Μπλε ή χρυσό φόρεμα: Ο άνδρας πίσω από το viral «μυστήριο» προσπάθησε να πνίξει τη γυναίκα του -Τι αποκαλύφθηκε

Ο άνδρας πίσω από το λευκό/χρυσό -μπλε/μαύρο φόρεμα που «έριξε το διαδίκτυο» πριν μερικά χρόνια ομολόγησε την ενοχή του για έκθεση σε κίνδυνο της ζωής της συζύγου του και παραδέχθηκε ότι έσφιξε τα χέρια του γύρω από τον λαιμό της επιχειρώντας να την πνίξει.

Ο Keir Johnston, 38 ετών, εμφανίστηκε στο Ανώτατο Δικαστήριο της Γλασκώβης την Πέμπτη, όπου ομολόγησε την ενοχή του για μια «τρομακτική» επίθεση στη σύζυγό του, Grace Johnston, που την έκανε «να φοβάται για τη ζωή της», σύμφωνα με την Daily Record. Ο Johnston τέθηκε υπό κράτηση μέχρι να ανακοινωθεί η ποινή του.

Πώς έγινε viral
το φόρεμα «μυστήριο»

Ο Johnston είχε βρεθεί πριν χρόνια στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος παγκοσμίως για το «#TheDress», μία εικόνα του φορέματος της πεθεράς του κατά τη διάρκεια του γάμου του το 2015 η οποία κοινοποιήθηκε στο διαδίκτυο από έναν καλεσμένο στην εκδήλωση. Τότε ξεκίνησε μία συζήτηση για το ποια είναι τα χρώματα του φορέματος -μαύρο και μπλε ή άσπρο και χρυσό. Η εικόνα του φορέματος έγινε αμέσως viral και απέσπασε χιλιάδες σχόλια, μεταξύ άλλων από διασημότητες. Η Κιμ Καρντάσιαν μάλιστα είχε αναφέρει ότι είχε μαλώσει γι' αυτό με τον τότε σύζυγό της, Κάνιε Γουέστ.

Το ζευγάρι είχε καλέσει και η Έλεν ΝτεΤζένερις στο talk show της όπου τους έδωσε 10.000 δολάρια και ένα ταξίδι στη Γρενάδα.

Η κακοποιητική συμπεριφορά του 38χρονου προς της σύζυγό του

Ωστόσο στο δικαστήριο καταγράφηκε πόσο φοβόταν για τη ζωή της η Grace Johnston. Ο Guardian αναφέρει ότι ο Keir Johnston, ομολόγησε την ενοχή του την Πέμπτη για επίθεση στη σύζυγό του, Grace Johnston, στο σπίτι τους στο Isle of Colonsay της Σκωτίας στις 6 Μαρτίου 2022. Ο Johnston στράφηκε εναντίον της γυναίκας του στο σπίτι τους στο απομακρυσμένο νησί της Σκωτίας και την απείλησε λέγοντας: «Κάποιος θα πεθάνει».

Ο εισαγγελέας Chris Macintosh είπε στη δικαστή, Lady Drummond, και στο δικαστήριο πώς η Grace Johnston ζούσε φοβούμενη τον κακοποιητικό σύζυγό της. «Δεν υπάρχει μόνιμη αστυνομική παρουσία στο νησί και ήταν σε μια κατάσταση όπου ένιωθε παγιδευμένη», είπε.

Η Johnston είχε αψηφήσει τα αιτήματα του συζύγου της να μην παρευρεθεί σε συνέντευξη για δουλειά στην ηπειρωτική χώρα και μέρες αργότερα βρέθηκε σε μια κατάσταση απειλητική για τη ζωή της. Την ημέρα της επίθεσης, ο σύζυγός έπινε σε μία παμπ και έστειλε πολλά μηνύματα στη σύζυγό του. «Θα έπρεπε να με υποστηρίξεις, αλλά δεν το κάνεις», ανέφερε ένα από αυτά. Όταν η Johnston επέστρεψε σπίτι, ο 38χροος ξύπνησε και ανακοίνωσε ότι θα την άφηνε. Το ζευγάρι βγήκε έξω από το εξοχικό τους σπίτι όπου εκείνος άρπαξε τη γυναίκα του και την πέταξε στο έδαφος.

«Ο Johnston ξύπνησε και είπε ότι θα την άφηνε. Πήγε έξω από το ακίνητο για να τον εμποδίσει να φύγει. Την ακολούθησε και την κόλλησε στο έδαφος. Τοποθέτησε και τα δύο γόνατα στα χέρια της, οπότε δεν μπορούσε να κινηθεί. Τότε άρχισε να τη στραγγαλίζει και με τα δύο του χέρια. Αρχικά ήταν σε θέση να ουρλιάξει και φοβόταν για τη ζωή της και πίστευε ότι ο Johnston σκόπευε να τη σκοτώσει καθώς ήταν πολύ δυνατός», ανέφερε ο εισαγγελέας.
Παρά το γεγονός ότι υπέστη σοβαρούς μώλωπες από την επίθεση, η Johnston δεν χρειάστηκε ιατρική περίθαλψη. είχε αποδεχτεί την ευθύνη για την επίθεση.

Η δικαστής αρνήθηκε την εγγύηση του 38χρονο και τον έθεσε υπό κράτηση, λέγοντας: «Δεν χρειάζεται να σας πω ότι πρόκειται για σοβαρό και βίαιο αδίκημα. Την στραγγαλίσατε επανειλημμένα, την τραυμάτισατε και θέσατε τη ζωή της σε κίνδυνο σε συνθήκες που πρέπει να ήταν απολύτως τρομακτικές για εκείνη. Φοβάμαι, κύριε Johnston, ότι το θέση σας έχει αλλάξει τώρα, έχετε καταδικαστεί για ένα πολύ σοβαρό έγκλημα και θα προφυλακιστείτε στο μεταξύ». Η ποινή του θα ανακοινωθεί στις 6 Ιουνίου.

Διαβάστε περισσότερα στο iefimerida.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα
Μπλε, -Τι,ble, -ti