Σύλληψη 66χρονης για την απάτη σε βάρος του ΙΚΑ Καλλιθέας

Συνελήφθη χθες το μεσημέρι στην Αθήνα, από αστυνομικούς του Τμήματος Κοινωνικής και Ασφαλιστικής Προστασίας της Οικονομικής Αστυνομίας, η ΘΩΜΑΚΟΥ Μυρσίνη βάση εντάλματος σύλληψης για την μεγάλη υπόθεση απάτης σε βάρος του ΙΚΑ Καλλιθέας.

Σε βάρος της ΘΩΜΑΚΟΥ Μυρσίνης έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για τα αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης με επιδίωξη οικονομικού οφέλους, της απάτης, της υπεξαίρεσης και της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες.

Τα στοιχεία ταυτότητας της, όσο και

των έξι (6) συλληφθέντων για την ίδια υπόθεση, δόθηκαν στη δημοσιότητα, μετά από σχετική Εισαγγελική Διάταξη, με σκοπό την προστασία του κοινωνικού συνόλου και την ευχερέστερη πραγμάτωση της αξίωσης της Πολιτείας για τον κολασμό των παραπάνω αδικημάτων.

Η συλληφθείσα οδηγήθηκε σήμερα το απόγευμα στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.

Υπενθυμίζεται ότι για την ίδια υπόθεση έχουν συλληφθεί άλλα έξι άτομα -τέσσερις γυναίκες υπάλληλοι από το υποκατάστημα Καλλιθέας και οι σύζυγοι δύο εξ αυτών.

Μετά από έρευνα της Οικονομικής Αστυνομίας, διαπιστώθηκε ότι το κύκλωμα δρούσε εννέα χρόνια και είχε προκαλέσει ζημιά άνω των 6 εκατομμυρίων ευρώ. Όπως αναφέρει η διοίκηση του ΙΚΑ κατά την πορεία των ερευνών, που συνεχίζονται, το ποσό της ζημιάς που υπέστη το ίδρυμα από τη δράση του κυκλώματος θα αυξηθεί.

Keywords
Τυχαία Θέματα