Παράταση μερικών εβδομάδων δίνει η Μέρκλ στην Ελλάδα

Περιθώριο λίγων εβδομάδων φέρεται να είναι διατεθειμένη να δώσει στην Ελλάδα η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, προκειμένου η χώρα να επιτύχει τους δημοσιονομικούς στόχους της περιόδου, ώστε να εκταμιευθεί η δόση των 31 δισ. ευρώ τον Αύγουστο.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με δημοσίευμα της Rheinische Post, η Γερμανίδα Καγκελάριος είναι πρόθυμη να δώσει στην Ελλάδα

κάτι περισσότερο από δύο εβδομάδες προκειμένου η χώρα να επιτύχει τους δημοσιονομικούς στόχους της περιόδου, ώστε να εκταμιευθεί η δόση των 31 δισ. ευρώ τον Αύγουστο, ενώ απορρίπτει παραχωρήσεις προς την Ελλάδα όσον αφορά την εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων.

Την ίδια ώρα, όπως αναφέρει η εφημερίδα, η γερμανική κυβέρνηση απορρίπτει την απαίτηση της ελληνικής κυβέρνησης για χρονική παράταση δύο ετών ως «τελείως απαράδεκτη».

Η Rheinische Post αναφέρει επίσης ότι η προσωρινή έκθεση της τρόικας για την εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων στην Ελλάδα καταδεικνύει μια καταστροφική εικόνα της κατάστασης στην Αθήνα και επικαλούμενη κυβερνητικούς κύκλους, υποστηρίζει πως σύμφωνα με την έκθεση, η ελληνική κυβέρνηση δεν έχει εκπληρώσει 210 από τους 300 περίπου στόχους που είχαν τεθεί.

Ειδικά στο σκέλος των ιδιωτικοποιήσεων και της καταπολέμησης της φοροδιαφυγής, η έκθεση αναφέρει πως η Αθήνα είναι πίσω από τους στόχους με μόλις δύο αποκρατικοποιήσεις χαμηλής αξίας να εφαρμόζονται φέτος.

Keywords
Τυχαία Θέματα