Εισηγήσεις Ευρωπαίας Επιτρόπου προς Υπ. Παιδείας για την παιδεία

17:05 2/4/2013 - Πηγή: OnlyCY

Εισηγήσεις για την ανάπτυξη νέων προγραμμάτων που θα καταστήσουν την Κύπρο κέντρο παροχής υπηρεσιών, όχι κατ’ ανάγκην χρηματοοικονομικών, υπέβαλε στον Υπουργό Παιδείας και Πολιτισμού Κυριάκο Κενεβέζο, η Ευρωπαία Επίτροπος Εκπαίδευσης, Πολιτισμού, Πολυγλωσσίας και Νεολαίας Ανδρούλλα Βασιλείου.

Ο Υπουργός Παιδείας και η Ευρωπαία Επίτροπος είχαν σήμερα την πρώτη τους συνάντηση μετά την εκλογή της νέας Κυβέρνησης.

Σε δηλώσεις της, η κ. Βασιλείου εξέφρασε την ελπίδα «να σωθεί η παιδεία

μας γιατί είναι η ραχοκοκαλιά του κράτους. Θέλουμε να σώσουμε αυτή τη γενιά, γιατί πολλοί στην Ευρώπη μιλούν για μια χαμένη γενιά. Εγώ δεν θέλω να το πιστεύω διότι αν τους δώσουμε σωστές βάσεις, οι νέοι μας είναι αυτοί που θα δημιουργήσουν στο μέλλον».

«Είμαι σίγουρη ότι ο Υπουργός δίνει αυτή τη στιγμή μάχες για να διατηρήσουμε την παιδεία μας στα γνωστά επίπεδα και να την αναπτύξουμε ακόμα περισσότερο» είπε, τονίζοντας παράλληλα ότι χρειάζονται να γίνουν αλλαγές και να δοθούν νέες κατευθύνσεις στους νέους για το μέλλον τους.

Η Ευρωπαία Επίτροπος ανέφερε ότι έδωσε εισηγήσεις στον Υπουργό για την ανάπτυξη νέων προγραμμάτων που θα καταστήσουν την Κύπρο ένα κέντρο υπηρεσιών, όχι κατ’ ανάγκην χρηματοοικονομικών, αλλά με την ευρεία έννοια, «διότι έχουμε καλό υλικό και πρέπει να το αξιοποιήσουμε», υπέδειξε.

Ο Υπουργός Παιδείας επιβεβαίωσε την κοινή πεποίθηση, του ιδίου αλλά και της Επιτρόπου, ότι «η επένδυση στην παιδεία είναι στόχος και όχι απλή τοποθέτηση ή δήλωση, ειδικότερα σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες που περνά ο τόπος».

«Προσδοκώ ότι θα έχουμε μια συνεργασία προς όφελος των ζητημάτων της παιδείας, μέσα στα μέτρα και τις αρμοδιότητες των δυνατοτήτων της και προσδοκώ ότι στο επόμενο διάστημα θα είναι από τη θέση της ακόμα περισσότερο συμβλητική στους στόχους που έχουμε θέσει» πρόσθεσε.

Ο Υπουργός Παιδείας σημείωσε ότι «έχουμε όλοι υποχρέωση να δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό στην προσπάθεια αποτροπής να μην αποτελεί η παιδεία τομέα επένδυσης. Προς αυτή την κατεύθυνση καταβάλαμε όλες μας τις προσπάθειες και ελπίζω να το έχουμε πετύχει» ανέφερε.

Ερωτηθείς για το πού βρίσκονται οι διαβουλεύσεις του Υπουργείου με την Τρόικα, ο κ. Κενεβέζος είπε ότι θα αναφερθεί στο αποτέλεσμα των διαβουλεύσεων με λεπτομέρεια, εφόσον ολοκληρωθούν.

-

Keywords
Τυχαία Θέματα