Σαμαράς: Αυτοδυναμία για να σωθεί η χώρα

Ισχυρή και σαφή εντολή και αυτοδυναμία ζήτησε ο Αντώνης Σαμαράς μιλώντας την Κυριακή στην Πολιτική Επιτροπή του Κόμματός αποκλείοντας κατηγορηματικά κάθε συζήτηση για συγκυβέρνηση.¨

“Θέλω τα χέρια λυμένα είπε χαρακτηριστικά, η αυτοδυναμία είναι απαραίτητη για να σωθεί η χώρα, θέλω ισχυρή εντολή για να πάρουμε τις απαραίτητες αποφάσεις και να μπορώ να στέκομαι στο εξωτερικό» είπε ο κ. Σαμαράς

και πρόσθεσε «Με την συμφωνία κερδίσαμε χρόνο με την αυτοδυναμία θα αξιοποιήσουμε τον  χρόνο για το καλό της χώρας. Η Ελλάδα δεν έχει ανάγκη μόνο από καλή διαχείριση αλλά από μεγάλες αλλαγές. Οι όποιες μεγάλες αλλαγές στηρίχτηκαν πάντα σε ισχυρές κυβερνήσεις διαχρονικά στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό”.

«Κάποιοι προσπαθούν να μας χτυπήσουν με ανοησίες περί συγκυβέρνησης, ότι τάχα έχουμε συμβιβαστεί με την ιδέα ότι θα συγκυβερνήσουμε με το ΠΑΣΟΚ» είπε ο κ. Σαμαράς προσθέτοντας κατηγορηματικά: «Δεν θέλω να συγκυβερνήσουμε. Δεν είναι από ματαιοδοξία, αλλά από αίσθηση καθήκοντος».

«Θέλουμε και θα επιδιώξουμε εθνική συνεννόηση με όλους, άλλο όμως η εθνική συνεννόηση και άλλο η συγκυβέρνηση. Με μικροκομματικά παζάρια, που θυσιάζουν το εθνικό συμφέρον, δεν θα αλλάξει η Ελλάδα» δήλωσε.

Ο πρόεδρος της ΝΔ είπε ότι «το ΠΑΣΟΚ έχει λόγο να σώσει τον εαυτό του από μία αναγκαστική συγκυβέρνηση με εμάς, αλλά εγώ δεν θέλω να σώσω το ΠΑΣΟΚ, θέλω να σώσω τη χώρα. Αλλά για να το κάνω χρειάζομαι τα χέρια λυμένα».
Σκληρή επίθεση, όμως, εξαπέλυσε και στην Αριστερά. «Δεν ασκεί πολιτική είναι οι προφήτες της συμφοράς. Κάποιοι από αυτούς τις μισές μέρες της εβδομάδας θέλουν το ευρώ και τις άλλες μισές δεν το θέλουν. Βρίσκονται σε σύγχυση και απελπισία. Επέβαλαν τις συντεχνίες, έδιωξαν τις επιχειρήσεις, ανέχθηκαν τους κουκουλοφόρους. Θα μάθουν ότι δεν μπορούν να μας κουνούν το δάχτυλο. Τους το λέμε ευθέως ότι δεν βρίσκονται υπεράνω κριτικής» σημείωσε. Κορυφώνοντας είπε ότι είναι «αδιόρθωτοι γιατί τώρα, που η χώρα πάει να ορθοποδήσει, εκείνοι καλλιεργούν σύγχυση και απελπισία».
Τέλος ο κ. Σαμαράς έθεσε τρεις προτεραιότητες:

-Πρώτη να αποκαταστήσουμε τις αδικίες. Κόπηκαν πολύ οι συντάξεις τώρα θα τις αποκαταστήσουμε μέχρι 700 ευρώ, έχουμε προτείνει μέτρα για τα ασφαλιστικά ταμεία, θα αποκαταστήσουμε την βιωσιμότητά τους, το ίδιο θα κάνουμε και με τα πολυτεκνικά επιδόματα».

-Δεύτερον η Ανάπτυξη  «εμείς δεν τάζουμε λεφτά που δεν υπάρχουν, άμεση προτεραιότητά μας είναι η ανάκαμψη, όταν αρχίσει η ανάπτυξη θα μειωθεί το έλλειμμα και θα ενισχυθούν και τα ασφαλιστικά ταμεία». Τόνισε την ανάγκη για τόνωση της οικοδομικής δραστηριότητας.

Τρίτη προτεραιότητα είναι αντιμετώπιση της λαθρομετανάστευσης είπε ο κ. Σαμαράς και πρόσθεσε ότι «πρέπει να ανακτήσουμε το κέντρο της Αθήνας και άλλων πόλεων και να χτυπήσουμε το παραεμπόριο

Keywords
Τυχαία Θέματα