Στο Εθνικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ η απόφαση για τις υποψηφιότητες

Ολοκληρώθηκε η Εθνική Συνδιάσκεψη του ΠΑΣΟΚ και ακολουθεί η συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου όπου με ψηφοφορία σε λίγο επί των υποψηφιοτήτων, που έχουν κατατεθεί στην επιτροπή τήρησης του καταστατικού, θα αποφασιστεί ποιός ή ποιοί θα είναι διεκδικητές της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ την επόμενη Κυριακή.

Η υποψηφιότητα του Ευάγγελου Βενιζέλου

έχει τον απαιτούμενο αριθμό υπογραφών, όχι όμως και εκείνη του  Χρήστου Παπουτσή, που κατατέθηκε μόνο με τη δική του υπογραφή.

Η επιτροπή τήρησης του καταστατικού, που συνεδρίασε υπό τον Γιώργο Ανωμερίτη αποφάσισε να παρουσιάσει τις υποψηφιότητες στο Εθνικό Συμβούλιο, με την επισήμανση ότι κάθε μέλος του οργάνου ψηφίζει μόνο μία φορά, παίρνοντας το μέρος μόνο μίας υποψηφιότητας και άρα για να εγκριθεί ένας υποψήφιος πρέπει να λάβει τουλάχιστον 94 ψήφους.

Με δεδομένο ότι οι προσπάθειες του κ. Παπουτσή να συγκεντρώσει τις προηγούμενες ημέρες μία τέτοια στήριξη δεν πέτυχε, θεωρείται δύσκολο να το εξασφαλίσει στη σημερινή συνεδρίαση. Θέμα πολιτικής έγκρισης μίας υποψηφιότητας δεν υπάρχει, καθώς δεν προβλέπεται κάτι τέτοιο από το καταστατικό, στην εφαρμογή του οποίου επιμένει η πλευρά Βενιζέλου.

Σε συνομιλία που είχε με δημοσιογράφους ο κ. Χρήστος Παπουτσής επισήμανε πως το καταστατικό του κόμματος δεν αναφέρεται σε συγκέντρωση υπογραφών, αλλά σε πρόταση από μέλη του Εθνικού Συμβουλίου.

Να σημειωθεί ότι νωρίτερα ο κ. Βενιζέλος ολοκλήρωσε ένα κύκλο επαφών του με πρωτοκλασάτα στελέχη του ΠΑΣΟΚ και συγκεκριμένα με τους κυρίους Παπανδρέου, Σκανδαλίδη, Ευθυμίου και Πρωτόπαπα. Με τον κ. Παπουτση δεν υπήρξε ανάλογη συνάντηση, καθώς οι σχέσεις των δύο πλευρών είναι τεταμένες.

Προσερχόμενος στη Συνδιάσκεψη, ο Θεόδωρος Πάγκαλος (όπως νωρίτερα η Άννα Διαμαντοπούλου και ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης) εξέφρασε την υποστήριξη του στον Ευάγγελο Βενιζέλο, ενώ τάχθηκε υπέρ της τήρησης του Καταστατικού του κόμματος στο θέμα των υπογραφών των υποψηφίων.

Keywords
Τυχαία Θέματα