Ύψιστη κοινωνική ανάγκη η εφαρμογή του ΓΕΣΥ εκτιμά η ΠΕΟ

18:19 2/4/2013 - Πηγή: OnlyCY

Η ΠΕΟ εκτιμά ότι «ιδιαίτερα σήμερα, με τα δύσκολα κοινωνικοοικονομικά δεδομένα, η παροχή ποιοτικής και έγκαιρης ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης στον κάθε πολίτη ανεξάρτητα από την οικονομική του δυνατότητα αποτελεί ύψιστη κοινωνική ανάγκη, συνεπώς η προώθηση και εφαρμογή του ΓΕΣΥ πρέπει να τεθεί στις πρώτες προτεραιότητες του κράτους».

Σε ανακοίνωσή της η ΠΕΟ αναφέρει πως «χρειάζεται να επιδειχθεί πραγματική

πολιτική βούληση και αποφασιστικότητα ώστε η εφαρμογή του ΓΕΣΥ να προχωρήσει όπως προγραμματίστηκε χωρίς άλλη καθυστέρηση».

«Σημειώνουμε με ανησυχία το γεγονός ότι υπήρξε μεγάλη καθυστέρηση στην εφαρμογή του ΓΕΣΥ στη χώρα μας αν και ως ΠΕΟ εκτιμούμε τις προσπάθειες που έγιναν τα τελευταία χρόνια καθώς και την πρόσφατη απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου το περασμένο Νοέμβριο στην οποία ξεκάθαρα δίνεται η κατεύθυνση για την εφαρμογή του ΓΕΣΥ μέχρι το 2015», αναφέρεται στην ανακοίνωση της ΠΕΟ.

Η Συνδικαλιστική Οργάνωση της Αριστεράς, «αναμένει από το Υπουργείο Υγείας να στηρίξει αυτή την απόφαση υιοθετώντας συγκεκριμένα μέτρα που είναι απαραίτητα να υλοποιηθούν για την εφαρμογή του ΓΕΣΥ» και αναφέρει ότι «σε αυτά τα πλαίσια πρέπει να δοθεί το πράσινο φως στον Οργανισμό Ασφάλισης Υγείας (ΟΑΥ) για να προχωρήσει άμεσα με τα ζητήματα που αφορούν στη μηχανογράφηση».

Ταυτόχρονα, συνεχίζει η ΠΕΟ, «το Υπουργείο Υγείας πρέπει να προχωρήσει στον εκσυγχρονισμό των κρατικών νοσηλευτηρίων στη βάση του υφιστάμενου νομικού καθεστώτος, ώστε να αποτελέσουν το κύριο πυλώνα στήριξης του ΓΕΣΥ».

Καταλήγοντας, η ΠΕΟ, διαβεβαιώνει ότι «εκεί και όπου χρειάζεται, είμαστε έτοιμοι να συνεργαστούμε με το Υπουργείο Υγείας για την επίλυση προβλημάτων που προκύπτουν ώστε να διευκολυνθεί η εφαρμογή του ΓΕΣΥ το συντομότερο δυνατό».

-

Keywords
Τυχαία Θέματα