Υπουργός Υγείας: Δεν θα κάνει ο καθένας ό,τι θέλει στα νοσοκομεία

16:15 7/3/2014 - Πηγή: OnlyCY

Έντονη ήταν η αντίδραση του Υπουργού Υγείας Πέτρου Πετρίδη στα όσα είδαν τις τελευταίες ημέρες το φως της δημοσιότητας, για τις συνθήκες λειτουργίας του διαδημοτικού κέντρου υγείας στη Λινόπετρα και του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών και Ατυχημάτων του Γενικού Νοσοκομείου Λεμεσού.

Ο κ. Πετρίδης επισκέφθηκε αιφνιδιάστηκα το πρωί το ιατρικό κέντρο της Λινόπετρας και ακολούθως προήδρευσε σύσκεψης στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού, όπου σε έντονο ύφος προς τους αρμοδίους, έδωσε οδηγίες για λήψη συγκεκριμένων

μέτρων, με στόχο την αποσυμφόρηση που παρατηρείται, ενώ διαμήνυσε πως θα αναλάβει εποπτικό έλεγχο το Υπουργείο του, υπό του Αναπληρωτή Διευθυντή Ιατρικών Υπηρεσιών και πως «από τούδε και στο εξής δεν θα κάνει κανείς ό,τι θέλει».

Στις δηλώσεις του, ο Υπουργός Υγείας εξέφρασε τη λύπη του για την ταλαιπωρία του κοινού τις τελευταίες μέρες και σημειώνοντας ότι υπάρχουν θέματα που μπορούσαν να επιλυθούν από τον 2011, τόνισε ότι «πρέπει επιτέλους να αφήσουμε πίσω μας τη δικαιολογία της οικονομικής περισυλλογής και να βάλουμε πάνω από όλα το έργο μας σαν γιατροί, σαν νοσηλευτές, σαν παραϊατρικό προσωπικό».

Αναφερόμενος στην αιφνιδιαστική επίσκεψη του στο διαδημοτικό κέντρο υγείας στη Λινόπετρα, ο κ.Πετρίδης είπε πως του δημιούργησε «τη χείριστη εντύπωση», αφού διαπίστωσε ότι γιατροί εννέα ειδικοτήτων εργάζονται όλοι την Πέμπτη και δεν κατανέμονται οι ειδικότητες σε άλλες μέρες, ώστε να μην δημιουργείται κοσμοσυρροή.

Επίσης, συνέχισε, ζήτησε και εξέτασε τους φακέλους των λειτουργών, όπου διαπίστωσε πως άτομο που βρισκόταν με άδεια ασθενείας δεν αναγραφόταν στους καταλόγους και ούτε η διεύθυνση μερίμνησε ώστε να αντικατασταθεί και να δοθεί λύση στο πρόβλημα υποστελέχωσης.

«Έδωσα λοιπόν εντολές ότι πρέπει να μου στέλνουν στο Υπουργείο μέχρι τη Δευτέρα, τα ονόματα των λειτουργών που στελεχώνουν τη Λινόπετρα, τον αντικαταστάτη τους που θα υπάρχει εκεί σε περίπτωση απουσίας τους και αυτό το πράγμα θα τηρείται σαν ευαγγέλιο», συμπλήρωσε.

Όσον αφορά το Τμήμα Πρώτων Βοηθειών του Νοσοκομείο Λεμεσού, ο Πέτρος Πετρίδης ανακοίνωσε πως θα χρησιμοποιηθούν πιλοτικά, αυτό το τριήμερο, τέσσερα κρεβάτια βραχείας νοσηλείας μέχρι αργά το βράδυ και πως «από Δευτέρας θα υπάρχει ένα κανονικό πρόγραμμα λειτουργίας αυτών των τεσσάρων κλινών, για να μπορούν να λειτουργήσουν και να ανταποκρίνονται στις ανάγκες του κόσμου, όταν επισκέπτονται το Νοσοκομείο».

Παράλληλα, ο κ.Πετρίδης έδωσε εντολές όπως γίνεται καλύτερη κατανομή των ασθενών, ώστε να μειωθεί ο χρόνος νοσηλείας τους και προς το σκοπό αυτό θα ζητηθεί βοήθεια από συγκεκριμένο ίδρυμα που θα μπορεί να φιλοξενήσει περιστατικά που αφορούν ηλικιωμένους.

Ο Υπουργός Υγείας ανακοίνωσε ακόμη ότι τη Δευτέρα θα λειτουργήσει στο Νοσοκομείο Λεμεσού, με πέντε κλίνες, η πνευμονολογική κλινική και πως έχει δώσει εντολές και έχουν ρυθμιστεί όλες οι αναγκαίες διαδικασίες. Ανέφερε δε ότι κατά τη σημερινή επίσκεψη του, διαπίστωσε έκπληκτος ότι ειδικός πνευμονολόγος απασχολείτο στα εξωτερικά ιατρεία του διαδημοτικού κέντρου υγείας στη Λινόπετρα.

«Επίσης, ανακαλύψαμε ότι εδώ υπήρχε μια καθυστέρηση στην επέκταση ενός νέου ιατρείου και αυτό το πράγμα θα γίνει σήμερα, όχι αύριο», συμπλήρωσε.

Ο κ. Πετρίδης τόνισε πως αυτά τα θέματα μπορούσαν να είχαν επιλυθεί εδώ χρόνια και πως ο ίδιος προχώρησε σε αυτές τις αιφνιδιαστικές επισκέψεις. με κίνητρο τη δημοσιοποίηση των προβλημάτων και «βλέποντας στα κανάλια τα διάφορα έκτροπα τα οποία έγιναν».

Keywords
Τυχαία Θέματα