Στη Βουλή η τροπολογία για τους… πρίγκιπες-επίδοξους ιδιοκτήτες ΠΑΕ

Νέος νόμος για τη βία, το ντόπινγκ και τη διαφθορά στο ποδόσφαιρο

Ο νέος νόμος περιλαμβάνει διατάξεις για τη βία, το ντόπινγκ και τη διαφθορά στο ποδόσφαιρο, ενώ μέσα σε αυτόν, όπως προανήγγειλε και ο υπουργός Πολιτισμού, Παύλος Γερουλάνος, συμπεριλήφθηκε και η περίφημη τροπολογία, που επιτρέπει σε ξένους υπηκόους να αγοράζουν μετοχές ελληνικών συλλόγων.

Οι ποινές που προβλέπονται για τη βία έχουν αυστηροποιηθεί σημαντικά, ενώ σε ό,τι αφορά τη διαφθορά, μετατρέπεται σε κακούργημα το στήσιμο ενός

αγώνα.

Η τροποποιητική διάταξη που αφορά στο θέμα της αλλαγής στο ιδιοκτησιακό καθεστώς των ομάδων που βρίσκονται σε επαφές με αλλοδαπούς επενδυτές (σ.σ. περιπτώσεις Παναθηναϊκού και ΑΕΚ), θα επιτρέπει σε πρόσωπα που δεν διαθέτουν την ελληνική ιθαγένεια να αποκτηθούν το πακέτο των μετοχών των ΠΑΕ που επιθυμούν.

Πλέον, θα ακολουθήσει η συζήτηση του νέου νόμου στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, όπου δεν αποκλείεται να προκύψουν κάποιες… προσθαφαιρέσεις.

Οι ημερομηνίες που θα γίνουν αυτές οι συζητήσεις είναι η 10η και 20ή Ιανουαρίου, οπότε το νέο νομοσχέδιο προβλέπεται να ψηφιστεί από το ελληνικό Κοινοβούλιο προς το τέλος του επόμενου μήνα.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Βουλή, … -επίδοξους, ΠΑΕ,vouli, … -epidoxous, pae