Σαμαράς: Η Ελλάδα ανακάμπτει και σύντομα θα βγει από την κρίση – Μπαρόζο: Πρωτογενές πλεόνασμα χάρη στον Έλληνα Πρωθυπουργό – Ο Γιούνκερ υποψήφιος του ΕΛΚ για την Κομισιόν

Ο Αντώνης Σαμαράς μιλώντας στο Συνέδριο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στο Δουβλίνο επισήμανε ότι «η απάντηση στην κρίση είναι περισσότερη και καλύτερη Ευρώπη», ενώ τόνισε με νόημα ότι «δεν θα αφήσουμε το λαϊκισμό και τον εξτρεμισμό να πλήξουν το ευρωπαϊκό οικοδόμημα».

Παράλληλα, υπογράμμισε ότι πρέπει να ενισχυθεί η πολιτική για την αντιμετώπιση της ανεργίας κυρίως των νέων.

Ο Πρωθυπουργός τόνισε μεταξύ άλλων: «Η ιδεολογία μας ενώνει τους Ευρωπαίους, έχουμε στρίψει

την Ευρώπη με επιτυχία μέσα από τεράστια προβλήματα, πρέπει να λύσουμε μακροχρόνια προβλήματα. Ιρλανδία, Πορτογαλία Κύπρος, Ελλάδα πάνε πολύ καλύτερα. Η Ελλάδα ανακάμπτει, σύντομα θα βγει από την κρίση. Όλες αυτές οι επιτυχίες ήρθαν, παρά τις προβλέψεις. Η Ευρώπη δουλεύει. Πιστέψαμε στους εαυτούς μας. Ανοίγουμε το δρόμο για καλύτερη Ευρώπη, με μεγαλύτερη συνοχή, λιγότερη γραφειοκρατία, περισσότερες μεταρρυθμίσεις..

Πρέπει να κρατήσουμε την ελπίδα της κοινωνίας και να περιφρουρήσουμε τη δημοκρατία. Να αντιμετωπίσουμε το λαϊκισμό και τον εξτρεμισμό. Πρέπει να υπάρξει ελπίδα, οι λαϊκιστές και οι εξτρεμιστές απειλούν την ευρωπαϊκή δημοκρατία. Δεν θα τους αφήσουμε, θα κερδίσουμε. Η κρίση έκανε την Ευρώπη πιο σοφή και πιο δυνατή. Είμαστε υπερήφανοι για τα βήματα που έχουμε κάνει και θα συνεχίσουμε την καλή δουλειά. Στην ευρύτερη περιοχή από τη Μέση Ανατολή μέχρι την Ουκρανία, υπάρχουν χώρες σε αποσταθεροποίηση, που όλες κοιτάζουν προς την Ευρώπη, υπάρχουν πολλές χώρες που θέλουν να ενταχθούν και καμία που θέλει να αποχωρήσει. Αυτή είναι η απάντηση μας στους λαϊκιστές και στους ευρωσκεπτικιστές».

Νωρίτερα ο κ. Σαμαράς είχε συναντήσει την Μέρκελ και την Τιμοσένκο, στο περιθώριο του Συνεδρίου.

Μπαρόζο: Η Ελλάδα έχει πρωτογενές πλεόνασμα χάρη στον Σαμαρά

Η Ελλάδα βγαίνει από την κρίση, έχει πρωτογενές πλεόνασμα χάρη στην ηγεσία του Αντώνη Σαμαρά», ανέφερε στην ομιλία του στο Συνέδριο του ΕΛΚ ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο.

Ο κ. Μπαρόζο έκανε εκτεταμένη αναφορά στην Ελλάδα, ως παράδειγμα για τους χειρισμούς της ΕΕ, υπογραμμίζοντας ότι «σε μία συνάντηση οικονομολόγων πριν από δύο χρόνια, Ευρωπαίων και Αμερικανών, στην οποία συμμετείχα, όλοι προέβλεπαν ότι μέχρι το τέλος του 2012 η Ελλάδα θα έχει βγει από την ΕΕ και ότι αποτελούσε και κίνδυνο για ολόκληρη την Ένωση. Δύο χρόνια μετά, η Ελλάδα παρέμεινε στην Ευρωπαϊκή Ένωση και ο κίνδυνος γενικότερης έκρηξης για την Ευρώπη δεν υπάρχει. Δείξαμε υπευθυνότητα και αλληλεγγύη».

Ο πρόεδρος της Κομισιόν θα ταξιδέψει με το ελληνικό πρωθυπουργικό αεροσκάφος για την Αθήνα, καθώς το Σάββατο θα πάρει μέρος σε εκδήλωση της ΕΕ για τον ρόλο των περιφερειών.

Ο Γιούνκερ υποψήφιος του ΕΛΚ για την Κομισιόν

Ο Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ εξελέγη υποψήφιος του ΕΛΚ (Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα) για την προεδρία της Κομισιόν υπερισχύοντας του ανθυποψηφίου του για το χρίσμα Μισέλ Μπαρνιέ με 380 ψήφους έναντι 240.

Ο τέως πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου και πρόεδρος του Eurogroup, στηριζόταν από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τις βόρειες Ευρωπαϊκές χώρες, ενώ ο Μπαρνιέ, επίτροπος εσωτερικής αγοράς της ΕΕ, υποστηριζόταν από τη Γαλλία και τις νότιες χώρες της ΕΕ.

Επίθεση στην τρόικα από τον τραγουδιστή των U2, Βono!

Την παράσταση στο συνέδριο του Ευρωπαϊκού Λαικού Κόμματος έκλεψε ο γνωστός τραγουδιστής των U2, Bo

Συγκεκριμένα, αναφέρθηκε εκτεταμένα στην κρίση στην Ιρλανδία και την Τρόικα, λέγοντας: «Ο ιρλανδικός λαός ξελάσπωσε από μόνος του… Μας π…..ν, αλλά τα καταφέραμε. Η Ευρώπη είναι ιδέα, αλλά πρέπει να γίνει συναίσθημα».

Keywords
Τυχαία Θέματα