Eurovision 2024: Γιορτή στο Ισραήλ στην επιστροφή της Eden Golan -Τα δάκρυά της, η αφιέρωση στους ομήρους

Στο Ισραήλ επέστρεψε η Eden Golan, η εκπρόσωπος της χώρας στη Eurovision 2024, που βρέθηκε εν μέσω αντιδράσεων λόγω των επιθέσεων στη Γάζα.

Με κλάματα η επιστροφή στο Ισραήλ

Η 20χρονη τραγουδίστρια γύρισε στην πατρίδα της με την πέμπτη θέση στη Eurovision 2024, έχοντας έρθει δεύτερη στην ψηφοφορία του κοινού, και ξέσπασε σε κλάματα κατά τη άφιξή της στο αεροδρόμιο κι έπεσε στην

αγκαλιά των δικών της ανθρώπων που την υποδέχτηκαν.

Η παρουσία της στη Eurovision 2024 έδωσε πολιτική χροιά στο διαγωνισμό, καθώς στο Μάλμε υπήρχαν συγκεντρώσεις φιλοπαλαιστινίων κατά της συμμετοχής του Ισραήλ, η Eden Golan πολλές φορές γιουχαϊστηκε κατά τις εμφανίσεις της στη σκηνή και υπήρξαν και περιστατικά με συναδέλφους της.

Η αφιέρωση στους ομήρους της Χαμάς

Μέσα από ανάρτησή της στο Instagram, η Eden Golan ευχαρίστησε όσους την στήριξαν, δήλωσε περήφανη για την παρουσία της στη Eurovision 2024 κι αφιέρωσε την εμφάνισή της στους ομήρους της Χαμάς, ζητώντας την απελευθέρωσή τους.

«Από που να ξεκινήσω. Πρώτα απ' όλα, θέλω να πω πόσο περήφανη είμαι για το πόσο μακριά πήγαμε. Με τιμά και είμαι ευγνώμων για το προνόμιο να εκπροσωπώ τη χώρα μου, ειδικά κατά τη διάρκεια αυτών των δύσκολων καιρών. Από τη στιγμή που ξεκινήσαμε αυτό το ταξίδι, ο στόχος μας ήταν να μοιράσουμε τη δυνατή φωνή του Ισραήλ σε μία από τις μεγαλύτερες σκηνές και νομίζω ότι το καταφέραμε. Θα ήταν ψέμα αν πω ότι ήταν εύκολο, αλλά με τη στήριξή σας και την αγάπη σας, μου δώσατε τη δύναμε για να συνεχίσω και να παρουσιάσω την καλύτερη εμφάνιση που θα μπορούσα.

Θέλω να σας ευχαριστήσω που με στηρίξατε από παντού. Τη χώρα μου, τα υπέροχα μέλη της αποστολής αυτή και την οικογένειά μου που ανυπομονώ να δω και να αγκαλιάσω σφιχτά. Και φυσικά ένα τεράστιο ευχαριστώ σε όσους μας ψήφισαν. Εξαιτίας σας φτάσαμε τόσο μακρία. Σας αγαπώ.

Τέλος, αφιερώνω τη συμμετοχή μου στο ESC στις φωνές που δεν μπορούμε να ακούσουμε, στους ομήρους - σας περιμένουμε απεγνωσμένα όλους να επιστρέψετε στην πατρίδα σας», έγραψε η Ισραηλινή τραγουδίστρια στο Instagram.

Την συνεχάρη ο Νετανιάχου

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Μπέντζαμιν Νετανιάχου έκανε μια ανάρτηση στο X, στην οποία έχει βιντεοσκοπήσει την στιγμή που πραγματοποιεί μια βίντεο-κλήση στην Golan, για να την συγχαρεί.

Μάλιστα, συνοδεύει το βίντεο με την εξής λεζάντα:

«Φώναξαν «boo's» (σ.σ. γιουχαρίσματα) κι εμείς φωνάξαμε «douze»(σ.σ. δηλαδή 12 στα γαλλικά, κατά το «douze points», δώδεκα πόντοι). Σας ευχαριστούμε για την τιμή που μας κάνατε όλους», είπε ο Νετανιάχου στην νεαρή τραγουδίστρια.

Διαβάστε περισσότερα στο iefimerida.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα
Eurovision 2024, Γιορτή, Ισραήλ, Eden Golan -Τα,Eurovision 2024, giorti, israil, Eden Golan -ta