Αντίστροφη μέτρηση για την έναρξη των Πανελλαδικών Εξετάσεων -Το πρόγραμμα

Λίγες, μόλις, ημέρες απομένουν μέχρι την έναρξη των Πανελλαδικών Εξετάσεων 2024, οι οποίες ξεκινούν από την ερχόμενη εβδομάδα, με τους υποψηφίους να διεκδικούν μία θέση στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση για το ερχόμενο ακαδημαϊκό έτος.

Όπως έχει ήδη ανακοινωθεί από το υπουργείο Παιδείας, ο αριθμός εισακτέων για το ακαδημαϊκό έτος 2024-25 θα ανέλθει

στις 68.851, αυξημένος κατά 277 θέσεις σε σχέση με πέρυσι. Μεγάλο μέρος των θέσεων - 100 - αφορά στο νέο τμήμα Ψυχολογίας που θα λειτουργήσει στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης (Διδυμότειχο).

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ που πρόσκεινται στο υπουργείο Παιδείας, ο συνολικός αριθμός των υποψηφίων των Πανελλαδικών Εξετάσεων που θα διαγωνιστούν θα είναι αυξημένος σε σχέση με την περυσινή χρονιά, αλλά τα επίσημα στοιχεία δεν αναμένεται να δοθούν στη δημοσιότητα πριν την ολοκλήρωση των εξετάσεων.

Το πρόγραμμα των Πανελλαδικών Εξετάσεων 2024

Σε ό,τι αφορά στα Γενικά Λύκεια (ΓΕΛ), οι Πανελλαδικές Εξετάσεις θα αρχίσουν την ερχόμενη Παρασκευή, στις 31 Μαΐου 2024 με το μάθημα Γενικής Παιδείας, Νεοελληνική Γλώσσα και Λογοτεχνία. Στη συνέχεια, την Τρίτη 4 Ιουνίου θα διεξαχθούν οι εξετάσεις για τα Αρχαία Ελληνικά (Ομάδα Προσανατολισμού Ανθρωπιστικών Σπουδών), τα Μαθηματικά (Ο.Π. Θετικών Σπουδών και Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής) και τη Βιολογία (Ο.Π. Σπουδών Υγείας).

Την Πέμπτη6 Ιουνίου, οι υποψήφιοι θα εξεταστούνστα Λατινικά (Ο.Π. Ανθρωπιστικών Σπουδών),τη Χημεία (Ο.Π. Θετικών Σπουδών καιΣπουδών Υγείας) και την Πληροφορική(Ο.Π. Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής).

Θα μεσολαβήσειένα κενό εξετάσεων, λόγω της διεξαγωγήςτων Ευρωπαϊκών Εκλογών στις 9 Ιουνίουκαι έτσι, οι εξετάσεις των πανελλαδικάεξεταζόμενων μαθημάτων θα ολοκληρωθούντην Τετάρτη 12 Ιουνίου, με τα μαθήματα:Ιστορία (Ο.Π. Ανθρωπιστικών Σπουδών),Φυσική (Ο.Π. Θετικών Σπουδών και ΣπουδώνΥγείας), Οικονομία (Ο.Π. Σπουδών Οικονομίαςκαι Πληροφορικής).

Αντίστοιχα,το πρόγραμμα των Πανελλαδικών για τουςυποψηφίους των ΕΠΑΛ, έχει ως εξής: Έναρξητην ερχόμενη Πέμπτη 30 Μαΐου 2024 με τομάθημα των Νέων Ελληνικών. Στη συνέχεια,την 1η Ιουνίου, οι υποψήφιοι θα εξεταστούνστα Μαθηματικά (Άλγεβρα). Θα ακολουθήσουν,από τις 3 έως και τις 17 Ιουνίου οι εξετάσειςσε μαθήματα ειδικότητας, με ενδιάμεσοκενό, λόγω των Ευρωεκλογών, μεταξύ 5 και11 Ιουνίου.

Ως ώρα έναρξηςεξέτασης έχει ορισθεί η 08:30 και έτσι, οιυποψήφιοι θα πρέπει να προσέρχονταιστις αίθουσες εξέτασης μέχρι τις 08:00. Ηδιάρκεια εξέτασης είναι τρεις (3) ώρες.

Πανελλήνιες Εξετάσεις: Ειδικά μαθήματα και πρακτική δοκιμασία για ΤΕΦΑΑ

Οι εξετάσειςτων ειδικών μαθημάτων θα διεξαχθούναπό τις 18 έως και τις 28 Ιουνίου 2024.

Παρομοίως,η διεξαγωγή των Υγειονομικών Εξετάσεωνκαι Πρακτικής Δοκιμασίας των υποψηφίων(ΓΕΛ και ΕΠΑΛ) για εισαγωγή στα ΤμήματαΕπιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού(ΤΕΦΑΑ) από τις 17 έως και τις 28 Ιουνίου.

Αναλυτικότερα, το πρόγραμμα εξετάσεων των ειδικών μαθημάτων έχει ως εξής:

Τρίτη 18 Ιουνίου 2024: ΑγγλικάΤετάρτη 19 Ιουνίου 2024: ΓερμανικάΠέμπτη 20 Ιουνίου 2024: Ελεύθερο ΣχέδιοΠαρασκευή 21 Ιουνίου 2024: Γραμμικό ΣχέδιοΣάββατο 22 Ιουνίου 2024: Μουσική Αντίληψη, Θεωρία και ΑρμονίαΤρίτη 25 Ιουνίου 2024: Μουσική Εκτέλεση και ΕρμηνείαΤετάρτη 26 Ιουνίου 2024: ΓαλλικάΠέμπτη 27 Ιουνίου 2024: ΙσπανικάΠαρασκευή 28 Ιουνίου 2024: Ιταλικά

Η διάρκειαεξέτασης των μαθημάτων ξένων γλωσσώνείναι τρεις (3) ώρες, των Σχεδίων είναιέξι (6) ώρες, της «Μουσικής Εκτέλεσης καιΕρμηνείας» η εξέταση της φωνητικής ήοργανικής μουσικής διαρκεί 4 έως 6 λεπτάανά υποψήφιο και της «Μουσικής Αντίληψης,Θεωρίας και Αρμονίας», η εξέταση συνολικάέχει διάρκεια τρεισήμισι ώρες (3 ώρεςκαι 30 λεπτά).

Οι υποψήφιοι πρέπει να προσέρχονται στις αίθουσες εξέτασης μέχρι τις 08:00 για τα μαθήματα με ώρα εξέτασης 08:30, μέχρι τις 11:30 για το μάθημα με ώρα εξέτασης 12:00 και μέχρι τις 11:00 για το μάθημα με ώρα εξέτασης 11:30.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε περισσότερα στο iefimerida.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα
Αντίστροφη, Πανελλαδικών Εξετάσεων -Το,antistrofi, panelladikon exetaseon -to