και κοκτέιλ σε μια βεράντα σαν σε νησί

Διαβάστε περισσότερα στο iefimerida.gr

Keywords
delta, μυκονος, design, αφιξεις, delta, design, μυκονο, costa navarino, ειδήσεις, hermes, τζιπ, τηνος, cocktail, festival, συμμετοχή, αθηνα, fashion, vogue, vip, press, trip, instagram, account, καλοκαιρι, αιγαιο, tinos, νέα, γαλλια, ελλαδα, βιωσιμότητα, σημαίνει, michelin, σεφ, αφοσίωση, signature, wine, πειραιας, group, zuma, studio, hotel, santorini, mykonos, chef, black, παπουτσακης, serres, ιουνίου, navarino, agora, front, shaya, nick, βριλήσσια, success, oyster, iefimerida, κινηση στους δρομους, γιαννης λουκακος, σταση εργασιας, Πρώτη ημέρα του Καλοκαιριού, αξια, Καλή Χρονιά, κερκυρα, tinos, instagram, τι σημαινει, iefimerida, το στοιχημα, διακοσμηση, δουλεια, ιορδανια, ισπανια, κηφισια, μουσικη, νησι, ξενοδοχεια, σεφ, τα νεα, ψαρια, costa navarino, hermes, mykonos, oyster, santorini, vogue, zuma, αστερια, ατμοσφαιρα, αφιερωμενο, αφοσίωση, βιωσιμότητα, βουνα, βρισκεται, βριλήσσια, γευση, γινει, γινεται, δυνατοτητα, εγινε, εκπαιδευση, εβδομαδα, εμπνευση, επιτυχια, εστιατορια, ετικετες, ηρθε η στιγμη, ιαπωνικη, ιδρυμα, κυμα, κουζινα, κοκτειλ, κρασι, κρασια, λευκα, μηνες, μυστικο, νιαρχος, ομαδα, παντα, οικος, οντας, ορια, ουσια, παθος, παρουσιαση, πεμπτη, πισινα, πιατα, υπογραφη, σεζον, συνεχεια, συμμετοχή, σπιτι, τζιπ, τηνο, τρια, φεστιβαλ, φυση, φημη, φορα, ομορφα, account, group, agora, black, chef, cocktail, fashion, festival, front, γευσεις, hotel, χωρα, ιουνίου, κομματι, κρεας, nick, michelin, navarino, press, studio, serres, shaya, σημαίνει, signature, success, ταξιδι, trip, θαλασσινα, vip, wine
Τυχαία Θέματα
Μια, Delta Restaurant, Παπαϊωάννου, Μύκονο,mia, Delta Restaurant, papaioannou, mykono